Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel

Ondanks een uitgaans- en alcoholverbod zorgde Ali C. (30) voor moeilijkheden op een fuif in Brugge. Tijdens zijn arrestatie beet hij een agent in de pols. Dat kan hum nu een jaar effectieve celstraf opleveren.

Op 11 februari vorig jaar snelde de politie naar een studentenfuif in Brugge. Ali C. (30), een Brugse Guineeër, zorgde er voor moeilijkheden en had bij aankomst een glas bier vast. Hij rook ook naar alcohol. Nochtans moest de man na een eerdere veroordeling uit uitgaans- en alcoholverbod naleven.

C. stapte in de combi maar viel tegen een tafeltje waarna de stoppen doorsloegen. Hij begon in het rond te stampen en beet zelfs een agent in de pols. “Mijn cliënt was drie dagen werkonbekwaam”, stelde advocaat Joris Van Maele. “Maar hij heeft nog geluk gehad, want op de plaats waar hij beet loopt een slagader. De beklaagde moet beseffen dat politieagenten geen boksbal zijn.”

Na de feiten belandde C. in de cel en daar zit hij nog steeds. De man zeult een stevig strafblad mee vol veroordelingen voor geweld, weerspannigheid en smaad. Begin dit jaar kreeg hij nog 90 uur werkstraf en drie maanden cel omdat hij zijn vriendin in elkaar sloeg met een laptop.

In het huidige dossier vroeg de procureur een jaar cel. De verdediging stuurde aan op een werkstraf. “Mijn cliënt had op die fuif een handtas gevonden en wou die aan de dj afgeven”, pleitte advocate Amber Lumbeeck. “Maar hij werd beschuldigd van diefstal, waarna hij de fuif verliet. Hij wou immers geen problemen. Maar op straat werd hij plots in de boeien geslagen. In zijn beleving was die arrestatie onrechtvaardig. Hierdoor sloeg hij tilt.”

De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Na bijna 10 jaar komt Sam Gooris met nieuwe solomuziek: “Ik ben écht niet bezig met records, nominaties of hoeveel optredens ik per jaar heb”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit de Brugse Ringvaart ruimen

Op dinsdag 14 mei tussen 9 en 13 uur vindt er een bergingsoperatie van obussen plaats in de Ringvaart ter hoogte van de Kazernevest in Brugge. De operatie wordt uitgevoerd door DOVO in samenwerking met de hulpdiensten. Bij toeval ontdekte de brandweer onlangs obussen uit de twee wereldoorlogen in het water.
The post DOVO moet twintig niet-ontplofte obussen uit

Lees meer »

De tijd die ouders winnen met thuiswerk gaat volledig naar kinderen en huishouden: “Onze kinderen hebben al dikwijls gezegd: corona had vroeger mogen komen”

De zorg voor de kroost in een doorsnee Vlaams gezin is tegenwoordig zwaarder dan een voltijdse job. Ouders zijn er samen meer dan 40 uur per week mee bezig, dat is een derde meer tijd in vergelijking met vijf jaar geleden. Tegelijk vinden vier op de vijf ouders dat ze te weinig vrije tijd overhouden, blijkt uit onderzoek van My

Lees meer »

Weduwe van vermoorde truckchauffeur doorbreekt stilte: “Terwijl die vijf jongens wegliepen, stierf Gheorghe in mijn armen”

“Arme jongens, arme ouders.” Maria Godja, de vrouw die naast haar verloofde Gheorghe Tibil (50) zat op het moment dat die geraakt werd door een rioolrooster, kan maar niet vatten wat voor onheil hen op een Belgische autosnelweg is overgekomen. Het geplande trouwfeest deze zomer komt er niet, wel een begrafenis komend weekend in thuisland Roemenië.

Lees meer »

“Ze hebben ons gastvrij ontvangen”: uitwisselingsproject tussen Veurns en Frans college doet meer dan alleen taalvaardigheid verbeteren

Leerkrachten en de eerstejaars van de flexklas 1AB en 1AA Taalatelier van Talent-Is Campus College Veurne blikken positief terug op het uitwisselingsproject met ‘le Collège du Moulin’ in het Franse Grande-Synthe (Duinkerke). Voor beide scholen werd het een grensoverschrijdende ontdekkingstocht naar de andere taal, naar de andere cultuur, naar de andere leefgewoonten.
The post “Ze hebben ons gastvrij ontvangen”:

Lees meer »

Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist?

Van 1 juli tot en met 12 augustus kan je opnieuw zeven maandagavonden terecht in Tuin CC Scharpoord van Knokke-Heist voor de gratis Parkies-concerten. Op maandagavond 5 augustus is er opnieuw een Parkies XL-optreden.??
The post Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist? appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik krijg veel flashbacks”: getraumatiseerde ploegmaat van overleden ijshockeyspeler Johnson denkt nog elke dag aan gruwelijk incident

De vreselijke dood van ijshockeyer Adam Johnson (29) blijft ruim een halfjaar na datum nog steeds nazinderen. Victor Bjorkung (31), de man die de puck richting Johnson speelde voor die laatste dodelijk verwond raakte door een schaats in zijn nek, keerde enkele weken na het voorval terug naar zijn thuisland Zweden. Dit omdat hij het trauma niet kon verwerken. “Ik

Lees meer »