Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival

Op zaterdag 1 juni organiseert handelaarsvereniging Actief Wenduine de vijftiende editie van haar bierfestival. Biermusketiers Kurt Bauwens, Eddy Debruyne en Stefaan Dumoulin stellen er hun ‘Wenduyn’s bierkaasje’ voor, ambachtelijk geproduceerd met het streekbiertje Wenduyn’s Louw.

“Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van onze Wenduinse reuzen, brachten we vorig jaar drie biertjes uit die we naar hen vernoemden. Louw is een blonde tripel van 8°, Wanne een blondje van 6,5° en Scuteman een bruin bier van 7°”, vertelt Kurt Bauwens.

“We hebben nu ook een lekker kaasje op basis van onze tripel”

Daar hoort nu ook een lekker kaasje bij op basis van de tripel. “Wenduyn’s bierkaasje is tot stand gekomen in een artisanaal kaasboerderijtje in Oost-Vlaanderen. Het is een smaakvol kaasje op basis van onze tripel Louw, en rauwe koemelk”, aldus nog Kurt Bauwens. Op het Wenduins bierfestival, vanaf 10 uur op de Markt van Wenduine, stelt zaterdag 1 juni een tiental plaatselijke brouwers zijn streekbieren voor. Er zijn optredens van de Colby Music Band, coverband Six en Single Minded, voor de kinderen is er een springkasteel en voor de liefhebbers zijn er volksspelen. (WK)

The post Actief Wenduine pakt uit met vijftiende bierfestival is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier mannen in de cel voor drugshandel vanuit pand in De Panne

Vier mannen zitten sinds eind vorige week in de cel voor hun betrokkenheid bij de drugshandel vanuit een pand in De Panne. De vier, mannen van 18, 18, 22 en 58 jaar, werden op verschillende tijdstippen opgepakt. In het huis werd cocaïne, cannabis en een grote som cash geld gevonden.
The post Vier mannen in de cel voor drugshandel

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nu Joe Biden een stap opzij zet, blijft er maar één bejaarde man meer over in de race. Aan Kamala Harris om de strijd aan te gaan.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koekeloeren geeft startende dj’s podium

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met de jeugdraad de tweede editie van het openluchtfestival Koekeloeren op woensdag 14 augustus op het Concertplein. De vorige editie in 2023 was een heus succes en vond plaats onder een stralende zon, wat zorgde voor echte summervibes.
The post Koekeloeren geeft startende dj’s podium appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de roos: “Fijne reacties op ons initiatief”

Tiegem is traditioneel een dorp waar vroeger veel mensen naar toe kwamen, vooral om en rond het Sint-Arnolduspark. Er zijn heel wat nieuwe initiatieven om het dorp weer op de kaart te zetten. Een daarvan is het organiseren van comedy-avonden in de schitterende, recent gerenoveerde vierkantshoeve Domein Walbrugge.
The post Tweede comedy-avond op Domein Walbrugge opnieuw schot in de

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »