Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel

Ondanks een uitgaans- en alcoholverbod zorgde Ali C. (30) voor moeilijkheden op een fuif in Brugge. Tijdens zijn arrestatie beet hij een agent in de pols. Dat kan hum nu een jaar effectieve celstraf opleveren.

Op 11 februari vorig jaar snelde de politie naar een studentenfuif in Brugge. Ali C. (30), een Brugse Guineeër, zorgde er voor moeilijkheden en had bij aankomst een glas bier vast. Hij rook ook naar alcohol. Nochtans moest de man na een eerdere veroordeling uit uitgaans- en alcoholverbod naleven.

C. stapte in de combi maar viel tegen een tafeltje waarna de stoppen doorsloegen. Hij begon in het rond te stampen en beet zelfs een agent in de pols. “Mijn cliënt was drie dagen werkonbekwaam”, stelde advocaat Joris Van Maele. “Maar hij heeft nog geluk gehad, want op de plaats waar hij beet loopt een slagader. De beklaagde moet beseffen dat politieagenten geen boksbal zijn.”

Na de feiten belandde C. in de cel en daar zit hij nog steeds. De man zeult een stevig strafblad mee vol veroordelingen voor geweld, weerspannigheid en smaad. Begin dit jaar kreeg hij nog 90 uur werkstraf en drie maanden cel omdat hij zijn vriendin in elkaar sloeg met een laptop.

In het huidige dossier vroeg de procureur een jaar cel. De verdediging stuurde aan op een werkstraf. “Mijn cliënt had op die fuif een handtas gevonden en wou die aan de dj afgeven”, pleitte advocate Amber Lumbeeck. “Maar hij werd beschuldigd van diefstal, waarna hij de fuif verliet. Hij wou immers geen problemen. Maar op straat werd hij plots in de boeien geslagen. In zijn beleving was die arrestatie onrechtvaardig. Hierdoor sloeg hij tilt.”

De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Puype neemt deel aan Miss België:“Wil jongeren altijd helpen”

Het kroontje van Miss België, een droom voor veel meisjes, ook voor de Hertsbergse Julie Puype (17). Ze droomt in de eerste plaats van de titel ‘Miss West-Vlaanderen’. Ze zal samen met 20 andere meisjes uit de provincie strijden voor die titel. De overwinning zou haar een ticket geven om deel te nemen aan de nationale Miss België-verkiezing.
The

Lees meer »

Dagje Warandefestival op het speelplein in Torhout: stad trakteert met frietjes en frikandellen

Halverwege de zomerse speelpleinwerking op De Warande is het traditioneel tijd voor een hoogdag: het Warandefestival op vrijdag 26 juli. De animatoren voorzien van 10 tot 17 uur tal van leuke evenementen en attracties. Ook de ouders, grootouders en sympathisanten zijn welkom, met name vanaf 16 uur voor een lekker drankje in de ouderbar.
The post Dagje Warandefestival op

Lees meer »

Jongeman (18) opgepakt die schoten lost met alarmpistool in Duffel

In Duffel is een jongeman (18) opgepakt die schoten heeft gelost met een alarmpistool. Dat bevestigen politie en parket. Intussen is de man opnieuw vrijgelaten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand was. Op sociale media reageerden heel wat ongeruste buurtbewoners die de schoten hadden gehoord en een helikopter hadden zien overvliegen. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

Israël roept op zuiden Gazastrook te evacueren, zeker 70 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op Khan Younis

Het Israëlisch leger heeft een deel van de inwoners van Khan Younis, een stad in het zuiden van de Gazastrook, het bevel gegeven om te evacueren, waar het een intensieve operatie zal uitvoeren. Dat laat het Israëlische leger weten op X. Even later zijn bij Israëlische aanvallen op Khan Younis zeker 70 Palestijnen, onder wie vrouwen en kinderen, gedood en

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

Jean Pierre speelt al 60 jaar accordeon voor zijn Ingrid

Jean Pierre Kindt en Ingrid Casteleyn zijn zestig jaar gehuwd: de perfecte gelegenheid voor Jean Pierre om op zijn accordeon nog eens alle registers open te trekken, want het is feest in de Brabantstraat. Al zestig jaar zijn Jean Pierre en Ingrid onafscheidelijk, maar ook zijn accordeon heeft de gelegenheidsmuzikant steeds bij de hand.
The post Jean Pierre speelt

Lees meer »