Cedric Demuynck is de Kinderkrak van Oostrozebeke: “Hij is beetje verlegen maar staat graag op de planken”

Cedric Demuynck (11) is een bijzonder rustige jongen die in zijn vrije tijd bezig is met tal van dingen. Hoewel hij een beetje schuchter is, staat hij heel graag op een podium. Straks zal hij schitteren in de musical ‘Een kleurrijke start’ en daar kijkt hij echt naar uit.

Cedric Demuynck (11) is de zoon van Francis en Stephanie Demasure en broer van Laura (14). Het gezin woont in een knusse woning in de Molstenstraat, pal tegenover de Ginsteschool waar Cedric in het zesde leerjaar zit bij juf Stefanie.

“Al moet ik bekennen dat ik eigenlijk niet graag naar school ga”, lacht Cedric. “In de klas moet je veel te veel stilzitten en dat is niets voor mij. Ik moet iets om handen hebben precies daarom heb ik heel wat hobby’s. Samen met mijn vrienden doen we dan dingen die de meeste kinderen helemaal niet doen. Zo lopen we geregeld door de grachten langs de straten met een metaaldetector. We ruimen zwerfvuil en zoeken naar metalen voorwerpen. Na elke beurt komen we volledig onder de modder thuis en dat is echt ons ding. Bij slecht weer sla ik aan het gamen en bij mooi weer wordt er af en toe wat de gefietst in de omgeving. Ik ben ook een heel grote dierenvriend. Wij hebben in ons ruim tuinhuis heel wat dieren zoals tamme ratten, parkieten en andere vogels en daar kruipt veel tijd in. Die hobby deel ik met mijn papa Francis.”

Handige klusser

“Mijn allergrootste hobby is klussen of werken met mijn handen. Zo heb ik al hokjes getimmerd voor mijn tamme ratten en voor mijn vogels. Later wil ik timmerman worden. Ik weet dat ik nog heel veel moet bijleren maar papa Francis is ook een handige harry en ik leer heel veel van hem. Ik kijk er al naar uit om volgend jaar naar het VTI in Tielt te trekken waar ik de afdeling houtbewerking wil volgen.” Ik ben ook een groot muziekliefhebber. Geregeld oefen ik op mijn mengpaneel waarop hoofdzakelijk retromuziek gedraaid wordt. ik zorg er wel voor dat ik de buren geen geluidsoverlast bezorg, maar dat is zeker niet het geval. We hebben heel goede buren.”

Cedric zal straks schitteren in een musical in Tielt, waarvan de voorstellingen gepland zijn op 4, 5 en 6 oktober. Nochtans is Cedric volgens mama Stephanie van nature een beetje verlegen, al staat hij graag op het podium. “De vraag voor de musical kwam via een vriendin die eraan meewerkt”, aldus de mama.

“De organisatie was op zoek naar kindjes voor deze kids-musical en gezien Cedric graag op de planken staat, heeft hij onmiddellijk toegezegd. Vooral moest hij wel enkele audities overleven maar dat is hem gelukt. Cedric mag in de musical de rol vertolken van Bobby een jongen die een beetje beschaamd is, van dieren houdt maar graag danst en theater speelt en dat was echt iets dat past bij het karakter van Cedric. Het is een heel belangrijke rol want hij staat vrijwel doorlopend op de scène, maar hij doet het heel graag. Sinds september wordt er elke zaterdagnamiddag gerepeteerd, maar hij gaat er heel graag naar toe. Ik vind zijn deelname heel positief want zo leert hij omgaan met andere kinderen. In het stuk leert hij ook omgaan met kinderen met een beperking”, besluit mama Stephanie.

Enorm verrast

Cedric voegde er nog aan toe dat hij later graag toneel zou willen spelen bij de Groeiende Ginste omdat hij graag op de planken staat. We vroegen mama Stephanie of haar zoon het verdient om uitgeroepen te zijn tot Kinderkrak van de gemeente. “Ik vind van wel want Cedric is iemand die uitblinkt in abnormaliteiten voor zijn leeftijd. Alleen is hij niet echt een sportman.” Cedric zelf blijft er heel kalm bij maar vertelde toch enorm verrast te zijn. “Ik weet echt niet wat me overkomt. Voor mijn vrienden op school zal het eveneens een enorme verrassing zijn. Ik kan het nu nog niet geloven maar toch ben ik er heel blij om. Het wordt de gelukkigste dag van mijn leven en het spoort me aan om nog meer zaken te ondernemen of eraan deel te nemen.”

Leuke broer

We vroegen ook om een reactie bij zijn zus Laura (14 j). “Ik schiet heel goed op met mijn broer en hij verdient het om genomineerd te zijn tot Kids-krak. We spelen geregeld gezelschapsspelletjes en voor mij is hij een leuke broer. We kunnen elkaar niet missen. Ik kijk al uit naar het artikel in de krant.”

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

houtbewerker want ik wil absoluut iets doen met mijn handen.

Je mag me altijd wakker maken voor …

een oldtimerritje met mijn vader Francis.

Ik hou niet van …

spinnen. Ik heb een doodsangst voor spinnen.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

Het liefst speel ik buiten waar ik me lekker vuil kan maken.

Dit is mijn grootste wens:

Ik droom ervan om ooit eigenaar te zijn van een Bugatti want dat is een superkarretje.

The post Cedric Demuynck is de Kinderkrak van Oostrozebeke: “Hij is beetje verlegen maar staat graag op de planken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze reporter volgde getuigenis Stormy Daniels in de rechtszaal: “Trump haalt een belerend vingertje boven”

Stormy Daniels nam gisteren voor een tweede keer plaats in de getuigenbank in de rechtbank in New York. Deze keer voor een stevig kruisverhoor door de advocaten van Donald Trump. Onze Amerika-correspondente Romina Van Camp volgde de getuigenis van Stormy Daniels exclusief van in de rechtszaal. De strategie van de verdediging was duidelijk: Daniels portretteren als een gekke, onbetrouwbare en

Lees meer »

“Karma zal Eupen ooit belonen”: KV Kortrijk verzekert zich ondanks nederlaag tegen Charleroi van de barragewedstrijden

KV Kortrijk is een kat met negen levens. Na een absoluut rotseizoen lijken de West-Vlamingen zich alsnog te handhaven op het hoogste niveau. Op de slotspeeldag van de play-downs ging KVK onderuit op het veld van Charleroi. Maar dankzij de nederlaag van RWDM bij Eupen, mogen ze zich opmaken voor de barragewedstrijden – tegen Lommel of Deinze. “Toen ik hier

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »

LIVE GAZA. Netanyahu na dreigement Biden: “Indien nodig zullen we vechten met onze vingernagels” – Drie Israëlische soldaten gewond bij ontploffing in Rafah

In Israël wordt verbijsterd gereageerd op de nieuwste zet van Joe Biden. De Amerikaanse president dreigt de wapenleveringen te stoppen als het grondoffensief echt van start gaat. “Dit kan onze operationele planning in de war sturen”, geeft een hooggeplaatste Israëlische bron toe. De Premier Benjamin Netanyahu stelt dat Israël desnoods “alleen” zal vechten om de Palestijnse terreurorganisatie Hamas te verslaan.

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »