Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.

Gastvrouw was Eline Vyncke, die graag door het leven gaat als Kelly. “Ik ben multi-inzetbaar, maar het liefste van al ga ik als Kelly door het leven (lacht). Ik heb een passie voor circus, amusement, organiseren, samenwerken, uitdagingen, absurditeiten en creëren”, aldus Eline die een opleiding Make-up genoot. Zij was acht jaar communicatie- en organisatiemedewerker van festivals, evenementen en optredens van Circusplaneet, een circusatelier. Eline is nu zelfstandig acteur bij Wouter Verdegem van Productions en zonen. “Het is bijzonder leuk dat we na twee jaar terug zijn in Kortrijk en een massa ‘speeddaters’ mogen verwelkomen op een heel speciale locatie. Meer dan 44 deelnemers is wow. Het is zoals in een grote winkel of in de post: ‘er zijn nog 20 wachtenden voor u’”, grapt Kelly. “Via gerichte vragen proberen we te achterhalen wie dezelfde interesses heeft, van welke muziek men houdt, hoe ze in het leven staan, enzovoort. Alles op een ludieke en geestige manier met een dikke knipoog.”

Sprookjesprinses en prins Charming

Wie de stap durfde zetten was Aaron. “Meer uit nieuwsgierigheid hoe ze hier gaan speeddaten en wat het precies inhoudt, en hoe ze na enkele vragen kunnen weten wat mijn persoonlijkheid. Ik weet van vorige keer wel dat het ludiek bedoeld is, maar je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt of leert kennen. Ik zoek nu niet bepaald onmiddellijk een lief, waar wie weet.” De Engelse Anna Lane was op bezoek bij Kortrijkse vrienden en kwam uit nieuwsgierigheid. “Ik begrip een beetje ‘Vlaams’. Ik vind dit een mooi ludiek initiatief. Bij ons in Londen zal je dat waarschijnlijk niet zien (lacht).” Het Speeddatebureau ontstond op Sinksen21. “Ondertussen hebben we twee jaartjes ervaring en heel wat matchen op romantisch en vriendschappelijk vlak. We zijn heel gelukkig dat we kunnen blijven verbinden, want een dag niet geconnecteerd is een dag niet geleefd. We zijn er dit jaar weer zeer graag bij, ik als sprookjesprinses Kelly en Tim als beginnende Prince Charming.”

The post Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

1 juni opnieuw solidariteitsmars voor Palestina in Kortrijk: “Druk zetten op het kernkabinet”

In Kortrijk zal op zaterdag 1 juni de derde solidariteitsmars voor Palestina plaatsvinden. “Het platform vraagt met deze grootschalige actie onmiddellijk een staakt het vuren in de bezette gebieden van Gaza en op de Westelijke Jordaanoever, geven wij onvoorwaardelijke steun aan de studentenprotesten en vinden wij het jammer dat de Belgische staat zich terugtrok in het erkennen van Palestina”, zegt

Lees meer »

UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten, maar studenten blijven gebouw bezetten

De UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten. Dat communiceert de Gentse universiteit donderdagnacht na afloop van een lange vergadering door haar mensenrechtencommissie. “De UGent wil niet betrokken zijn bij de zeer zware mensenrechtenschendingen en schendingen van het internationaal recht die vastgesteld worden in Gaza”, zegt rector Rik Van de Walle na het advies. De studenten juichen de beslissing

Lees meer »

Wijkcomité zet zich al tien jaar in voor Becelaeres Hof

Het wijkcomité van Becelaeres Hof viert het tienjarig bestaan met een aperitief, barbecue en optreden van cabaretier Karel Declercq. Wat begon als een bescheiden groep met leden Guy Daenens, Norbert Decin, Bernard Despiere, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Eddy Wastyn en Jean Claude Coelembier in 2015, is uitgegroeid tot een centraal onderdeel van het buurtleven.
The post Wijkcomité zet

Lees meer »

Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival

Op zaterdag 1 juni organiseert handelaarsvereniging Actief Wenduine de vijftiende editie van haar bierfestival. Biermusketiers Kurt Bauwens, Eddy Debruyne en Stefaan Dumoulin stellen er hun ‘Wenduyn’s bierkaasje’ voor, ambachtelijk geproduceerd met het streekbiertje Wenduyn’s Louw.
The post Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dat Thibaut Courtois zó spectaculair herstelde, is mede te danken aan deze innovatieve VR-bril

Dat Thibaut Courtois (32) zó spectaculair herstelde en dus vanavond onder de lat staat in de Champions League-finale, heeft hij te danken aan zijn mentale veerkracht, zijn positivisme en… virtual reality. Tijdens zijn revalidatie zette de doelman een VR-bril op waardoor hij zich in een echte wedstrijd waande. “Het hielp hem om niet in te boeten op reactiesnelheid en feeling.”

Lees meer »

Elk uur sterft in België iemand aan de gevolgen van roken

Elk jaar overlijden in België jaarlijks meer dan 9.000 mensen aan de gevolgen van roken, wat neerkomt op één persoon per uur. Dat blijkt uit een studie die Sciensano vrijdag heeft gepubliceerd. Opvallend is een groot verschil in het aantal overlijdens tussen mannen en vrouwen, en de drie gewesten.

Lees meer »

Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak.

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp

Zaterdagavond 1 juni zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de goed gevulde Sint-Bertinuskerk in Bulskamp bij Veurne. Momenteel staan er 50 dorpen of steden op haar verlanglijst.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 17 in Bulskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van brandweerman

Afgelopen weekend verschenen leden van de jeugdbrandweer op verschillende plaatsen in Wervik. Ze namen deel aan een 24-urenoefening, die hen moet laten proeven van het leven als een soldaat van het vuur. Door middel van levensechte scenario’s werden hun kennis en vaardigheden op de proef gesteld.
The post Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van

Lees meer »