Relatiedeskundige Rika Ponnet beantwoordt vraag van de week: “Ik verschil steeds meer van mening met mijn vrienden, wat kan ik doen?”

Peter houdt er een links en groen gedachtegoed op na. Zijn vrienden zaten tot voor kort op dezelfde golflengte, maar beginnen zich anders te gedragen. Dat wekt steeds meer vervreemding en verontwaardiging op bij Peter. Hoe kan hij daarmee omgaan? Relatiedeskundige Rika Ponnet geeft advies. 

Meer krantenkoppen in België

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: “Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat

Lees meer »

Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle

Integratie via voetbal, Barakat Ali Noori (16) toont dat het kan. Na zijn vlucht uit Afghanistan werd hij kampioen met de U21 in Langemark, leerde er Nederlands en maakte vrienden in de regio. “We breiden deze succesformule nu uit naar andere lokale verenigingen”, aldus Fedasil.
The post Ali (16) vlucht uit Afghanistan en speelt kampioen bij VK Langemark-Poelkapelle appeared

Lees meer »

PORTRET. “Ik ben sterk genoeg voor dit moment”: Eden Golan (20) is de meest omstreden kandidate ooit van Eurosong

Uitgejouwd tijdens het zingen, 12.000 mensen die buiten protesteren en medefinalisten die haar niet eens willen aankijken: de 20-jarige Eden Golan staat onder extreme druk als inzending van Israël, maar plooit niet. “Ik timmer al jaren aan de weg en dat heeft me tot iemand gemaakt. Ik sta al sinds mijn negende op het podium en vluchtte met mijn ouders

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt

Tot zondag 30 juni kan je in De Traagheid in Tielt terecht voor de tentoonstelling ‘Sometimes Lost – Sometimes Hopeful’ van de gelauwerde fotograaf Karel Mus.
The post Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin herdenkt overwinning op nazi-Duitsland: “Onze strategische troepen zijn altijd gevechtsklaar”

“Rusland zal er alles aan doen om een wereldwijd conflict te vermijden. Maar tegelijkertijd kunnen we niet toestaan dat iemand ons bedreigt. Onze strategische troepen zijn altijd gevechtsklaar.” Dat verklaarde de Russische president Vladimir Poetin in een korte speech tijdens de Dag van de Overwinning. Op 9 mei herdenken de voormalige Sovjetlanden de overwinning op nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.Volg

Lees meer »

Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen”

Katy Dehoorne heeft op vrijdag 30 april voor de laatste keer de deur van de kleuterklas bij W’IJzer achter zich dichtgetrokken. Juf Katy (61) gaat met pensioen. “Ik ga mijn kleuters missen, maar ik ga mij niet vervelen.”
The post Kleuters zwaaien juf Katy uit: “Ik ga ze missen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente Knokke-Heist en brandweer bereiken dadingovereenkomst na jarenlang juridisch conflict: “Opgelucht dat er een oplossing is gevonden”

Na bijna tien jaar komt er een einde aan een juridisch geschil tussen de gemeente Knokke-Heist en een groep brandweermensen van de post Knokke-Heist. De spuitgasten dienden klacht in bij de arbeidsrechtbank en eisten compensatie voor te veel gewerkte uren ten opzichte van hun verloning. Een recent cassatieberoep was nog in behandeling.?Nu is er dus een dadingovereenkomst gesloten. “Voor mij

Lees meer »