Kortemark en Diksmuide houden samen met politie en NMBS actie tegen fietsdiefstallen

De NMBS houdt volgende week een actie tegen fietsdiefstallen waar politiezone Polder, stad Diksmuide en de gemeente Kortemark aan deelnemen. Aan beide stations zullen volgende week vrijwilligers staan om te sensibiliseren.

In de week van 18 tot en met 22 september is het de Europese week van de mobiliteit. Tijdens deze week voert de NMBS een actie tegen fietsdiefstal uit. Politie Polder, stad Diksmuide en de gemeente Kortemark nemen hier graag aan deel.

Veel diefstallen aan station

Op maandag 18 en op vrijdag 22 september zullen er vrijwilligers van Politie Polder staan aan het station van Diksmuide en het station van Kortemark telkens van 6 tot 9 uur. “De helft van alle fietsdiefstallen gebeuren aan het station. Daarom willen we reizigers hierover zoveel mogelijk sensibiliseren. De vrijwilligers zullen flyers uitdelen met tips om fietsdiefstal te voorkomen en wat te doen indien je toch slachtoffer wordt van fietsdiefstal”, klinkt het.

Op maandag 18 september zal er mogelijkheid zijn om je fiets te laten merken aan het station van Kortemark, op vrijdag 22 september zal je je fiets kunnen laten merken aan het station van Diksmuide. Een gemerkte fiets komt sneller terug bij zijn eigenaar terecht, geeft de politie nog mee. (JH)

The post Kortemark en Diksmuide houden samen met politie en NMBS actie tegen fietsdiefstallen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Grote operatie van ordediensten in Nieuw-Caledonië

De Franse ordediensten hebben zondag meer dan 600 gendarmes ingezet om “de controle over de 60 km lange weg tussen hoofdstad Nouméa en de luchthaven volledig terug te krijgen”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken aangekondigd op X. Op zes dagen tijd vielen zes doden bij protesten tegen een kieshervorming.

Lees meer »

Leerlingen van gemeentelijke basisschool in Berlaar-Heikant naar huis gestuurd omdat toiletten verstopt waren door wateroverlast

In Berlaar-Heikant zijn alle leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool vanmorgen naar huis gestuurd omdat de toiletten verstopt zaten. Dat meldt RTV en het nieuws is ons bevestigd. Volgens het gemeentebestuur is er een probleem met een overvolle septische put en zijn alle grachten in Berlaar ook overvol door de aanhoudende regen. "De meeste kinderen zijn opgehaald door hun ouders", zegt

Lees meer »

Belgische staat aan boord bij Umicore

18:42 De Belgische staat heeft via zijn financiële arm SFPIM een belang van 5 procent opgebouwd in Umicore. Hij verankert daarmee de Belgische materialengroep en is voortaan de vijfde grootste aandeelhouder…

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen celstraf en internering

Twee mannen van 26 jaar kregen donderdag hun vonnis na de brand, die vorig jaar het kasteel van Houthulst vernielde. De ene krijgt een celstraf, de andere wordt geïnterneerd. “Er bestaat een gevaar dat de man — eventueel in samenhang met andere factoren — opnieuw dergelijke feiten zou plegen.”
The post Twintigers die brand stichtten in kasteel Houthulst krijgen

Lees meer »

“Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehalve een grijze muis

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »