Grote vechtpartij in Antwerpse gevangenis nadat verboden voorwerpen over gevangenismuur worden gegooid: “Metalen bestek beter vermijden”

In de gevangenis van Antwerpen zijn meerdere gedetineerden gewond geraakt tijdens een grote vechtpartij tijdens een wandelmoment. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is bevestigd aan VRT NWS. Bij het gevecht werden verschillende gedetineerden gestoken met metalen bestek. "Die metalen vorken en messen zouden beter weer verdwijnen", zegt Robby De Kaey van de vakbond ACOD. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. File aan klif op bekende klimroute in China: bezoekers hangen meer dan een uur vast aan steile rotswand

Tientallen klimmers hebben meer dan een uur vastgezeten op een hoogteparcours aan de Yandang Mountain in de Chinese provincie Zhejiang. De hallucinante beelden werden gedeeld op sociale media. Hierop is te zien dat de klimmers aan een steile klif moeten blijven hangen, gewoon omdat er te veel volk aanwezig is op de klimroute. Door de Chinese meivakantie waren er verschillende

Lees meer »

LIVE. Wat zegt Hein Vanhaezebrouck, nu AA Gent mondeling akkoord heeft met Wouter Vrancken? Volg zijn persconferentie hier

Dat Hein Vanhaezebrouck aan het eind van het seizoen vertrekt bij AA Gent, was al langer duidelijk. Dat hij bij de Buffalo’s naar alle waarschijnlijkheid zal worden opgevolgd door Wouter Vrancken, is dan weer wél nieuws. Hoe is dat bij Vanhaezebrouck binnen gekomen? Volg de persconferentie in de aanloop naar AA Gent-OHL hier vanaf 15u LIVE!

Lees meer »

Twee studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars: “Wachten is verleden tijd”

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen. “Velen verkiezen de kwaliteit van een lokale handelaar, maar niet ten koste van hun tijd.”
The

Lees meer »

Eerste gesprek met de winnaar van ‘De mol’, die met 24.160 euro naar huis mag: “Elk vrij moment studeerde ik samenvattingen”

Bernard Balcaen (33) mocht dankzij ‘De mol’ met Lukaku voetballen en zag zo tot zijn eigen verbijstering een jeugddroom uitkomen. Maar de leerkracht lager onderwijs is, als indrukwekkende winnaar, ook in één klap 24.160 euro rijker. Een mooi bedrag, waar hij niet alleen domme plannen mee heeft, vertelt hij in een eerste gesprek.

Lees meer »

Kris De Pauw (Avanti Brugge) wil promotie afdwingen

Het is mogelijk een unicum in het Vlaamse basketbal: een coach die aan de leiding staat, slechts één keer verloren heeft en vóór het einde van de competitie de laan wordt uitgestuurd. Het gebeurde bij Avanti Brugge, waar Kris De Pauw enkele weken geleden overnam en meteen een klaar omlijnde opdracht kreeg: de ploeg door de play-offs naar promotie leiden.<br

Lees meer »

Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijdsgenoten

Belgische vrouwen tussen de 16 en 24 jaar gebruiken sociale media intenser dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Zo checken bijna negen op de tien jonge vrouwen (89,2 procent) minstens een keer per dag Instagram, tegenover 74,4 procent van de jonge mannen. Bij TikTok is dat 77,2 en 64 procent. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Arteveldehogeschool en de handelsfederatie

Lees meer »

Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon?

De 13-jarige Fleur Mylleville maakte eind 2022 de overstap van de Vrije Sporters naar de Vlaamse Atletiek Liga, waar zij de kleuren van de Koninklijke Atletiek Vrienden Roeselare verdedigt.
The post Fleur Mylleville (KAVR) op weg naar triatlon? appeared first on KW.be.

Lees meer »