“Deze investering zal levens redden”: Jan Yperman Ziekenhuis breidt aanbod in Medisch Centrum Diksmuide uit

DIKSMUIDE/IEPER Het Medisch Centrum Diksmuide in het voormalige zwembad ‘De Kupe’ opende een goed half jaar geleden met een moderne dialyseafdeling en consultatieruimte voor artsen-nefrologen. Sinds 4 maart kan je er ook terecht voor medische beeldvorming. Daarbovenop vertrekt er vanaf 1 april ook een eigen PIT vanuit het Medisch Centrum Diksmuide.

In de eerste week van maart verhuist het Diksmuidse radiologisch kabinet van het Jan Yperman Ziekenhuis van de Kasteelstraat naar ‘de Kupe’. Patiënten kunnen in de Laure Fredericqlaan terecht voor medische foto’s (RX), echografie, mammografie (o.m. bevolkingsonderzoek) of botdensitometrie. De openingsuren (maandag tot vrijdag: 8- 12 uur en 13 tot 17 uur) blijven dezelfde als in de Kasteelstraat en ook de JYZ-radiologen blijven aan boord: dr. Wim Faes, dr. Katrien Goemaere, dr. Jan Capoen, dr. Eva Pattyn, dr. Julie Desimpel en dr. Xavier Hoste.

PIT vanaf 1 april

Vanaf 1 april komt er ook een PIT-team. Een PIT-team, PIT staat voor Paramedisch Interventie Team, bestaat uit een gespecialiseerde spoedverpleegkundige met bijzondere beroepstitel, en een ambulancier. De spoedverpleegkundige mag bepaalde medische handelingen stellen bij de patiënt ter plaatse, zoals pijnmedicatie toedienen, het opstarten van een volwaardige reanimatie of de eerste opvang van een zware traumapatiënt. Hij of zij staat ook altijd in contact met de aanwezige urgentieartsen in het Jan Yperman Ziekenhuis. In hoogdringende gevallen zal de MUG (Medische Urgentiegroep met MUG-verpleegkundige + MUG-arts) in bijstand worden opgeroepen.

Blinde vlek weggewerkt

“We dienden vorig jaar een aanvraag in om een PIT uit te baten in Diksmuide omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen voor de patiënten in de Westhoek”, zegt Frederik Chanterie, algemeen directeur van het Jan Yperman Ziekenhuis. “Medisch Centrum Diksmuide heeft zich tot voornaamste doel gesteld om noodzakelijke zorg dichter bij huis aan te bieden aan alle inwoners van de regio Diksmuide. We zijn de federale overheid dan ook dankbaar dat ze dit engagement mee mogelijk willen maken. Jan Yperman versnelt en versterkt dringende geneeskundige hulpverlening in de ruime regio, en zorgt ervoor dat het juiste middel in de juiste situatie ingezet wordt. We bieden met deze PIT de best mogelijke zorg aan wie dat dringend nodig heeft. De blinde vlek in adequate medische spoedhulpverlening voor de inwoners van de regio Diksmuide is weggewerkt.”

6 miljoen euro

Burgemeester Lies Laridon van Diksmuide: “De komst van de PIT en het volledige Medisch Centrum Diksmuide is een opsteker voor de Diksmuidelingen, maar ook voor de inwoners van de omliggende gemeenten. We krijgen niet alleen toegang tot zorg dicht bij huis wat natuurlijk handig en comfortabel is, maar eindelijk ook tot dringende hulpverlening. Deze investering van het ziekenhuis in onze stad gaat levens redden.”

Voor de verbouwingen in ‘De Kupe’ en de uitbating van het Medisch Centrum Diksmuide investeert het Jan Yperman Ziekenhuis bijna 6 miljoen euro.

The post “Deze investering zal levens redden”: Jan Yperman Ziekenhuis breidt aanbod in Medisch Centrum Diksmuide uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »