MakersMarkt in De Weij: “Lokale makers showcasen producten”

Op zondag 19 mei, Pinksteren, organiseert vzw De Weij en InEen een MakersMarkt in De Weij. De deelnemende makers komen uit de streek en het gamma aan producten is heel uitgebreid.

“De MakersMarkt is een leuke markt op een unieke locatie in het centrum van Reningelst waarbij lokale makers de kans hebben hun producten te showcasen terwijl nieuwsgierigen de lokale makers en hun producten kunnen leren kennen. Een aantal van de makers kun je ook effectief aan het werk zien”, zegt Marjolein Six, voorzitter van vzw De Weij. In 2021 nam Marjolein haar intrek in Pastoorstraat 1, het herenhuis van haar grootouders. Een deel van het herenhuis is de pop-up locatie InEen die ook kan worden gehuurd voor het organiseren van workshops en evenementen.

“Met InEen organiseerde ik al een paar leuke en succesvolle pop-up winkels met lokale makers in 2021. Die periode was ook super uitdagend door de coronacrisis. Kort na Kerst in de Kerk in 2021 verhuisde ik naar het buitenland door het werk en lanceerden we jammer genoeg (nog) geen 2.0 versie. Daar komt nu verandering in, maar opnieuw in een volledig andere setting.”

Ontmoetingsplek

“Ondertussen zijn we ook al een hele tijd bezig met de werking van vzw De Weij. Deze winter werden er bijkomende hagen, vogelbosjes en fruitbomen aangeplant in de weide en werden er bijkomende omheiningen gezet. Regionaal Landschap zorgde voor het ontwerp en de uitwerking, en Westlandia kwam planten. De bedoeling van de vzw is om deze historische weide te behouden voor toekomstige generaties en er een ‘verbindende’ ontmoetingsplek van te maken”, vertelt Marjolein.

“Omdat InEen al na de tweede pop-up shop te klein bleek te zijn, leek het ons een goed idee om alle creatievelingen uit te nodigen in de weide. Hier is plaats genoeg en kan iedereen de ruimte innemen voor zijn of haar stand die nodig is.”

Liberia

De deelnemers zijn: Huisje Witte Tijger, Shamir Theia Candels, Liv’elle, Kleijo, F_in.o, Marc Decorte van het Ezelpad, Anne Van Sintruyen, Refuge des Corbeaux, Nancy Vercauteren, vzw De Weij, coöperatief burgerplatform Dhage, Eden Bloemenpluktuin, La Fiej en Rose, Goatee Wood, Ida Boeten, Made by Fien, Ellen Olivier, Studio Jolene, Sola.crea en Natural Cocooning. Welke producten de deelnemers meebrengen, vind je online.

“Liberia ligt me momenteel nauw aan het hart en daarom krijgen onderstaande organisaties ook de mogelijkheid om een plekje in de weide te krijgen. Het geld van de spulletjes die zij verkopen gaat integraal naar hun projecten in Monrovia: Acres of Hope (Kris Lambrechts) en Martha’s Dewellie Orphanage (Patricia Proesmans en Carla Martins Carvalho). Geïnteresseerden kunnen onze socials in de gaten houden met de laatste updates.” De MakersMarkt gaat door op zondag 19 mei van 11 tot 17 uur.

Info: Facebookpagina ‘MakersMarkt in de Weij’

The post MakersMarkt in De Weij: “Lokale makers showcasen producten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor 1.750 euro kan je op retraite met Ella-June Henrard: “We maken kom af met lichaamsschaamte en herinneren wat zelfliefde is”

Ella-June Henrard (31) zette haar acteercarrière heel even op pauze en is een heel nieuwe weg ingeslagen: de actrice woont in Portugal en organiseert deze zomer een retraite voor vrouwen, waar “alles kan en alles mag”. Met het oog op zelfliefde en om komaf te maken met schaamte. Maar het is niet het enige nieuwe spirituele project waarin Ella-June haar

Lees meer »

OPROEP. Blijf jij op vakantie bereikbaar voor het werk?

Ondanks het feit dat werknemers tijdens de vrije uren het wettelijke recht hebben op ‘deconnectie’, blijven heel wat werknemers toch bereikbaar. Zo ook op vakantie. Kan de baas jou steeds bellen, ook al lig je aan een zwembad? Heb jij toch een laptop bij op reis om in te springen indien nodig of zelfs vergaderingen bij te wonen? Kortom, wil

Lees meer »

Verliezers likken wonden, winnaars stellen zich constructief op: partijvoorzitters analyseren resultaten in voorzittersdebat

De man waar het vanaf morgen allemaal om draait, is N-VA-voorzitter Bart De Wever. Op Vlaams niveau wordt hij informateur en ook federaal lijkt hij ‘incontournable’. In een laatste verkiezingsdebat met zijn collega-voorzitters waagt hij zich dan ook niet aan té straffe uitspraken. "Politiek is ideologie en wiskunde. En wiskunde, dat is voor morgen." Hij geeft wel aan dat hij

Lees meer »

Het uur van de AI-waarheid voor Apple

12:42 Apple zit in het verdomhoekje wat betreft AI, maar beleggers hopen op een inhaalbeweging. Maandag kondigt CEO Tim Cook wellicht een deal aan met OpenAI, de maker van ChatGPT. Ook wordt uitgekeken naar…

Lees meer »

11-jarige Loes Van Aerde uit Hertsberge kroont zich in Brugge tot Belgisch turnkampioene

In Brugge vond het Belgisch kampioenschap gymnastiek plaats. De Brugse sportvereniging Basics! en turnclub Varsenare-Oostkamp stonden in voor de organisatie. Loes Van Aerde zorgde als elfjarige voor de kers op de taart met haar eerste Belgische titel.
The post 11-jarige Loes Van Aerde uit Hertsberge kroont zich in Brugge tot Belgisch turnkampioene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Douane int 2.463 euro tijdens gezamenlijke actie met politie

De douane hield samen met politiezone Westkust een gezamenlijke controleactie waarbij heel wat vaststellingen werden gedaan. Zo inde de douane vier achterstallige penale boetes voor een bedrag van 2.463 euro en werden twee bestuurders betrapt die op rode diesel rondreden.
The post Douane int 2.463 euro tijdens gezamenlijke actie met politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de golf van Paul Gheysens nog niet voor meteen lijkt: “Als er een nieuwe aanvraag komt, start alles opnieuw van nul”

Wordt de golfdroom van Paul Gheysens in Knokke ooit werkelijkheid? De zakenman blijft alvast optimistisch en denkt van wel. Met een nieuwe, aangepaste omgevingsvergunning wil hij zijn droom alsnog realiseren. Al moet hij daarvoor wel opnieuw van nul beginnen. Een nieuwe aflevering in de soap die de Knokse golfoorlog is geboren.
The post Waarom de golf van Paul Gheysens

Lees meer »