Kans is klein dat moord op juf Mieke voor assisen komt: dader Gunter Uwents wordt wellicht geïnterneerd

Gunter Uwents, de moordenaar van juf Mieke in Noorderwijk, wordt mogelijk geïnterneerd. Uit deskundigenonderzoek blijkt dat de man ontoerekeningsvatbaar is. De kans lijkt momenteel dus klein dat er een assisenproces komt.

Meer krantenkoppen in België

Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters

Gewijzigde starturen en een nieuwe aankomstzone. Dat zijn twee van de opvallende veranderingen die de 43ste editie van de loop- en wandelhappening Nacht van Vlaanderen op vrijdag 21 juni ondergaat. Nu het storm loopt met de voorinschrijvingen, hopen de organisatoren op 8.000 deelnemers.
The post Nacht van Vlaanderen in Torhout hoopt op 8.000 sporters appeared first on KW.be.

Lees meer »

Organisator EBU reageert voor het eerst op turbulente Songfestivaleditie: “Betreuren dat sommige delegaties zich niet aan regels houden”

De European Broadcasting Union, de organisator van het Songfestival, heeft voor het eerst gereageerd op de controversiële editie van dit jaar. Aan kranten The Mirror en Irish Independent vertelt EBU dat ze het betreuren dat sommige delegaties op het Songfestival in Zweden de regels niet hebben gerespecteerd. De organisatie zal het evenement wel evalueren.

Lees meer »

“Een trouwe bedrijfssoldaat, hij doet wat de organisatie verlangt”: dit is Jean Philip De Tender, de Belg aan de top van de EBU

Bakken kritiek en gebrekkige communicatie: geen mediabedrijf staat onder grotere druk dan Songfestival-organisator EBU. Mee kop van Jut: de Belg Jean Philip De Tender (59), die er al bijna tien jaar mediadirecteur is. Maar wie is de ex-VRT’er, tv-presentator en diplomaat die doorgaans in de schaduw blijft? Iemand die ongetwijfeld afziet van de situatie, “maar hij is niet de man

Lees meer »

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker

De Sint-Niklaaskerk in Oostduinkerke zat vrijdagmiddag 10 mei afgeladen vol voor de begrafenisplechtigheid van Dorine Geersens. Ze overleed in de ochtend van vrijdag 3 mei 2024 aan de gevolgen van kanker. Ze werd 62 jaar.
The post Pakkend afscheid van Dorine Geersens na ongelijke strijd tegen kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum

Jean-Pierre Vanmarcke en Magda Vlieghe zijn vorige maand in het gemeentehuis in Ledegem ontvangen. Het koppel uit de Terschuerenlaan in Sint-Eloois-Winkel is vijftig jaar getrouwd.
The post Jean-Pierre en Magda vieren hun gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorbereidingen nieuwe stelplaats De Lijn in Gent begonnen: “Test om vervuild grondwater te zuiveren”

Op de site Wissenhage is een aannemer begonnen met proefboringen om het grondwater te zuiveren. Op de locatie plant De Lijn een nieuwe stelplaats. Tegenstanders zeggen dat de site bijzondere natuurwaarde heeft. De boringen kregen een vergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en staan los van de aanleg van de stelplaats. Vlaanderen moet de vergunning voor het totale project

Lees meer »