Kris De Pauw (Avanti Brugge) wil promotie afdwingen

Het is mogelijk een unicum in het Vlaamse basketbal: een coach die aan de leiding staat, slechts één keer verloren heeft en vóór het einde van de competitie de laan wordt uitgestuurd. Het gebeurde bij Avanti Brugge, waar Kris De Pauw enkele weken geleden overnam en meteen een klaar omlijnde opdracht kreeg: de ploeg door de play-offs naar promotie leiden.

“Over het ontslag van Wim Van Britsom kunnen we niet spreken, omdat ik niet weet wat er verkeerd ging. Ik verbleef trouwens in de Verenigde Staten en het contact werd via een conference call gelegd”, begint De Pauw over de coachwissel.

“Het duurde niet zo lang of we kwamen tot een akkoord: zij wilden mij en ik heb de voorbije jaren altijd gezegd dat er maar één club was waarvoor ik nooit zou twijfelen bij een aanbod. Gelukkig viel er de voorbije weken niets te winnen of te verliezen, want de ploeg was al zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie. Dat gaf mij de kans om enkele weken stevig door te werken met de mannen”, aldus Kris.

Derby

“Anderzijds zitten er meerdere spelers in de kern die ik al redelijk goed kende, omdat ik er bijvoorbeeld bij Sijsele mee gewerkt had. Dat was dus een prettig weerzien en een groot voordeel dat de verkennende fase met hen niet echt hoefde.” Over de competitieformule is De Pauw dan weer minder enthousiast: “Wij wonnen 25 van de 26 wedstrijden en nóg zijn we niet zeker van promotie. Binnen de 48 uur moeten we in twee wedstrijden de bovenhand nemen, anders lig je er onverbiddelijk uit. In Woluwe spelen we bovendien in een kleine zaal tegen een harde tegenstander. Zaak zal zijn om ons niet te laten vangen aan hun agressieve spel. Waar we geen vat op hebben, is onder andere de arbitrage. Of stel je voor dat een key player geblesseerd uitvalt…”

De Avanti-coach somt enkele doemscenario’s op, maar klinkt ook vastberaden: “We willen absoluut naar de finale van die play-offs en hopelijk wordt dat een derby tegen Oostkamp.” (MD)

Zaterdag 11 mei om 20.30 uur: Avanti Brugge One – Woluwe One (terugwedstrijd halve finale play-offs).

The post Kris De Pauw (Avanti Brugge) wil promotie afdwingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yogasessies, gidsbeurten en speurtochten voor groot en klein op site voormalige Sint-Pietersabdij

Zaterdag 1 juni vinden op de Abdijsite in Oudenburg yogasessies en gidsbeurten plaats. “In het kader van het kastelen- en abdijenjaar in het Brugse Ommeland biedt onze stad een speciaal programma aan en zetten we de voormalige Sint-Pietersabdij, een bijzonder stuk erfgoed, in de kijker. De dag zal gevuld worden met activiteiten voor groot en klein”, zegt burgemeester Romina Vanhooren.<br

Lees meer »

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Gemeenten luisteren naar bewoners De Vijfwegen en nemen verschillende veiligheidsmaatregelen

Zowel de gemeente Moorslede als de gemeente Wervik investeren elk in de veiligheid op het gehucht De Vijfwegen. Daar luidden de bewoners de alarmbel nadat er in de bocht op het kruispunt van de Geluwestraat met de Oude Ieperstraat verschillende ongevallen gebeurden de alarmbel. “De vangrail is zelf nog iets langer dan voordien.”
The post Gemeenten luisteren naar bewoners

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Mexicaanse kiescampagne meer dan ooit gedrenkt in bloed

Op 2 juni kiest Mexico een nieuwe president, een nieuw Congres, nieuwe deelstaatparlementen en nieuwe burgemeesters. Zo gigantisch als de stembusgang is, zo wreed ook is het geweld dat ermee gepaard gaat: nooit eerder in een campagne werden zoveel kandidaten vermoord – al meer dan 30 sinds begin dit jaar.

Lees meer »

De Russische economie is klaar voor een permanente oorlog

Net nu het Russische leger snel terrein verovert in het noordoosten van Oekraïne, vervangt de Russische president Poetin zijn minister van Defensie. Nog opvallender is dat de nieuwe minister van Defensie geen militair is, maar een econoom. Hij moet ervoor zorgen dat de Russische oorlogseconomie als een tierelier blijft draaien. Hoe sterk is die oorlogseconomie? En maakt Poetin zich klaar

Lees meer »