Na woelige dagen door spanning tussen Koerden en Turken: geen incidenten voorbije nacht in Gent

Na nachten vol spanning tussen Koerden en Turken heeft de Gentse politie donderdagnacht geen incidenten geregistreerd. Het korps was wel massaal aanwezig op het terrein.

 

Meer krantenkoppen in België

Tibe Craeymeersch (16) is Kinderkrak van Langemark-Poelkapelle: “Ik zei tegen mezelf: we gaan het doen, we zien wel”

Twee jaar geleden speelde Tibe Craeymeersch (16) nog bij VK Langemark-Poelkapelle, dit jaar viel hij al in bij de beloften van KV Oostende. Zo zet hij als laatbloeier toch nog grote stappen richting zijn grote droom: profvoetballer worden. “Ik heb getwijfeld, maar als je op die leeftijd nog zo’n kans krijgt, moet je die grijpen.”
The post Tibe Craeymeersch (16)

Lees meer »

Man in levensgevaar na schietpartij in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schietpartij. Dat meldt RTL Info en het nieuws wordt aan Belga bevestigd door de politie Brussel Noord. Op videobeelden is te zien zijn hoe het slachtoffer voor dood werd achtergelaten op het terras.

Lees meer »

Henri Vanassche (14) is Kinderkrak van Wevelgem: “Op de Spelen in 2032 in Brisbane wil ik erbij zijn”

De familie Vanassche uit Het Lommergoed in Gullegem is een op en top turnfamilie. De drie kinderen zijn aangesloten bij turnclub Go4Gym en beoefenen de sport op hoog niveau. Zowel Arnaud, Henri als Juliette zijn ingestapt in het topsporttraject. Henri behaalde eerder dit jaar de West-Vlaams titel en werd afgelopen weekend ook Vlaams kampioen allround. De Wevelgemse Kinderkrak koestert hoge

Lees meer »

HERBEKIJK. Amateurvoetbal live op HLN: Westhoek kampioen in derde amateur A, VW Hamme strandt op tweede plaats

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt minstens één topaffiche uit een van de verschillende amateurreeksen live gestreamd met deskundig commentaar. In derde amateurklasse A kroonde Westhoek zich tot kampioen. Het had amper tien minuten nodig om tegen Erpe-Mere op voorsprong te klimmen en gaf dat nadien niet meer weg. VW

Lees meer »

Een leven lang lijden: het tragische verhaal van de laatste prinses van Korea

“Prinses Deokhye keert terug, onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis.” Die krantenkop verscheen 62 jaar geleden in de Koreaanse media. Nadat ze 38 lange jaren vol tragedie en hartzeer in Japan had doorgebracht als banneling, mocht de laatste prinses van Korea eindelijk terugkeren naar huis. Maar ook daar kon ze geen rust vinden. Dit is haar schrijnende verhaal.

Lees meer »

Waarom Bordeaux 8.000 ha wijnranken vernietigt

In Bordeaux worden massaal wijngaarden vernietigd wegens overproductie. Graafmachines rukken wijnranken uit de grond. “Het gaat enkel over de kleinere supermarktwijnen”, zegt Hasselaar Justin Onclin, die topwijn maakt in de Franse wijnstreek.

Lees meer »

E-sportsjournaliste ‘Sjokz’ kaart haatspraak tegen vrouwelijke gamers aan en ‘Fallout’-games surfen mee op succes van tv-serie

De gamewereld is geen veilige omgeving voor vrouwen. E-sportsjournaliste Eefje Depoortere, ook bekend als ‘Sjokz’, vertelt in de VRT CANVAS-documentaire ‘Zij hen wij’ hoe ze dagelijks te maken krijgt met haatspraak. Verder (her)ontdekken gamers de oude ‘Fallout’-spellen, maakt Billie Eilish haar intrede in ‘Fortnite’ en kijken we uit naar de release van ‘Stellar Blade’.

Lees meer »