Man die juf Mieke om het leven bracht, wordt geïnterneerd

De raadkamer in Turnhout heeft beslist om Gunter U., de man die juf Mieke uit Noorderwijk in 2020 met 101 messteken om het leven bracht, te interneren. Dat gebeurde op basis van de kwalificatie moord en niet doodslag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er mis met gezonde competitie in ons onderwijs?”

Ben Weyts (N-VA) mag opgelucht ademhalen. Hij zal niet alleen de geschiedenis ingaan als de minister van Onderwijs met de te korte onderbroek, maar sinds woensdag ook als de geestelijke vader van de centrale toetsen. We kunnen van Weyts veel zeggen, maar in dit dossier heeft hij wel voor een kleine revolutie gezorgd. Tegen 2027 zullen alle leerlingen in Vlaanderen

Lees meer »

Last Post-klaroeners in Ieper benoemd tot ereburgers van stad in Nieuw-Zeeland

In Ieper werden klaroeners Rik Vandekerckhove (65) en Raf Decombel (63) benoemd tot ereburger van Hamilton, een stad in Nieuw-Zeeland. Ze waren daar om de Last Post te blazen tijdens de herdenking van Anzac Day, de dag waarop de Eerste Wereldoorlog herdacht wordt in Australië en Nieuw-Zeeland. Het is de eerste keer dat klaroeners van de Last Post ereburgerschap krijgen

Lees meer »

Oekraïense familie van elf dreigt uit nooddorp te worden gezet na komst van extra familieleden: “Ze kunnen niet anders dan een kreet om hulp slaken”

Een Oekraïense familie in het nooddorp op Linkeroever zit in een patstelling en roept hulp in omdat ze met elf op straat dreigen te belanden. Ze mogen namelijk maximaal met zes in één woonunit verblijven en gaan tegen de regels in, nu vijf van hen – onder wie een tweeling van nog geen twee maanden – halsoverkop uit Kiev naar

Lees meer »

Duitse keten Galeria sluit 16 van zijn 92 grote winkels

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, die geleid wordt door de Belg Olivier van den Bossche, gaat 16 van zijn 92 winkels sluiten, waaronder drie in Berlijn. Dat meldt de groep zaterdag in een persbericht. Van de 12.800 werknemers in het bedrijf worden er 1.400 ontslagen.

Lees meer »

Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke is inmiddels een traditie geworden. Terwijl de zomer nadert en het strand lokt, staan de kunstenaars te trappelen om opnieuw aan de slag te gaan in deze levendige kustgemeente. Dit jaar belooft het festival het centrum van de wereld te worden!
The post Zandsculpturenfestival Middelkerke is terug: maak een reis rond de wereld… in zand appeared first

Lees meer »

Roemeense rechtbank wijst verzoek van Andrew Tate af, proces tegen controversiële influencer kan beginnen

Een Roemeense rechtbank heeft vrijdag de verzoeken van de Britse influencer Andrew Tate afgewezen en daarmee het startsein gegeven voor zijn proces in het land vanwege georganiseerde mensenhandel en verkrachting. Er is echter nog geen datum vastgesteld. Zijn advocaten gingen onmiddellijk in beroep tegen het besluit, dat ze onwettig en ongegrond noemen. Ze houden vol dat Tate onschuldig is.

Lees meer »