Turbo Alive Band opent vrijdagavond sinksenfeesten in ‘t Straatje: “We hebben een nieuwigheid in petto”

De jaarlijkse festiviteiten van Sinksen Kortrijk gaan van start en het belooft een weekend vol muziek, cultuur en gezelligheid te worden. Een van de hoogtepunten van het evenement is de opening op vrijdagavond 17 mei in ‘t Straatje, verzorgd door niemand minder dan de Turbo Alive Band.

Deze coverband, bekend om hun vertolkingen van de legendarische nummers van Johny Turbo, zal het publiek meenemen op een nostalgische reis door de muziekgeschiedenis van voornoemde.

De Turbo Alive Band is geen onbekende op Sinksen Kortrijk. Voor sommige leden is het een terugkeer naar bekend terrein, terwijl anderen voor het eerst deel uitmaken van dit iconische festival. Bert, een van de bandleden, deelt zijn herinneringen aan vorige optredens op Sinksen: “De eerste keer was ergens in 2010. Een bomvol Schouwburgplein ging volledig uit zijn dak. Dit was echt één van onze mooiste optredens ooit.” Ook Nicolas, nieuw in de band, kijkt reikhalzend uit naar de show: “’t Straatje is dan ook een van dé places to be op Sinksen.”

Details blijven geheim

Met het programma van Sinksen nog niet volledig bekeken, kijken de bandleden vooral uit naar hun eigen optreden en andere verrassingen die het stadsfestival te bieden heeft. Nicolas verklapt dat er enkele speciale toevoegingen zijn aan de setlist, maar houdt de details nog even geheim. “Met enkel het oeuvre van Johny Turbo is er natuurlijk niet veel manoeuvreerruimte, maar we hebben wel een nieuwigheid in petto.”

Andere locaties?

Hoewel de band zich verheugt op hun optreden in ‘t Straatje, sluiten ze niet uit dat ze op andere locaties tijdens het festival te zien zijn, mocht er op de valreep nog een aanvraag binnenkomen. Dit jaar markeert ook een mijlpaal voor de Turbo Alive Band, die al sinds 2009 bestaat. Hoewel het geen officieel jubileumjaar is, blikt Bert al vooruit naar volgend jaar: “Volgend jaar zal het 25 jaar geleden zijn dat Johny overleed, dat lijkt me een betere gelegenheid om een jubileum te vieren, hopelijk met veel shows op verschillende locaties tijdens Sinksen.”

Hoewel ze ooit het Schouwburgplein mochten afsluiten, blijft de band bescheiden over hun locatievoorkeuren. “We gaan gewoon spelen waar we gevraagd worden”, legt Nicolas uit. Met Sinksen Kortrijk voor de deur kijkt de Turbo Alive Band vooral uit naar de festivalzomer, waarin ze weer veel kunnen optreden. Hun passie voor de muziek van Johny Turbo blijft onverminderd, en ze zijn vastbesloten om zijn legacy levend te houden, niet alleen tijdens Sinksen, maar het hele jaar door.

The post Turbo Alive Band opent vrijdagavond sinksenfeesten in ‘t Straatje: “We hebben een nieuwigheid in petto” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cato Verleye naar EK U13 tafeltennis in Roemenië

Cato Verleye – uit Oostkamp en lid van TTC Zandvoorde – staat momenteel eerste op de nationale ranglijst in het tafeltennis en neemt van woensdag 22 mei deel aan het Europees kampioenschap U13 in Boekarest. “Een goede ervaring die mij in de toekomst veel kan helpen.” Unieke kans Cato Verleye heeft als klassement C2, staat
The post Cato Verleye

Lees meer »

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Internationaal verdrag goedgekeurd om AI in de hand te houden

De 46 landen van de Raad van Europa hebben, samen met een aantal partnerlanden zoals Japan en Mexico, een internationaal verdrag aangenomen over het gebruik van artificiële intelligentie (AI). Daarbij moet er respect voor de mensenrechten, de rechtstaat en de wettelijke standaarden van de democratie verzekerd worden.

Lees meer »