Chinese e-autoreus BYD bestormt westerse markt met nieuwe fabrieken

06:01 De Chinese e-autobouwer BYD overweegt een tweede en derde fabriek in Europa te bouwen. Dat zei BYD-topvrouw Stella Li in Shenzhen aan enkele Europese media, waaronder De Tijd. 

Meer krantenkoppen in België

Benny is furieus op Lars, maar papt zelf aan met veel jongere partner in ‘Familie’: Roel Vanderstukken aan het woord

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »

Hilde Crevits (CD&V) waarschuwt in Rerum Novarum-toespraak voor “afbraak van de sociale welvaartsstaat”

CD&V-minister Hilde Crevits waarschuwt voor de afbraak van de sociale welvaartsstaat. Dat zegt ze in een toespraak naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Crevits kant zich in haar speech onder meer stevig tegen het voorstel van de N-VA om werkloosheidsuitkeringen tot 5 keer toe niet te indexeren. Ze pleit daarentegen voor "meer mildheid en mededogen".

Lees meer »

Nieuw streekproduct Saucisson d’Ostende kent een vliegende start

Er zijn 13 nieuwe streekproducten toegevoegd aan de lijst van ‘100% West-Vlaams’, één daarvan is de Saucisson d’Ostende. Karel Deschildre snorde een authentiek salamirecept uit 1865 op en serveert de authentieke worst in zijn streekproductenwinkel op de Oosteroever. “We laten mensen het culinair erfgoed van Vlaanderen proeven en beleven.”
The post Nieuw streekproduct Saucisson d’Ostende kent een vliegende start

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Fietser gewond na aanrijding met auto in Klerken

In de Zarrenstraat in Klerken (Houthulst) is een fietser maandagavond laat gewond geraakt na een aanrijding door een auto. Zowel de auto als de fiets liepen flinke schade op.
The post Fietser gewond na aanrijding met auto in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Taylor Swift-mania begonnen in Parijs

Glitters, felle kleuren, cowboyboots en véél vriendschapsbandjes: de Taylor Swift-mania is losgebarsten in Parijs. Maar liefst 42.000 Swifties uit de VS, China, België en de rest van Europa staan al de hele dag in de stralende zon aan te schuiven rond La Défense Arena. Ze zingen Swifts grootste hits, ruilen vriendschapsbandjes en geven elkaar complimentjes over hun outfits. Nog voor

Lees meer »

Noorderlicht ook bij ons al te zien: onze fotograaf legt prachtige paarse schijn vast in Wijnegem

Het was voorspeld en het is ook uitgekomen: het noorderlicht was vrijdagavond duidelijk te zien in onze regio. Onze fotograaf Frank Boelens kon de typische, prachtige paarse schijn in de lucht vastleggen op beeld vanuit Wijnegem. Volgens weerman Ruben Weytjens wordt het morgen, zaterdag, mogelijk nog spectaculairder. “De voorbije dagen heeft er een ongezien sterke reeks van explosies op de

Lees meer »

Dronken wegpiraat (19) vlucht voor politie en crasht in gevel van appartementsgebouw: “Hij verloor zelfs een band tijdens achtervolging”

Een 19-jarige wegpiraat uit Deinze richtte afgelopen nacht een ravage aan toen hij met zijn BMW crashte in de gevel van een appartementsgebouw in Aartrijke (Zedelgem). De man was even voordien weggevlucht voor de politie in Ichtegem. “Daarbij reed hij bijzonder roekeloos over de weg, aan hoge snelheid en verloor hij zelfs een band, nog voor het ongeval”, zegt Annemie

Lees meer »

Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden

Joël Devos overleed zaterdag 4 mei in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij werd in Izegem geboren op 13 augustus 1944 en was 79 jaar. Joël was een groot voetbalsupporter en vooral een graag geziene eenvoudige volksmens.
The post Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »