Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival

Op zaterdag 1 juni organiseert handelaarsvereniging Actief Wenduine de vijftiende editie van haar bierfestival. Biermusketiers Kurt Bauwens, Eddy Debruyne en Stefaan Dumoulin stellen er hun ‘Wenduyn’s bierkaasje’ voor, ambachtelijk geproduceerd met het streekbiertje Wenduyn’s Louw.

“Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van onze Wenduinse reuzen, brachten we vorig jaar drie biertjes uit die we naar hen vernoemden. Louw is een blonde tripel van 8°, Wanne een blondje van 6,5° en Scuteman een bruin bier van 7°”, vertelt Kurt Bauwens.

“We hebben nu ook een lekker kaasje op basis van onze tripel”

Daar hoort nu ook een lekker kaasje bij op basis van de tripel. “Wenduyn’s bierkaasje is tot stand gekomen in een artisanaal kaasboerderijtje in Oost-Vlaanderen. Het is een smaakvol kaasje op basis van onze tripel Louw, en rauwe koemelk”, aldus nog Kurt Bauwens. Op het Wenduins bierfestival, vanaf 10 uur op de Markt van Wenduine, stelt zaterdag 1 juni een tiental plaatselijke brouwers zijn streekbieren voor. Er zijn optredens van de Colby Music Band, coverband Six en Single Minded, voor de kinderen is er een springkasteel en voor de liefhebbers zijn er volksspelen. (WK)

The post Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cursisten Fietshersteller tonen hun werk

Na een tussenpauze van enkele jaren organiseert cvo MIRAS sinds september opnieuw cursussen Fietshersteller in regio Waregem. De cursisten leerden er onder andere hoe fietsen van losse frames en onderdelen tot volledig rijklare fietsen worden opgebouwd, een aanpak die wel gesmaakt wordt door de cursisten.
The post Cursisten Fietshersteller tonen hun werk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles De Ketelaere blijft bij Atalanta: “Blij dat het achter de rug is”

Officieel gecommuniceerd door de clubs is het nog niet, maar intussen is wel duidelijk dat de kogel door de kerk is: na een huurperiode van één seizoen neemt Atalanta Charles De Ketelaere definitief over van AC Milan. De 23-jarige Rode Duivel zou er een contract ondertekenen voor vier jaar.
The post Charles De Ketelaere blijft bij Atalanta: “Blij dat

Lees meer »

Telenet-topman Dieter Nieuwdorp nu klachtenstroom blijft aanhouden: “Ja, we zijn duizenden klanten kwijt”

Alleen al de afgelopen maand kreeg de ombudsman Telecom nog 424 klachten binnen over Telenet, dat blijkt uit cijfers die onze reporter opvroeg. Dat aantal ligt lager dan in rampjaar 2023, maar het is duidelijk dat heel wat Telenet-gebruikers misnoegd zijn. “Op 2 miljoen klanten waren er 20.000 tot 40.000 ontevreden, veel meer dan we willen”, geeft Telenet-directeur Dieter Nieuwdorp

Lees meer »

Opnieuw minder huwelijken in 2023

Het aantal geregistreerde huwelijken in België is vorig jaar met 4 procent gedaald tot 46.564. De daling na twee jaar met een forse toename brengt de waarde dichter bij die van voor de pandemie, toen het aantal huwelijken per jaar schommelde tussen 44.000 en 45.000. Dat meldt statistiekbureau Statbel dinsdag.

Lees meer »

Peilingen duwen partij van Rishi Sunak nog dieper in het verlies voor Britse parlementsverkiezingen

De komende parlementsverkiezingen in het Verenigd Koninkrijk dreigen voor de Conservative Party van de Britse eerste minister Rishi Sunak uit te draaien op een historische afstraffing. Dat blijkt uit drie verschillende peilingen waarmee de Britse zondagskranten uitpakken. In een van de peilingen wordt – met enige zin voor overdrijving – zelfs gewaarschuwd voor het “electoraal uitsterven” van de Tories.

Lees meer »

Iepers stadsbestuur reageert op vernietiging plannen scholencampus: “We zullen opnieuw moeten overleggen”

Het stadsbestuur van Ieper heeft er vertrouwen in dat de vernietigde plannen voor de scholencampus bij het VTI kunnen hernomen worden met het invoeren van een paar “milderende maatregelen”. “Maar we zullen opnieuw moeten overleggen.”
The post Iepers stadsbestuur reageert op vernietiging plannen scholencampus: “We zullen opnieuw moeten overleggen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift zingt megahit die ze met bekende ex schreef, voor het eerst live tijdens ‘The Eras Tour’

De fans in Liverpool brulden het uit toen ze hoorden welk verrassingsnummer Taylor Swift voor hen in petto had. De zangeres bracht een akoestische versie van de megahit ‘This Is What You Came For’ van Calvin Harris, haar ex. Dat nummer werd oorspronkelijk ingezongen door Rihanna. Swift schreef in het geniep mee aan het nummer onder het pseudoniem Nils Sjöberg.

Lees meer »