Daar is hij meteen: De Lie sprint naar zege bij comeback in Famenne-Ardenne Classic

Arnaud De Lie heeft zijn comeback niet gemist. Na een dag vol onsuccesvolle aanvalspogingen, was het sprinten geblazen in Marche-en-Famenne. De Lie moest van ver komen, maar sprintte ijzersterk naar de zege. Hij volgt zichzelf zo op. Zingle werd tweede, Van Gils derde. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

Hilde Vautmans (Open VLD) reageert op aantijgingen: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

“Wat is er gebeurd?”: Tyson Fury verbaasd wanneer hij z’n vader plots met bebloed gezicht ziet staan na kopstoot

Zaterdag nemen Tyson Fury en Oleksandr Usyk het tegen elkaar op voor de titel van ‘undisputed heavyweight’-kampioen, maar het spel zit nu al op de wagen. In een hotel in Riyad deelde vader Fury (John) een kopstoot uit aan iemand uit de entourage van de Oekraïense bokser. Tyson geloofde z’n ogen niet toen hij z’n vader plots aantrof met een

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

De messenslijper

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.
The post De messenslijper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen wil minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in onderwijs: “Veilige omgeving om te praten is essentieel”

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘‘Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over LGBTQIA+-thema’s. Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om daarover te praten is essentieel”, aldus covoorzitster Nadia Naji en vicepremier Petra De

Lees meer »

LIVE GAZA. Rapport uit kritiek op Israël, maar VS blijft wapens leveren

De beslissing van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om de rol van de Palestijnen binnen de VN te versterken, wordt fors bekritiseerd door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “De VN-lidstaten hebben een willekeurige, absurde en onsamenhangende beslissing genomen die de moordenaars van Hamas beloont”, schrijft hij op de sociaalnetwerksite X. Volg alle ontwikkelingen in onze

Lees meer »

IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd zetten, geen woord teveel zeggen, maar daar ben ik niet zo goed in”

Op het podium van Schiervelde in Roeselare stond Natalia in een organisatie van PMLE. De zaal was goed gevuld voor deze zangeres uit de Kempen, die 90 minuten op het podium stond én zo gelukkig was dat ze mocht optreden voor zo’n enthousiast publiek.
The post IN BEELD – Natalia in Schiervelde in Roeselare: “Ik mag geen stap verkeerd

Lees meer »