Actie rond fietsdiefstalpreventie aan station van Diksmuide: “Blijft nog te vaak onder de radar”

Van 22 tot en met 28 april is het de nationale actieweek tegen fietsdiefstal onder de noemer: ‘Elke schakel telt in de strijd tegen fietsdiefstal’. Het lokaal bestuur van Diksmuide springt samen met politiezone Polder op de kar en zet het belang van fietsdiefstalpreventie in de kijker.

Op dinsdag 22 april kregen reizigers handige diefstalpreventietips van de wijkagent en gemeenschapswachten. Ook maakten de pendelaars kennis met het nieuwe fietsidentificatiesysteem MyBike. “Fietsdiefstal is een ernstig probleem dat nog te vaak onder de radar blijft. In maart 2023 alleen al werden er 2.383 aangiftes (cijfers federale politie, red.) in heel België gedaan. In Diksmuide zijn dat er in de afgelopen vier jaar 214”, wijst burgemeester Lies Laridon. “Maar lang niet iedereen doet aangifte bij de politie. Zo wijst de nationale slogan op het belang ervan voor fietsers, gemeenschapswachten, getuigen, politie, enzovoort. Daarvan waren er 95 aangegeven in Diksmuide, 72 in Kortemark, 28 in Koekelare en 19 in Houthulst.”

MyBike

Het nieuwe fietsidentificatiesysteem MyBike werd ook geïntroduceerd, dit systeem vervangt het klassieke graveren en stickeren van de fietsen, om die te identificeren. Via MyBike kan je je fiets eenvoudig registreren en identificeren via een sticker. Je verkleint hiermee het risico op diefstal én kan je fiets sneller terugvinden, mocht ze gestolen worden. Registreren doe je via mybike.belgium.be daar krijg je een QR-code en identificatienummer die je op je fiets kan kleven. De sticker ontvang je thuis na de online registratie of van de gemeenschapswachten tijdens een fietsmerkmoment. In Diksmuide zijn die momenten op iedere tweede maandag van april tot en met september tijdens de maandagmarkt, op 27 juli en 24 augustus tijdens de boerenmarkten, op superkoopdag op 14 september en op de plattelandsdag op 29 september.

The post Actie rond fietsdiefstalpreventie aan station van Diksmuide: “Blijft nog te vaak onder de radar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf vragen over de gravelrit van de Giro: “Een Strade Bianche light met kansen voor de aanvallers, tenzij Pogacar er anders over denkt”

De Giro is donderdag toe aan een nieuw moment van opwinding. Met 11,6 kilometer gravel in de laatste vijftig kilometer plus een steile asfalthelling tot twintig procent in het slot lijkt rit vijf een mini-versie van Strade Bianche. Vijf vragen over deze ‘cruciale etappe’, beantwoord door de ogen van de renners en ploegleiders.

Lees meer »

Courtois klinkt dolgelukkig na wederoptreden (en zege): “Mijn kinderen en hele familie waren hier. Hala Madrid!”

Een geslaagd wederoptreden voor Thibaut Courtois (31). Real Madrid won met 3-0 van laagvlieger Cadiz én onze landgenoot tankte vertrouwen met een puike parade bij 0-0. Als Barcelona vanavond niet wint op veld van Girona, is Real kampioen. Courtois stapte als allerlaatste speler na de wedstrijd van het veld. De hele technische staf wachtte hem op aan de zijlijn om

Lees meer »

Daders filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, heeft de feiten ook gefilmd en de beelden gedeeld op Snapchat, zo blijkt. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »