“Hij beet zelfs een agent in de arm”: Oostendse agressieveling krijgt twee jaar cel voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit

Een 29-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar effectieve celstraf gekregen voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit. Tijdens een van zijn vele aanvaringen met de politie beet Innocent O. een agent in de arm.

De Congolese twintiger veroorzaakt al vele jaren overlast in Oostende. Op 14 januari vorig jaar was het alweer prijs toen de politie hem in de gaten kreeg in de uitgaansbuurt. De twintiger gooide nog snel een zakje cocaïne weg en verzette zich hevig bij zijn arrestatie. In het politievoertuig stampte hij wild om zich heen en beet zelfs een agent in de onderarm.

Amper drie dagen later werd O. veroordeeld voor diefstal, maar dat weerhield er hem niet van om op 11 en 21 februari alweer met cocaïne rond te lopen. Op 21 februari probeerde hij bovendien in te breken in een container. Daags nadien stal O. in een supermarkt een fles gin en op 11 maart ging hij opnieuw agressief tekeer tegen de politie, die hem ondanks een plaatsverbod had aangetroffen in de uitgaansbuurt.

En ook op 18 mei kwam het tot geweld, deze keer tijdens de Meifoor op ’t Zand in Brugge. Opnieuw verzette Innocent O. zich hevig bij zijn arrestatie. “Hij trekt geen enkele les uit zijn vele eerdere veroordelingen”, aldus procureur Charlotte Vonck.

Volgens zijn advocaat kampt O. met een hardnekkig drankprobleem. “Hij is geen slechte jongen, maar hij mag niet gedronken hebben”, aldus meester Kim Devoldere, die tevergeefs aandrong op een voorwaardelijke straf. Er hagen O. nog heel wat straffen boven het hoofd, onder meer voor zijn aandeel in een brutale diefstal op een paralympiër in het Oostendse station. In dat dossier volgt de uitspraak op 3 mei. (AFr)

The post “Hij beet zelfs een agent in de arm”: Oostendse agressieveling krijgt twee jaar cel voor weerspannigheid, diefstal en drugsbezit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niets zo vreselijk als alcoholvrij bier om 8 uur ‘s morgens”: setgeheimen van ‘Milo’ (die kijkers soms liever niet weten)

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Luc en Christine zijn vijftig jaar getrouwd

Luc Maerten (72) en Christine Ligneel (68) beloofden elkaar eeuwige trouw op 12 juli 1974 in Langemark. Christine groeide op in Langemark werkte tijdens haar beroepsloopbaan bij Necolan in Langemark, Philips in Roeselare en Lee in Ieper. Luc is afkomstig van Alveringem en werkte 32 jaar in het betonbedrijf Goudezeune in Kemmel. Daarnaast had hij
The post Luc en

Lees meer »

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

Rusland trekt soldaten terug uit Armenië

Rusland gaat een aantal soldaten en grenswachters terugtrekken uit Armenië. Dat heeft de woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd, een dag na een gesprek van Poetin met de Armeense premier Nikol Pasjinian.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël meldt raketaanval op belangrijke grensovergang voor noodhulp aan Gaza

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Volg alle

Lees meer »

Obussen uit Brugse ringvaart gehaald

In de ringvaart in Brugge tussen de Gentpoort en de Kruispoort worden vandaag de eerder gevonden obussen geborgen.
The post Obussen uit Brugse ringvaart gehaald appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wetenschappers ontdekken alfabet bij potvissen: “Niet enkel mensen beschikken over complex communicatiesysteem”

Is de mens in staat om te communiceren met dieren door artificiële intelligentie? Wetenschappers beweren dat dat in de toekomst misschien wel mogelijk is. Meer nog: een team van onderzoekers heeft met behulp van AI de geluiden van potvissen kunnen ontcijferen. Hun complexe communicatie zou zelfs vergelijkbaar zijn met menselijke communicatie. “Dat trekt het idee in twijfel dat enkel mensen

Lees meer »