Vlaamse en Waalse biotechclusters slaan handen in elkaar

09:18 De Vlaamse en Waalse gezondheidsclusters Medvia en BioWin sluiten een strategisch partnership om samen innovatie in biomedisch onderzoek te stimuleren. ‘België moet competitief kunnen blijven in biote… 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw Kermiscomité Langemark smeedt al volop plannen voor september: “Nieuwe mensen, nieuwe ideeën”

Er waait een nieuwe wind door Kermiscomité Langemark. Marleen Soete en Doris Dereyne stapten op en Kaat Ghyselen, Claudine Muylle, Sam Lanckriet en Elisabeth Scholaert kwamen erbij als versterking. Tijdens het kermisweekend van 20, 21 en 22 september grijpen ze terug naar de klassieke recepten, maar de toekomst gaan ze ambitieus tegemoet.
The post Nieuw Kermiscomité Langemark smeedt al

Lees meer »

Lucien (89) is oudste duivenmelker van Ingelmunster: “wanneer ik ermee stop word ik een oud eenzaam mannetje”

Het duivenseizoen is volop bezig en de oudste duivenmelker van Ingelmunster is Lucien Delchambre (89) uit de Bruggestraat. Aan stoppen denkt hij nog niet, integendeel, hij maakt zich op voor een knalseizoen.
The post Lucien (89) is oudste duivenmelker van Ingelmunster: “wanneer ik ermee stop word ik een oud eenzaam mannetje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Z’n korte lontje was de doodsteek voor ons huwelijk”: turbulente relaties overschaduwden succes van Phil Collins

Jonge fans van de serie ‘Emily in Paris’ weten het misschien niet, maar ooit was de vader van hoofdrolspeelster Lily Collins de grote ster van de familie. Phil Collins (73) kende in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw wereldwijd succes, maar drie ongelukkige huwelijken en grote gezondheidsperikelen zetten een zware domper op het privéleven van de Brit.

Lees meer »

Vlaamse onafhankelijkheid niet langer een must voor Bart De Wever (N-VA) als confederalisme goed werkt

Als het confederalisme goed functioneert, hoeft een onafhankelijk Vlaanderen niet langer voor Bart De Wever. Hiermee lijkt de N-VA-voorzitter terug te komen op artikel 1 van de statuten van zijn partij, dat stelt dat de partij streeft naar een onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratische Europese Unie. Hij raadt ook lokale N-VA-mandatarissen aan om samenwerking met Vlaams Belang zoveel

Lees meer »

Debutant Nawal Maghroud (Vooruit) heeft zetel beet in Vlaams Parlement na slopende campagne: “Hoop dat we het op de gemeenteraad kort en bondig houden”

Kortrijks fractieleider voor Vooruit Nawal Maghroud (32) heeft bij haar debuut op een nationale lijst een goeie beurt gemaakt. Met 6.429 voorkeurstemmen greep ze haar eerste kans op een zetel in het Vlaams Parlement met beide handen. Maghroud neemt na de eedaflegging politiek verlof bij haar job bij FOD Financiën. “Zonder de steun van mijn collega’s zou dit niet gelukt

Lees meer »

Vier Bruggelingen zorgen voor nieuw wereldrecord padel

Christophe Meulebrouck en Frederik Boi (Sint-Andries), Pieter Cools (Varsenare) en Kevin Caestecker (Wingene) zijn er in geslaagd om het wereldrecord padelspelen te verbreken. Ze begonnen eraan in Todos Padel in Sint-Michiels op vrijdag om zeven uur ’s morgens. Zaterdagnamiddag iets na halfdrie was het nieuwe record een feit. Het kwartet koos ervoor om nog even door te doen tot omstreeks

Lees meer »