“Van huilbaby naar droombaby”: Na bewogen periode genieten Jari en Kiana uit Alveringem volop van hun dochter Ella-May

Jari Goderis en Kiana Sinnaeve uit Fortem bij Alveringem werden dit jaar voor het eerst ouders. Ella-May is langverwacht en zeer gewenst. De bijhorende roze wolk kregen ze er niet bij: hun dochter weende de eerste maanden van haar leven onafgebroken. Vandaag gaat het beter en geniet het koppel van z’n eerste eindejaarsperiode samen.

Jari Goderis (25) en Kiana Sinnave (25) zijn een topkoppel. Ze wilden zeer graag kinderen, maar zwanger worden, bleek uiteindelijk niet evident.

“Ik heb schildklierproblemen”, vertelt Kiana zelf. “Medicatie kan dat compenseren. Wel ben ik moeilijk zwanger geworden. We hebben drie jaar geprobeerd en dat was toch een lastige periode. Ik zag vele zwangerschappen rond mij en mensen zeiden laat het los, maar als je iets zeer graag wil, is dat moeilijk. Op 8 juli 2022 zijn we getrouwd. We focusten ons op die heuglijke dag en de stress rond het niet zwanger worden, verdween wat naar de achtergrond.”

Super blij

“Kort nadien zouden we met IVF starten. De spuitjes waren gereserveerd en in de week dat ik ze zou ophalen, was ik opvallend moe. Mijn schoonmama raadde me aan om een test te doen. Ik durfde niet, uit schrik voor de zoveelste teleurstelling. Uiteindelijk heb ik hem toch gedaan. Ik wist niet wat ik zag, maar ik zag … twee streepjes. Kan je geloven dat ik in shock was (glimlacht)? Ik liep op wolkjes tijdens de zwangerschap, maar was wel wat overbezorgd. Toen we te horen kregen dat het een meisje zou worden, waren we super blij.” Ella-May werd op vrijdag 23 juni geboren.

“We waren radeloos en hebben werkelijk alles geprobeerd”

“De bevalling was zwaar en de start van een helse periode”, aldus Kiana. “In de kliniek duurde het elf uur tegen dat ik volledige opening had, de epidurale werkte niet, ik moest twee keer geknipt worden en de gynaecoloog heeft rap rap genaaid omdat ze dringend weg moest… Ik zag onmiddellijk dat er iets niet klopte met ons kindje. Een pasgeborene die zo onrustig is, is niet normaal. De drie dagen dat ik op de materniteit verbleef, weende ze continu. Eenmaal thuis nog meer van dat: dag en nacht wenen. Het was de hel, zowel voor haar als voor ons. Jari en ik sliepen niet meer, aten niet meer, we gingen nergens naartoe en we verzorgden ons amper… We losten elkaar af om naar buiten te gaan en het gekrijs even niet te horen. We waren radeloos en hebben werkelijk alles geprobeerd: andere speentjes en melkflesjes, een dure beer die baarmoedergeluiden nabootste, een warmtekussen op haar buikje, … Niets hielp.”

Na drie weken gingen ze naar AZ West. “Ella-May haar gezichtje stond vol puistjes. We vonden er geen steun en voelden ons niet gehoord. Er werd flesvoeding opgestart, het was twee dagen beter en op dag drie was het krijsen in alle hevigheid terug. In het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper werden we wel ernstig genomen. Zo’n verkrampte baby hadden ze nog nooit gezien! Men raadde ons soort melk aan waarop nog geen enkele baby allergisch had gereageerd. Men vermoedde immers allergie aan lactose –en koemelkeiwit. Het zorgde voor een significante verbetering. Testen wezen ook op erge reflux. Daarvoor werd een siroop opgestart. Ook dat hielp écht. Ella-May weent natuurlijk nog wel eens, maar het is niet meer krijsen van de pijn.”

Flink

Ella-May Goderis is vandaag een flinke baby van zes maanden. Ze gaat sinds 11 december naar de crèche en daar loopt het… fantastisch.

“Mijn eerste werkdag was met een bang hartje”, glimlacht Kiana. “We waren vijf maanden intens samen geweest en plots moet je je kindje aan iemand anders toevertrouwen. De onthaalmoeder is een goede vriendin van ons, dat maakt veel goed. Toen we al na de eerste dag hoorden dat het super goed was gegaan, waren we enorm blij. Er gaat daar een nieuwe wereld voor haar open! Ze drinkt en slaapt nu zeer goed. Zelf voel ik dat ik nog niet gerecupereerd ben. Ik had vijf maanden bevallingsverlof, maar heb geen dag genoten.”

“Nu het beter gaat, proberen we dit achter ons te laten, kijken we vooruit en genieten we intens. Onze eerste kerst samen als gezin was zalig. We voelen dat Ella-May nog veel structuur nodig heeft, maar als we op die manier een blije baby hebben, hebben we dat ervoor over. Met op te groeien, zal dit nog verbeteren. Ella-May is onze mooiste droom die uitgekomen is.”

The post “Van huilbaby naar droombaby”: Na bewogen periode genieten Jari en Kiana uit Alveringem volop van hun dochter Ella-May is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Julien Waeghe en Simone Bullynck

Op 2 april 1959 beloofden Julien Waeghe en Simone Bullynck elkaar eeuwige trouw. 65 jaar later maken ze dit nog altijd waar en daarom vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum met heel de familie in het parochiaal centrum van Westkapelle. Het koppel heeft drie zonen (Peter, Luc en Frank) en al voldoende klein- en achterkleinkinderen om
The post Briljant voor

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Appartementsgebouw in Russisch Belgorod stort in, vermoedelijk na raketinslag: 17 gewonden

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU zegt een terroristische aanslag in Kiev verijdeld te hebben. Die zou voorbereid zijn door de Russische militaire inlichtingendienst GROe en stond gepland voor 9 mei. In de Russische oblast Belgorod is een appartement ingestort, vermoedelijk na een raket- of bominslag. Er zou sprake zijn van minstens zeventien gewonden. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

“De gedroomde locatie”: Lamett opent showroom en hoofdkantoor in Deerlijk

In het kader van de Flanders Flooring Days opende Lamett deze week haar gloednieuwe showroom, hoofdkantoor en Lamett Product Center. “Onze showroom staat voor 650 vierkante meter inspiratie, innovatie en sfeer”, stelt ceo Bruno Descamps. “Een plaats van verbinding en van plannen maken, ideaal om mensen en ideeën samen te brengen en uitzonderlijke interieurs te creëren met de beste en

Lees meer »

LIVEBLOG ASTON VILLA-LIVERPOOL. Bezoekers opnieuw op voorsprong, nadat heroptredende Youri Tielemans voor gelijkmaker zorgde

Schrijft Aston Villa vanavond geschiedenis? Bij een zege tegen Liverpool speelt de club uit Birmingham voor het eerst Champions League sinds het seizoen 1982-83, toen heette het kampioenenbal nog Europacup 1. Youri Tielemans staat opnieuw in de basis, nadat hij op 27 april uitviel met een liesblessure. Volg de match in onderstaande liveblog.

Lees meer »

JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke

Na zeven jaar aan het roer van JET heeft Wim Belaen onlangs het dirigeerstokje doorgegeven aan Gilles Demeurisse. De 31-jarige Izegemnaar komt voor het eerst in actie als dirigent van het orkest op 26 mei in de idyllische tuin van B&B Droomkerke in Ruiselede.
The post JET Symphonic Band met nieuwe dirigent op openluchtconcert in B&B Droomkerke appeared first

Lees meer »

Georgisch parlement keurt omstreden wet over buitenlandse inmenging goed, parlementsleden opnieuw op de vuist tijdens debat

Het Georgische parlement heeft een controversiële wet over buitenlandse inmenging goedgekeurd. Volgens die wet moeten mediabedrijven en ngo’s, die meer dan 20 procent van hun geld uit het buitenland krijgen, zich registreren als ‘buitenlandse agenten’. Al wekenlang komen Georgiërs op straat om te protesteren tegen de wet. De goedkeuring kwam er letterlijk niet zonder slag of stoot, want tijdens de

Lees meer »