Ella Focke schittert in ‘The Voice Kids’ op VTM: “Normaal zing ik in wei”

Ella Focke uit Bovekerke waagt vanavond haar kans in de eerste Blind Auditions van het nieuwe seizoen van The Voice Kids. “Het was de eerste keer dat ik voor zo’n groot publiek zong. Anders doe ik dat meestal in de weide, tussen mijn paarden.”

Ella Focke (14) is de (plus)dochter van Anthony Focke en Leen Desimpel, en Birgen Vermet en Sara Lejaeghere. Ze heeft nog twee jongere broers en een jongere zus. “Nadat ik in het eerste jaar van mijn middelbare studies in het VTI in Diksmuide zat en daar gepest werd, verhuisde ik naar MMI Kortemark. Daar zit ik nu in het derde jaar maatschappij- & welzijnswetenschappen. Volgend schooljaar wil ik echter naar de kunsthumaniora in Brugge trekken, om zo mijn grote droom waar te maken om later als zangeres mijn brood te verdienen”, vertelt ze.

Billie Eilish

Die droom koestert Ella al van kleins af, want als kind wou ze K3 vervoegen. “Mijn ouders zijn veel bezig met muziek en namen mij al vroeg mee naar festivals. Zelf speel ik al zes jaar piano en spendeer in totaal vijf uur in de muziekschool, waar ik pianoles, woordkunst en zangles volg. Telkens wanneer ik mij wat slecht of eenzaam voel, zing ik, wat voor mij dus een echte uitlaatklep is. Ik hou vooral van popmuziek en Billie Eilish is mijn grote idool”, zegt Ella.

Geen verrassing dus dat ze voor de single No Time To Die van de Amerikaanse singer-songwriter koos om haar kans te wagen in het nieuwe seizoen van The Voice Kids. “Nadat ik de voorrondes succesvol doorstond, mocht ik mij opmaken voor de fameuze Blind Auditions in de VTM-studio in Vilvoorde. Dat was heel spannend, want ik had voorheen nog nooit voor zo’n groot publiek vol onbekenden gezongen. Ik had zelfs nog nooit een echte microfoon vastgehouden!”, glimlacht ze.

Dierenvriend

Het gaat om een moeilijke song, vol emoties. “Ik vind het wel een heel mooi nummer, waarbij ik mij goed kan inleven in de tekst. Om de stress wat onder controle te houden, had ik thuis natuurlijk heel veel geoefend. Dat deed ik vooral in de weide tussen mijn twee paarden, of bij onze andere dieren. We hebben hier namelijk ook nog een hond, twee katten en twee schapen rondlopen, van wie ik veel liefde krijg wanneer ik wat verdrietig ben”, toont ze.

Maar nu kreeg Ella dus andere toehoorders voor zich. Naast oudgedienden Metejoor en Laura Tesoro zong ze ook voor de nieuwe coaches Coely en Pommelien Thijs. In een voorfilmpje zien we alvast dat minstens een van hen voor Ella afdrukt.

“Een specifieke voorkeur qua coach had ik niet echt. Vooraf had ik voor mezelf uitgemaakt dat ik zou kiezen voor wie zich het snelst voor mij omdraait. Al zou ik natuurlijk al tevreden geweest zijn met slechts één omgedraaide stoel, want ook in dat geval zou ik doorstoten naar de volgende ronde”, moet ze wat mysterieus blijven over haar deelname.

Het wordt dus kijken geblazen om te weten wie zich nu juist voor Ella omdraait én voor wie ze kiest. “Zelf zal ik thuis naar de uitzending kijken, samen met een aantal vrienden en familieleden. We haalden hiervoor zelfs een grote beamer in huis en de frigo zit alvast goed vol”, klinkt het nog.

The Voice Kids is vanavond om 20.30 uur te zien op VTM.

The post Ella Focke schittert in ‘The Voice Kids’ op VTM: “Normaal zing ik in wei” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Zeer bezorgd”: De Lijn heeft nu al tientallen bussen aan de kant staan wegens faillissement Van Hool

De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen. En dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen ondernemen”, verklaart Marco Demerling.

Lees meer »

Overheid mag AfD blijven afluisteren en bespioneren

In Duitsland blijft de partij Alternative für Deutschland ‘verdacht extreem’ en mag ze verder afgeluisterd worden. De rechtbank in Münster heeft het beroep van AfD daartegen verworpen. Dit arrest opent de lange weg naar een mogelijk verbod op de partij.

Lees meer »

Aagje Vanthomme over Songfestival: “De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn volgens bepaalde bronnen”

VTM NIEUWS-reporter Aagje Vanthomme is terug uit Malmö. Ze blikt terug op een bewogen editie van het Songfestival en vertelt ons meer over het ‘incident’ met Joost Klein. “Volgens bepaalde bronnen bij de Zweedse krant Atfonbladet zou Joost toch agressiever zijn geweest dan de Nederlanders zeggen.” De camera van de vrouw zou zelfs stuk zijn, maar dat wordt vooralsnog niet

Lees meer »

“Samenwerken met hem was een nachtmerrie”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN HONGARIJE. Cavendish rijdt Nys virtueel uit de groene puntentrui, stelt Belg z’n eindzege veilig in pittige slotetappe?

Tijd voor de slotetappe in de Ronde van Hongarije. Thibau Nys pakte zowel vrijdag als zaterdag de dagzege en begint aan de laatste rit met een voorsprong van 14 seconden op Diego Ulissi. De aankomst vandaag ligt op een klimmetje van 2,3 kilometer aan gemiddeld 8,7 procent. Pakt Nys nog eens uit? En stelt hij de eindzege veilig? Volg het

Lees meer »

Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion

Een 19-jarige Bredenaar ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij een vijftiger op twee vuistslagen trakteerde in de tribunes van het Brugse Jan Breydelstadion. Het openbaar ministerie eist een werkstraf en een jaar stadionverbod.
The post Jongeman riskeert werkstraf en jaar stadionverbod voor vermeende vuistslagen in Jan Breydelstadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehalve een grijze muis

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

Vertrekt ‘grumpy Benny’ straks definitief in ‘Familie’? Dit is wat Roel Vanderstukken erover kwijt wil

12 jaar geleden deed het gezin Coppens haar intrede in ‘Familie’, uiteindelijk is acteur Roel Vanderstukken (47) de enige die onafgebroken bleef meespelen. “Toen Hilde De Baerdemaeker als eerste vertrok, werd er voor het eerst geraakt aan onze kern, daar heb ik wel even mee gezeten”, vertelt Roel. Nu tv-dochter Jasmijn Van Hoof haar na 2,5 jaar pauze haar comeback

Lees meer »