E-sportsjournaliste ‘Sjokz’ kaart haatspraak tegen vrouwelijke gamers aan en ‘Fallout’-games surfen mee op succes van tv-serie

De gamewereld is geen veilige omgeving voor vrouwen. E-sportsjournaliste Eefje Depoortere, ook bekend als ‘Sjokz’, vertelt in de VRT CANVAS-documentaire ‘Zij hen wij’ hoe ze dagelijks te maken krijgt met haatspraak. Verder (her)ontdekken gamers de oude ‘Fallout’-spellen, maakt Billie Eilish haar intrede in ‘Fortnite’ en kijken we uit naar de release van ‘Stellar Blade’. 

Meer krantenkoppen in België

Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem

Waregemnaar Jasper Falepin (23) en Gil Feys (23) uit Zulte stellen een gloednieuw afhaalsysteem voor. De twee studenten Handelsingenieur willen er met hun ‘Versbox’ voor zorgen dat klanten van bijvoorbeeld bakkers en slagers op elk moment van de dag hun bestelling kunnen ophalen.
The post Studenten ontwikkelen afhaalsysteem voor lokale handelaars in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: “Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat

Lees meer »

Lieven (73) zwaait af als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven

Na 23 jaar als lid en 18 jaar als voorzitter van kerkfabriek Sint-Victor in Proven nam Lieven Top afscheid tijdens een gebedsdienst. Het ereteken Sint-Donatianus van het bisdom Brugge staat hem mooi, maar Lieven vreest dat er alsmaar minder mensen willen toetreden tot de kerkfabriek om de goederen van de parochie te beheren.
The post Lieven (73) zwaait af

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »