Club Brugge alleen op kop na 1-2-zege op veld van Antwerp

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de zevende speeldag van de Champions’ Play-offs zijn zesde opeenvolgende competitieoverwinning geboekt bij Antwerp. De West-Vlamingen triomfeerden met 1-2. In de tussenstand grijpt Club voorlopig de leidersplaats met 45 punten. Antwerp bengelt op de zesde plaats met 29 punten.

De gastheer versierde al vroeg de eerste kans via Chidera Ejuke, die de vuisten van de wederoptredende Simon Mignolet testte. De bezoekers reageerden voor het kwartier met een trap uit corner van aanvoerder Hans Vanaken, die gekeerd werd door Senne Lammens. Halverwege de eerste helft kon Antonio Nusa uithalen, maar opnieuw stond Lammens pal. Enkele minuten later devieerde Mignolet een schot van de bedrijvige Ejuke in hoekschop.

In de 40e minuut moest blauw-zwart noodgedwongen Kyriani Sabbe in de strijd gooien voor de geblesseerde Bjorn Meijer. In de blessuretijd onderscheidde Mignolet zich nog tweemaal door een afgeweken poging van Toby Alderweireld in corner te duwen en het leer alert uit de voeten van Janssen te duiken.

Geluk

Aan het begin van de tweede helft hadden de troepen van Nicky Hayen het geluk aan hun zijde toen Maxim De Cuyper (48.) met een afgeweken voorzet Lammens het nakijken gaf. Net voorbij het uur probeerde Mark van Bommel, die halfweg Janssen en Ritchie De Laet al naar de kant had gehaald, het tij te keren met een driedubbele wissel. Het was desondanks Andreas Skov Olsen (64.) die zijn eerste speelminuten sinds begin april bekroonde met een trefzekere krul in de linkeronderhoek.

De ingevallen Michel-Ange Balikwisha (67.) hees Stamnummer 1 snel terug in de partij door Mignolet vanop de strafschopstip de verkeerde kant uit te sturen, nadat Joel Ordonez hem binnen de zestien neergehaaald had.

Later op de dag (18u30) geven nummer drie Union Sint-Gillis (41 ptn) en nummer twee RSC Anderlecht (42 ptn) elkaar nog partij in het Dudenpark.

The post Club Brugge alleen op kop na 1-2-zege op veld van Antwerp is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem City B) neemt na meer dan 20 jaar afscheid als voetballer

Zondag won SV Wevelgem City B in de laatste ronde van de eindronde tegen Jong Anzegem. In deze laatste match van het seizoen nam de club ook afscheid van kapitein Lowie Devriendt. Hij zet door knieproblemen een punt achter zijn carrière.
The post “De goesting was er nog, maar ik moet luisteren naar het lichaam”: Lowie Devriendt (SV Wevelgem

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Palestijns gezin in Kuurne bezorgd om familie in Gaza: “We voelen ons machteloos”

Afgelopen zaterdag werden bezoekers van Oxfam Wereldwinkel De Drie Wijzen verwend met proeverijen ter gelegenheid van Wereld Fair Trade Dag, die dit jaar in het teken stond van Palestijnse gerechten. Je kon er proeven van couscous en soep, bereid door een Palestijnse kok. Onder de aanwezigen bevonden zich ook Mohammad Abdelbari en zijn dochter Leen (10), die drie jaar geleden

Lees meer »

“Op 10 minuten heb je soep die smaakt alsof ze een halve dag op het vuur heeft gestaan”: Jeroen Meus legt uit waarom hij nu verspakketten verkoopt

Tot voor kort had hij nog nooit met een verspakket gekookt, maar kijk, nu heeft Jeroen Meus zijn eigen ‘Dagelijkse kost’-pakketten in de winkel liggen. In een interview legt hij uit waarom hij dit doet, wat het verschil is met zijn recepten op tv en waarom hij precies met Albert Heijn in zee wilde gaan. “Mijn vrouw vindt dit geweldig,

Lees meer »