PZ Polder Diksmuide zet in op voorkomen van fietsdiefstallen

Op maandag 18 september werd aan de fietsenstalling aan het station van Diksmuide de actie tegen fietsdiefstal van PZ Polder gestart. De Europese week van de mobiliteit start van 18 tot en met 22 september. Tijdens die week voert de NMBS een actie tegen fietsdiefstal, politiezone Polder, stad Diksmuide en de gemeente Kortemark nemen hieraan deel.

“Op maandag 18 en op vrijdag 22 september zullen er vrijwilligers van PZ Polder aan het station van Diksmuide en aan het station van Kortemark staan , telkens van 6 tot 9 uur. Het is zo dat de helft van de fietsdiefstallen aan het station gebeuren” vertelt commissaris Wim Merlevede, “daarom willen we de reizigers hierover sensibiliseren, dat zal onder andere gedaan worden door het uitdelen van flyers met tips om fietsdiefstal te voorkomen en wat te doen mocht je ondanks alles toch je fiets gestolen zijn.”

Op maandag 18 september kreeg iedereen de mogelijkheid zijn fiets te laten merken. “Het is wel zo dat stad Diksmuide beschikt over zes camera’s bij het station van Diksmuide, wat na diefstal, een middel kan zijn om de fietsdief sneller te herkennen, maar beter is natuurlijk goede voorzorgen nemen,“ aldus burgemeester Lies Laridon. ”Het sneller identificeren van je fiets gaat bijvoorbeeld gemakkelijker als die gemerkt is, maar een goed slot en mogelijk zelfs twee verschillende sloten kunnen preventief geplaatst worden tegen diefstallen. In Diksmuide kan men op geregelde momenten zijn fiets laten graveren.”

Cijfers

Uit cijfers van de PZ Polder blijkt dat er in 2022 30 fietsdiefstallen in de zone waren, waarvan 10 in Diksmuide en daarvan waren er 5 ter hoogte van het treinstation. Van 1/1/23 tot 31/7/23 waren er 29 in de zone waarvan 10 in Diksmuide en 2 pogingen om een fiets te stelen. 3 fietsdiefstallen gebeurden aan het treinstation in Diksmuide.

“Gedurende twee dagen zullen we aan het station van Diksmuide en aan het station van Kortemark mensen sensibiliseren en hen duidelijk maken dat voorkomen door én laten graveren én dubbele sloten te gebruiken beter is dan een fiets gestolen te worden. Is het dan toch zo dat een fiets gestolen is, dan is het heel nodig om aangifte te doen, zo kan de politie sneller een gestolen fiets terugvinden” besluit commissaris Wim Merlevede. (ACK)

The post PZ Polder Diksmuide zet in op voorkomen van fietsdiefstallen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG GIRO. Sprint Tim Merlier opnieuw naar de ritzege?

Na de vluchters is het rijk opnieuw aan de sprinters in de elfde etappe van de Giro. Het peloton trekt van Foiana di Val Fortore naar Francavilla al Mare. Na de opgave van Kooij zijn Tim Merlier, Jonathan Milan en Kaden Groves dé topfavorieten. Wordt het een koninklijke sprint of steken de aanvallers er toch een stokje voor? Volg het

Lees meer »

De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”

Armoedeporno. Zo omschreef hij het tv-programma waarin Natalia en Astrid Coppens van een minder gefortuneerd leven proefden. Tim ’S Jongers (42) heeft dan ook recht van spreken. Hij leefde zelf jarenlang in armoede. Vandaag weegt de Vlaming in Nederland mee op het armoedebeleid. En schopt hij “mensen met geld” een geweten met een boek waar je stil van wordt.

Lees meer »

Joost Klein voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium

De Nederlandse artiest Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden weer op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in het Nederlandse Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “op dit moment” geen intentie om Charkiv aan te vallen, maar troepen boeken “elke dag” winst

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »