Ella Pollet (10) is de Kinderkrak van Oudenburg: “Afval zien in mooie natuur maakt me boos”

Ella Pollet is als meisje van tien jaar een heel gemotiveerde Mooimaker. Ze gaat om de twee weken met haar mammie Patty Aesaert op pad om zwerfafval op te ruimen. “Ik word echt boos als ik zie wat mensen allemaal langs de straat of in de gracht gooien in plaats van het thuis in de vuilniszak of pmd-zak te werpen. De natuur moet proper zijn”, zegt Ella over haar motivatie. “Ik ga graag opruimen, maar nog beter zou zijn als niemand iets weggooit.”

Ella Pollet is de jongste in het gezin van Jonas Pollet en Cathy Terryn. Ze is de zus van Jana en Milan. Het gezin woont in de Dorpsstraat. Dat Ella verkozen is tot Kinderkrak, vindt het gezin heel leuk.

Ella loopt school heel dicht bij huis, in de vrije basisschool H. Familie, afdeling Ettelgem. “Ik zit nu in het vijfde leerjaar en ga na het zesde waarschijnlijk naar Sigo in Gistel. Mijn beste vak is wiskunde.”

Natuurkind

“Ella is een echt natuurkind”, zegt papa Jonas. “Ze staat altijd als de eerste klaar om mee te gaan wandelen. Zo is het natuurdomein De Hoge Dijken een van haar favoriete plekken. Ella is heel bekommerd om de natuur.”

“Ja, ik wil dat de natuur er proper bij ligt. Daarom ga ik zeker twee keer per maand samen met mijn mammie Patty Aesaert afval opruimen. Erg wat de mensen allemaal langs de weg gooien, terwijl je het thuis in de zak kan werpen. Ik kan daar heel boos over worden”, zegt Ella die al een drietal jaar mee op pad gaat met haar mammie.

“Weet je wat we het meest vinden? Blikken van Jupiler en Cola en plastiek flessen. We hebben eens twee zakken gevuld met bierblikken. Telkens vinden we die op dezelfde plaats. Ooit troffen we eens op een plek van alles uit een tuin, zoals tuinkabouters. Je kan dit toch gewoon naar het recyclagepark brengen!”, stelt Ella kwaad.

Om te zien waar veel afval ligt, gaat Ella geregeld op verkenning met de fiets. “Ook als we gaan wandelen kijk ik altijd waar veel afval ligt. Ik vertel dat dan aan mammie en we gaan dan samen opruimen.”

Oproep

“Bij elke wandeling vullen we minstens een zak met wat mensen weggooien. We ruimen het afval op met een knijper en met handschoenen aan. Neen, ik ben er niet vies van, maar was na elke opruimbeurt wel goed mijn handen.”

Ella heeft dan ook een boodschap voor de Oudenburgse inwoners: “Gooi je afval in je eigen vuilniszak en niet langs de weg. Dat is slecht voor de natuur. En die moeten we in ere houden, toch?”

Of ze de persoon die ze iets ziet op straat gooien zou durven aanspreken. “Neen, hoor, dat zou ik niet doen. Mijn mammie waarschijnlijk wel. Maar we zien het nooit”, zegt Ella.

Sportief en creatief

Naast een echt natuurkind is Ella ook sportief en creatief. “Je vindt haar veel buiten, met vriendinnetjes in de tuin of gaan skeeleren. Als ik in de zomer thuiskom van mijn werk zie ik vaak mijn tuin vol meisjes”, lacht papa Jonas. “En als het slecht weer is, is Ella wel met iets creatief bezig.”

Vooral is ze gepassioneerd door ropeskipping. “Ik ga drie keer per week trainen in sporthal Ter Beke. Twee keer per jaar nemen we deel aan een wedstrijd: een keer springen we alleen en een keer in groep. Verder hebben we jaarlijks aan het einde van het seizoen een demonamiddag om aan onze ouders en grootouders te laten zien wat we geleerd hebben.”

“En op zondagnamiddag is er altijd een activiteit met het gezin: gaan zwemmen, wandelen of fietsen”, vult papa Jonas aan.

In de beste traditie van de vriendenboeken vroegen we onze Kinderkrak enkele vraagjes in te vullen:

Later word ik …

Ik zou graag zoals mijn mammie Patty dagmoeder worden of in een crèche werken. Graag iets met kinderen. Of misschien kapster.

Je mag me altijd wakker maken voor …

Mijn hobby en dat is ropeskipping. Ik ben al sinds mijn 5 jaar aangesloten bij Skip Oudenburg.

Ik hou niet van …

Ruzie maken. Als er op school eens ruzie is tussen vriendinnen – dat gebeurt wel niet veel – dan tracht ik altijd te bemiddelen.

Dit doe ik het liefst in mijn vrije tijd:

In de eerste plaats gaan trainen bij mijn club Skip Oudenburg. Natuurlijk ook spelen met mijn vriendinnen. Ik ga ook graag wandelen en skeeler soms. En mammie helpen met de kindjes.

Dit is mijn grootste wens:

Ik zou graag eens een wedstrijd winnen in ropeskipping.

The post Ella Pollet (10) is de Kinderkrak van Oudenburg: “Afval zien in mooie natuur maakt me boos” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onrust door “flippende” snelheidscamera’s op Antwerpse Ring die onterecht flitsen, maar politie heeft goed nieuws

De Antwerpse wegpolitie heeft woensdagochtend meerdere meldingen gekregen over “flippende flitspalen”. Het gaat om palen op de Antwerpse Ring die non-stop flitsen, waardoor ook bestuurders die zich wél aan de snelheidslimiet houden de flash zien afgaan. “Bestuurders die niet in overtreding zijn, krijgen uiteraard geen boete”, stelt de politie gerust.

Lees meer »

Ruben en Manu kennen de pijn van net voor finale van ‘De mol’ te sneuvelen: “Nochtans had ik de ultieme tip in mijn molboekje staan”

Charlotte, Michaël, Bernard en Senne strijden zondag in de voorlaatste aflevering van ‘De mol’ voor de drie finale-tickets. Wie sneuvelt er nog op de valreep? Ruben Van Gompel en Emanuelle (Manu) Santana Marques weten precies hoe pijnlijk het is om af te vallen met zicht op het eindspel en de bijhorende geldpot. Waarom haalden zij destijds de grote finale nét

Lees meer »

Regisseur ‘Máxima’ had ophef over seksscènes niet verwacht: “De koning en koningin moesten daar toch mee beginnen om dochters te krijgen”

Al in de eerste aflevering van de prestigieuze fictiereeks ‘Máxima’ duiken Máxima en Willem-Alexander samen in bed. En die seksscène kan meteen op heel wat commentaar rekenen. “Het is alsof je naar je ouders kijkt die seks hebben”, klinkt het online. Toch had regisseur Joosje Duk die kritiek niet verwacht. “Ik ben zelf niet zo preuts”, vertelt ze aan AD.nl.

Lees meer »

Vrijetijdsplatform brengt Oostkampse verenigingen bijeen

In Oostkamp zijn er meer dan 300 verenigingen actief. Ze zorgen voor een bruisend verenigingsleven in 8020. Maar de gemeente wil nog meer inzetten op het verenigingsleven. Ze deed dat op het derde verenigingsplatform dat in OostCampus georganiseerd werd.
The post Vrijetijdsplatform brengt Oostkampse verenigingen bijeen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turbo Alive Band opent vrijdagavond sinksenfeesten in ‘t Straatje: “We hebben een nieuwigheid in petto”

De jaarlijkse festiviteiten van Sinksen Kortrijk gaan van start en het belooft een weekend vol muziek, cultuur en gezelligheid te worden. Een van de hoogtepunten van het evenement is de opening op vrijdagavond 17 mei in ‘t Straatje, verzorgd door niemand minder dan de Turbo Alive Band.
The post Turbo Alive Band opent vrijdagavond sinksenfeesten in ‘t Straatje: “We

Lees meer »

Conner Rousseau waarschuwt voor Brexit-scenario bij splitsing België: “Overal waar extreemrechts bestuurt, gaat de werkende mens erop achteruit”

In zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Arbeid heeft Conner Rousseau, Vlaams lijstduwer van Vooruit in Oost-Vlaanderen, woensdag gewaarschuwd voor de splitsing van het land die Vlaams Belang voorstelt. Volgens de oud-partijvoorzitter dreigt een “brexit-scenario”, waarbij de werknemers, de gezondheidszorg en de economie slechter af zijn.

Lees meer »

Club Brugge alleen op kop na 1-2-zege op veld van Antwerp

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de zevende speeldag van de Champions’ Play-offs zijn zesde opeenvolgende competitieoverwinning geboekt bij Antwerp. De West-Vlamingen triomfeerden met 1-2. In de tussenstand grijpt Club voorlopig de leidersplaats met 45 punten. Antwerp bengelt op de zesde plaats met 29 punten.
The post Club Brugge alleen op kop na 1-2-zege op veld van Antwerp appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG WESTERLO-STVV. 2-2! De bezoekers komen weer langszij

Westerlo opent thuis tegen STVV de zevende speeldag in Play-Off 2. Voor beide ploegen staat er niet veel meer op het spel. Westerlo probeert om zijn eerste overwinning te boeken, terwijl STVV na vier wedstrijden zonder zege nog eens van de overwinning wil proeven. Wie trekt de wedstrijd naar zich toe? Volg het hier op de voet.

Lees meer »