Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt

Tot zondag 30 juni kan je in De Traagheid in Tielt terecht voor de tentoonstelling ‘Sometimes Lost – Sometimes Hopeful’ van de gelauwerde fotograaf Karel Mus.

Een uitzonderlijk evenement voor Tielt, want Karels werk scheert hoge toppen, onder meer tijdens de recentste Internationale Fotobiënnale in Oostende.

Het oeuvre van Karel Mus wordt gekenmerkt door metaforische, suggestieve beelden die opvallend veel ruimte laten voor interpretatie. Elk werk is een gesprek zonder regels, zonder verplichtingen, zonder beperkingen. Het is een bijna leeg canvas waarop de toeschouwer zijn ideeën, gedachten en indrukken ongebreideld op kan projecteren. En ja, op het eerste gezicht is er vaak weinig te zien. Maar net dat weekt telkens weer een pak emoties los.

De tentoonstelling loopt tot zondag 30 juni, donderdag-zaterdag van 11 tot 17 uur.

The post Tentoonstelling Karel Mus in De Traagheid in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) buiten levensgevaar nadat hij werd neergeschoten, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Sprint Tim Merlier opnieuw naar de ritzege?

Na de vluchters is het rijk opnieuw aan de sprinters in de elfde etappe van de Giro. Het peloton trekt van Foiana di Val Fortore naar Francavilla al Mare. Na de opgave van Kooij zijn Tim Merlier, Jonathan Milan en Kaden Groves dé topfavorieten. Wordt het een koninklijke sprint of steken de aanvallers er toch een stokje voor? Volg het

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Op bezoek bij Laura Hilven, stuwende kracht achter Arsenal-uitblinker Trossard: “Moeilijk te vatten dat we nú onze grote droom al beleven”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én openhartig interview.

Lees meer »

“Als ik écht een aanwezige vader wil zijn, moet ik stoppen met ‘Familie’”: combinatie carrière en gezin niet evident voor Roel Vanderstukken

Roel Vanderstukken (47) heeft er een loodzwaar jaar opzitten. Niet alleen had hij opnames voor ‘Familie’, er waren ook de voorstellingen van ‘The Broken Circle Breakdown’ én de overname van het restaurant Frans & Yvonne in Kontich. Een langverwachte droom, maar wel eentje die veel vraagt van Roel en z’n gezin, vertelt hij in ‘Primo’. “Mijn vrouw Anne-Sophie had haar

Lees meer »

WEERBERICHT. Vanavond opnieuw intense (onweers)buien verwacht

Er komt maar geen einde aan het kwakkelweer. Hoewel het vandaag wisselend bewolkt wordt met soms mooie opklaringen en stapelwolken, ontstaan er later op de dag ook weer onweersbuien. In het westen van het land daarentegen blijft het nog steeds droger. “Het ziet er heel zonnig uit, vooral aan zee”, legt onze weervrouw Jill Peeters uit. Tijdens de onweersbuien kan

Lees meer »

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »