Is kleine Cedric met 5,5 kilo zwaarste baby ooit geboren in Kortrijk?

Of het de zwaarste baby is die ooit in Kortrijk is geboren, weten we niet, maar de kleine Cedric Scherpereel moet met zijn 5,502 kg toch goed in de buurt komen. “Ook zijn twee broertjes waren geen kleine baby’s, maar dit hadden we toch niet verwacht”, zegt mama Charlotte Vanpeteghem (35) uit Kortrijk.

Cedric Scherpereel is het derde zoontje van Charlotte Vanpeteghem (35) en Wouter Scherpereel (33) uit Kortrijk. De knaap werd op vrijdag 22 september geboren. Cedric was bij zijn geboorte 57 groot en woog….5,502 kg.

De meeste baby’s die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2,5kg en 4,5kg. De kleine Cedric zit daar dus toch een stukje boven. “Maar hij maakt het heel goed”, zeggen de trotse ouders.

Drie keer persen

“We zijn beiden grote mensen en ook onze twee eerste zoontjes waren geen kleintjes. Zo woog Mathis, die nu 5 jaar is, bij zijn geboorte 4,985kg, terwijl Remi, nu 4 jaar, afklokte op 4,670kg. Het zou ons hebben verbaasd mocht Cedric een kleine baby zijn, maar dat hij zo zwaar zou wegen dat wisten we niet. De gynaecoloog had ons daar niet over gezegd. Bij zijn geboorte was ook de dokter trouwens verbaasd, vooral omdat het zo’n vlotte bevalling was. Na drie keer goed persen was het voorbij.”

Ondertussen gaat het goed met de kleine Cedric. “Hij eet, tegenstelling tot wat zwaardere baby’s soms doen, heel goed. Wel is het opnieuw drie keer per nacht opstaan. We leven echter nog op een roze wolk en nemen dat er dan ook graag bij.”

The post Is kleine Cedric met 5,5 kilo zwaarste baby ooit geboren in Kortrijk? is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Wat is hun vermogen en reikwijdte? De clash in cijfers – Ronaldo kijkt toe vanop eerste rij

Alle ogen op de megakamp. Later vandaag, rond middernacht Belgische tijd, nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Tijdens de weging was er al behoorlijk wat animo tussen de twee titanen.

Lees meer »

Doorsnee Belgisch huishouden heeft vermogen van 249.301 euro

Het vermogen van een doorsnee Belgisch huishouden ligt op 249.301 euro. Dat is aanzienlijk hoger dan de Europese mediaan van 123.500 euro, zo blijkt uit het eerste vermogensrapport van Keytrade Bank en de Universiteit Gent. Het gaat om het nettovermogen, dus het totaal aan bezittingen verminderd met de schulden. De Belgische gezinnen hebben sinds 2021 wel op koopkracht moeten inboeten.

Lees meer »

Onder invloed van lachgas meermaals toegeslagen op snelwegbrug

Ze waren onder invloed van lachgas en niet aan hun proefstuk toe, de vijf hangjongeren die afgelopen weekend op een snelwegbrug boven de E42 een loodzwaar riooldeksel doelbewust naar beneden lieten bengelen. Nadat bleek dat de Roemeense trucker Gheorghe Tibil (50) het niet had overleefd, stapte een van hen zondagavond beschaamd naar de politie.

Lees meer »

Socialistische vakbond ABVV voert actie aan station van Hasselt tegen hogere treintarieven voor jongeren en senioren

Aan het station in Hasselt heeft de socialistische vakbond ABVV vanochtend actie gevoerd tegen de verhoging van treintarieven voor jongeren, senioren en mensen met een verhoogde tegemoetkoming. De spoorwegmaatschappij NMBS heeft aangekondigd dat ze haar tarieven in 2025 zal wijzigen. Het ABVV vreest dat vooral kwetsbare mensen daarvan het slachtoffer zullen zijn.

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »

Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Club Brugge verwacht niet dat het dit seizoen nog kan rekenen op Igor Thiago. De Braziliaan viel maandagavond in de competitiewedstrijd tegen Union Sint-Gillis (2-2) geblesseerd uit en heeft een letsel aan de mediale band opgelopen. Dat heeft blauw-zwart dinsdag gemeld.
The post Club Brugge verwacht Thiago dit seizoen niet meer terug in selectie na letsel aan mediale band

Lees meer »