Gaia dient klacht in nadat op beelden te zien is hoe schaap tot de dood wordt mishandeld: onderzoeksrechter aangesteld

Het zware geval van dierenmishandeling in Merelbeke zal niet zonder gevolg blijven. Een vader filmde daar hoe zijn kinderen een schaap mishandelden tot de dood. Er is nu een gerechtelijk onderzoek gestart na een klacht van Gaia.

 

Meer krantenkoppen in België

Nadat Europese vlag geweerd werd tijdens finale van het Songfestival: EBU herbekijkt het beleid

De European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad om de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat hebben ze laten weten in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas. Zij had zich boos gemaakt nadat een EU-vlag werd geweerd tijdens de finale in Malmö. De EBU bevestigt daarbij ook dat ze

Lees meer »

Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie

Zondag 26 mei vindt in Voormezele de 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie plaats. De processie draait rond het relikwie dat prior Isaac in Rome kreeg van de paus en in 1152 schonk aan de abdij van Voormezele, waar het eeuwenlang bewaard en vereerd werd.
The post Zusters van de karmel bidden om goed weer tijdens Heilig Bloedprocessie appeared

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

‘Fata Morgana’-presentator Steph Goossens schikt zich in zijn rol uit de spotlights: “Ik probeer van elke dag iets fantastisch te maken”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt vergunning voor windmolens in Pittem: “Hopelijk was dit de laatste veldslag”

Op Pittemberg is Luminus gestart met het opruimen van het steenpuin dat de windmolenbouwer er eind november zelf legde. Dat puin diende voor de grondwerken voor de bouw van een windturbine, maar het gemeentebestuur stapte naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en die liet de werken quasi meteen stil te leggen. Die Raad heeft nu de omgevingsvergunning vernietigd.
The post

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Omstreden Oekraïense mobilisatiewet treedt in werking – Zelensky roept op om energie te besparen na Russische aanvallen op elektriciteitsnet

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft Moskou gezegd na de Oekraïense luchtaanvallen in de nacht van donderdag op vrijdag. Volgens Rusland werden daarbij westerse wapens gebruikt. Zowel Rusland als Oekraïne zien weinig in een wapenbestand tijdens de Olympische Spelen. De Franse president Emmanuel Macron had opgeroepen tot een wereldwijd staakt-het-vuren

Lees meer »

Heidi verlaat na 41 jaar het SNT

Donderdag 16 mei is een dag die Heidi Vermeersch (62) niet snel zal vergeten. Het was namelijk de laatste dag dat ze voor de klas stond in het Centrum voor volwassenenonderwijs SNT, na een carrière van 41 jaar als lerares Engels.
The post Heidi verlaat na 41 jaar het SNT appeared first on KW.be.

Lees meer »