Westwing Tower is het sluitstuk van bedrijvenpark Westwing Park, groen plein wordt kers op de taart

Met de realisatie van Westwing Tower kent het bedrijvencomplex Westwing Park langs de E403 in Roeselare haar symbolisch sluitstuk: een van de hoogste kantoortorens van West-Vlaanderen.

Het monumentaal poortgebouw, gebouwd door Alheembouw in opdracht van Steenoven en Cennini Holding vormt het gezicht van het park, maar maakt ook een groter gebaar naar de omgeving.

Aansluitend op de toren verschijnt een centraal gelegen, groen plein dat uitnodigt tot ontmoeting. Tegelijk is het de katalysator van een compleet vernieuwd mobiliteitsplan op en rond de site, dat het project verder verankert in de stad. Toren en park belichamen de geïntegreerde visie van B2Ai, waarbij masterplanning, architectuur, engineering en interieur minutieus verknoopt zijn met elkaar. “Westwing Tower vormt de epiloog van een verhaal waar meer dan vijfentwintig jaar aan geschreven is”, aldus Pieterjan Vermoortel, CEO – B2Ai.

Sluitstuk van het masterplan

B2Ai startte reeds in 1998 met het masterplan voor de ontwikkeling van Westwing Park, toen nog onder de noemer Accent Business Park. Het kantorencomplex moest een kloppend economisch hart worden, centraal op de as Kortrijk-Brugge. Een kwarteeuw later, na de laatste ontwikkelingen in opdracht van Steenoven en Cennini Holding, lijkt die ambitie verwezenlijkt en is de bedrijfslocatie uitgegroeid tot een van de grootste van de regio, met ook ruimte voor het Mercure Hotel en een administratief gebouw voor politiezone RIHO.

Op de kruising van de E403 en de ring rond Roeselare vormt Westwing Tower de entree tot de site: een monumentaal poortgebouw, gekarakteriseerd door een stapeling van steeds groter wordende volumes en gearticuleerd met afwisselende kruismotieven. Een landmark dat 57 meter uitstijgt boven het maaiveld en zo een gezicht geeft aan het park, maar dat ook een duidelijk antwoord formuleert op hedendaagse vraagstukken rond mobiliteit, duurzaamheid en leefbaarheid in werkomgevingen.

Groene spil

De keuze voor een beperkte footprint en verticale stapeling maakt ruimte vrij voor een inwendig publiek plein, dat alle gebouwen verbindt en bedient, en zo een kwaliteitsinjectie geeft aan de hele site. De groene plek vormt het hart van de site met een sterke nadruk op ecologie en sociale interactie. Waterpartijen, biodiverse beplanting en uiteenlopende boomsoorten vormen een klimaatrobuuste omgeving die de verbinding en ontmoeting tussen medewerkers en bezoekers bevordert.

In de gelijkvloerse plint van de toren vind je bovendien publieke functies. Weldra opent foodbar Cotton Kitchen de deuren. Tegelijk gaat de integratie van het binnengebied hand in hand met de optimalisatie van het bestaande circulatieplan. Achteraan de site komt een nieuw parkeergebouw, dat het autoverkeer logischer organiseert, bestaande fietsroutes worden geoptimaliseerd en een bushalte brengt openbaar vervoer tot op de site.

The post Westwing Tower is het sluitstuk van bedrijvenpark Westwing Park, groen plein wordt kers op de taart is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat bezielde man die Slovaakse premier Fico neerschoot? Zoon van verdachte: “Misschien is er kortsluiting in zijn hoofd geweest”

Een 71-jarige dichter die nog ooit een vereniging stichtte tegen geweld. Dat is de verdachte van de aanslag tegen de Slovaakse premier Robert Fico. Die verkeerde enkele uren in levensgevaar nadat hij woensdagnamiddag van dichtbij werd neergeschoten. Fico is in vele opzichten omstreden en in Rusland wordt al geopperd dat Oekraïne wel achter de aanslag zal zitten. Maar wat weten

Lees meer »

Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 48-jarige Blankenbergenaar ging wel héél ver om zijn ex-partner te belagen. Dat levert David C. nu twee jaar voorwaardelijke celstraf op. De man moet onder meer een straat- en contactverbod respecteren.
The post Hardleerse stalker uit Blankenberge beklimt zelfs appartementsgebouw om bij ex te geraken: twee jaar voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Terug naar India na 10 jaar premier Modi, hoe is de grootste democratie ter wereld veranderd? “Er lijkt maar één kandidaat voor de verkiezingen”

In India wordt vandaag voor de 5e dag in evenveel weken gestemd in ‘de grootste parlementsverkiezingen’ ter wereld. Op 4 juni weten we of premier Narendra Modi een derde ambtstermijn krijgt. VRT-journalist Veerle de Vos was erbij toen Modi met zijn hindoe-nationalistische partij BJP in 2014 voor het eerst verkozen werd tot machtigste leider van het land. Ze keerde terug

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »