LIVE. Beelden tonen ravage in Oekraïense steden na mogelijk grootste Russische luchtaanval sinds start invasie – Moskou reageert voor het eerst

Rusland heeft vanmorgen luchtaanvallen uitgevoerd op een hele reeks steden in Oekraïne. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky sloegen in totaal zo’n 110 raketten in, wat het tot de grootste Russische luchtaanval zou maken sinds de start van de Russische invasie in februari vorig jaar. “We hebben nog nooit zoveel doelwitten tegelijkertijd op onze monitor gezien”, bevestigt de woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht Joeri Ihnat. Er zijn al zeker 16 doden en 97 gewonden geteld. Er werden onder meer een kraamkliniek, scholen, winkelcentra en flatgebouwen geraakt. Beelden tonen een enorme ravage. Moskou heeft intussen gereageerd en noemt het “een massale aanval op de militaire infrastructuur van Oekraïne”. Dit artikel wordt voortdurend aangevuld. 

Meer krantenkoppen in België

Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare

Het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert gaat op 1 juni van start met een openingsconcert in de Sint-Michielskerk. De vereniging die het orgelpatrimonium in de stad graag in de kijker zet, organiseert ook maandelijkse kennismakingsconcerten.
The post Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal klachten over fraude met EPC-attesten voor woningen: “Koper dreigt het slachtoffer te worden”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Experte trekt ten strijde tegen ‘het cosmeticacomplot’: “Tiktokkers roepen volgers op zich niet meer in te smeren, op basis van slechte studies”

Er wordt nogal wat getoeterd in de microkosmos van de cosmetica. Zalfjes en crèmes die de hemel beloven, maar dat nooit kunnen waarmaken. En influencers die op sociale media nog veel verder gaan in het verkopen van onzin. “Het is een cosmeticacomplot”, zegt wetenschapster Barbara Geusens. Ze schreef er een boek over.

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

TikTok voert tool in om AI-gegenereerde content te labelen

TikTok gaat content die gegenereerd is met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) automatisch markeren bij het uploaden vanaf bepaalde andere platforms. De nieuwe maatregel kadert in de inspanningen van TikTok om de transparantie en de bewustwording rond AI te verhogen, klinkt het.

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je ermee en hoe veilig is de nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Grote kans dat je dit weekend noorderlicht kan zien in Vlaanderen: zo pak je het best aan

Er is volgens experts “een grote kans” dat je dit weekend het noorderlicht kan zien in Vlaanderen. Sinds woensdagochtend heeft de zon zeker tien zonnevlammen afgevuurd, die tot het prachtige natuurfenomeen kunnen leiden op aarde. Komende nacht en in de nacht van zaterdag op zondag lijken de omstandigheden ideaal. “Iedereen in onze community heeft nu al kippenvel”, lacht poollichtexpert Bart

Lees meer »

Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

Stad Kortrijk gaat dit jaar nog een stapje verder met hun veiligheidsbeleid met een fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag, in samenwerking met Punt vzw.
The post Fysiek meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Lees hier

Lees meer »

Brian Riemer “kan niet wachten” tot “finale” tegen Club Brugge, Verschaeren wil niet over de titel spreken: “Het is nog te vroeg”

Anderlecht is opnieuw – voorlopig – leider. Paars-wit versloeg in eigen huis Racing Genk met 2-1, al maakte de thuisploeg het zichzelf nog knap lastig is het slot. De blik gaat nu al op de wedstrijd tegen Club Brugge. Voor heel Anderlecht zal dat dé finale worden, blijkt uit de reacties. “Als Club nu wint, gelijkspeelt of verliest, zondag wordt

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »