Flessen en blikjes naar de winkel voor statiegeld? De discussie laait weer op

Uit een HBVL-reportage blijkt dat je bepaalde Belgische blikjes en flessen in Nederlandse winkels kunt inleveren voor statiegeld. Dat doet de discussie weer oplaaien: moeten wij ook zo’n systeem invoeren?

 

Meer krantenkoppen in België

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld

Ter gelegenheid van de activiteit ‘Tafelen met…’, deze keer met als gastspreker Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester van Izegem Bert Maertens, stelde N-VA vier nieuwe kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor.
The post N-VA stelt vier nieuwe kandidaten voor, 13 plaatsen zijn al ingevuld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duurste attractie van Bellewaerde Park in Ieper ligt al week stil: “Bijkomende testen nodig om op volle capaciteit te werken”

In Bellewaerde Park in Ieper ligt het nieuwe paradepaardje, de waterattractie Amazonia, al een week stil. De attractie van 14 miljoen euro werd 3 weken geleden geopend, maar kende al enkele problemen. "Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat, dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen", zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe.

Lees meer »

ROYALTYCHECK. De wijze raad van Carl Gustaf aan Frederik en de casual look van Letizia

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft als ouderdomsdeken onder de Europese monarchen een wijze raad gegeven aan zijn “jongste” collega, de Deense koning Frederik. Hij adviseerde hem hoe hij op een eenvoudige manier het leven als vorst lichter kan maken. De Spaanse koningin Letizia koos voor een casual look bij een herdenkingsplechtigheid. En in Luxemburg was er een verjaardagsfeestje. Dit

Lees meer »