Vrouwen krijgen een kwart minder pensioen dan mannen

Vrouwen ontvangen in ons land gemiddeld 25 procent minder pensioen dan mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Federaal Planbureau op vraag van de FOD Sociale Zekerheid. België zit daarmee in de middenmoot van alle Europese landen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Poetin benoemt Michaïl Misjoestin opnieuw tot premier

De Russische president Vladimir Poetin heeft Michaïl Misjoestin (58) opnieuw benoemd tot premier. In Oekraïne heeft president Zelensky de baas van zijn persoonlijke veiligheidsdienst de laan uitgestuurd, nadat bekend werd dat er een Russisch complot was om hem te vermoorden. En Russische luchtafweer heeft verschillende Oekraïense drones onderschept in diverse Russische regio’s, zo is vannacht gemeld. Volg hier alle ontwikkelingen

Lees meer »

Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni

Op zondag 9 juni vinden de verkiezingen voor het federale en het Vlaamse parlement plaats. Op de verschillende lijsten vinden we de namen terug van zeven Oostkampse kandidaten die ons willen vertegenwoordigen op verschillende niveaus. We stellen ze graag voor.
The post Zeven Oostkampse kandidaten verkiesbaar op zondag 9 juni appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wrang gevoel, maar niet de doodsteek”: voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden en de formule moet dringend worden bijgeschaafd, maar deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival. The old lady overleeft dit wel.” Voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar tilt niet zo zwaar aan alle heisa. Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor.

Lees meer »

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

Leuvens parket trekt 515 rijbewijzen in tijdens actiemaand ‘gsm-gebruik achter het stuur’

Tijdens de afgelopen maand maart heeft het Leuvense parket voor de 4e maal een actiemaand gehouden rond gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 515 bestuurders van motorvoertuigen betrapt terwijl ze een mobiel elektronisch apparaat gebruikten achter het stuur. Zij zagen hun rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. Dat meldt het Leuvense parket maandag.

Lees meer »