Meerdere Oekraïense steden zonder stroom na nieuwe, grootschalige Russische luchtaanval

In Oekraïne is in meerdere steden de elektriciteit uitgevallen na een nieuwe, grootschalige Russische luchtaanval. Zeker 3 energiecentrales zouden geraakt zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Actie rond fietsdiefstalpreventie aan station van Diksmuide: “Blijft nog te vaak onder de radar”

Van 22 tot en met 28 april is het de nationale actieweek tegen fietsdiefstal onder de noemer: ‘Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal’. Het lokaal bestuur van Diksmuide springt samen met politiezone Polder op de kar en zet het belang van fietsdiefstalpreventie in de kijker.
The post Actie rond fietsdiefstalpreventie aan station van Diksmuide: “Blijft nog te vaak

Lees meer »

‘Thuis’-actrice Tine Priem kijkt uit naar komst van kindje: “In ‘t echt zwanger zijn is andere koek dan op het scherm”

“Ik ben 35, we konden niet blijven wachten.” Lange tijd had Tine Priem (35) geen kinderwens, maar nu telt de ‘Thuis’-actrice af naar de geboorte van haar eerste kindje in augustus. De komst van de baby en het herstel na haar burn-out hebben Tines prioriteiten en kijk op het leven scherpgesteld, vertelt ze in ‘Story’. “Mensen die mijn energie afpakken,

Lees meer »

“Hij beet zelfs een agent in de arm”: Oostendse agressieveling krijgt twee jaar cel voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit

Een 29-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit. Tijdens een van zijn vele aanvaringen met de politie beet Innocent O. een agent in de arm.
The post “Hij beet zelfs een agent in de arm”: Oostendse agressieveling krijgt twee jaar cel voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterie op afgelegen eilandje: wie zette tientallen tuinkabouters op ‘Gnome Island’?

Een afgelegen stukje rots voor de kust van Schotland wordt al veertien jaar ‘bewoond’ door een opmerkelijk volkje. Tientallen tuinkabouters trotseren weer en wind op Gnome Island, Kaboutereiland. Maar hoe de kabouters daar zijn verzeild, blijft tot op vandaag een mysterie. Was het een visser of een grappenmaker? Of leden de kabouters schipbreuk voor het eiland, zoals een van de

Lees meer »

ModeMuseum pakt uit met expo Willy Vanderperre: fotograaf voor grootste modehuizen met een obsessie voor de jeugd

In MoMu, het ModeMuseum in Antwerpen, opent vandaag voor de allereerste keer een tentoonstelling die volledig draait rond het werk van een modefotograaf: Willy Vanderperre. Hij maakte onder meer campagnes voor ontwerper en goede vriend Raf Simons en voor grote merken zoals Calvin Klein, Dior en Prada. Vanderperre is al 30 jaar bezig, maar noem dit vooral geen overzichtstentoonstelling.

Lees meer »

Ongeval op E17 ter hoogte van Waregem verstoort avondspits

Op de autosnelweg E17 richting Kortrijk zorgde een ongeval ter hoogte van Waregem voor grote verkeershinder. Rond 17u belandde een personenwagen in de vangrail waardoor de rechterrijstrook op de plaats van het ongeval werd afgesloten. De reden van het ongeval is nog onbekend, de afgelopen dagen waren er al verschillende ongevallen op de E17 in de buurt van Waregem.

Lees meer »

Steden spelen belangrijke rol in verbeteren van luchtkwaliteit

Steden hebben een belangrijke rol te spelen in het verbeteren van de luchtkwaliteit: 97 procent van de stadsbewoners wordt blootgesteld aan concentraties fijnstof die als schadelijk voor de gezondheid worden beschouwd. Uit onderzoek over de impact van de lage-emissiezones (LEZ) is gebleken dat in steden met een LEZ vervuilende stoffen sneller dalen. Dat melden de Onafhankelijke Ziekenfondsen.

Lees meer »