Man die juf Mieke doodde met 101 messteken wordt geïnterneerd voor moord

Gunter Uwents bracht Mieke Verlinden (59) met 101 messteken om het leven in haar woning in de Fabiolastraat in Noorderwijk (Herentals). Nu is bekend dat de man geïnterneerd wordt voor zijn daden. Er wordt hem moord ten laste gelegd. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf vragen over de gravelrit van de Giro: “Een Strade Bianche light met kansen voor de aanvallers, tenzij Pogacar er anders over denkt”

De Giro is donderdag toe aan een nieuw moment van opwinding. Met 11,6 kilometer gravel in de laatste vijftig kilometer plus een steile asfalthelling tot twintig procent in het slot lijkt rit vijf een mini-versie van Strade Bianche. Vijf vragen over deze ‘cruciale etappe’, beantwoord door de ogen van de renners en ploegleiders.

Lees meer »

Spanning in Malmö stijgt: “Maar jammer genoeg niet omwille van de vraag wie het Songfestival wint”

Vanavond vindt in Malmö de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Dat gaat elk jaar gepaard met wat nervositeit – welk land zal erin slagen de finale te halen? – maar dit keer is er ook een ander soort spanning te merken. Dat meldt onze royalty- en Songfestivalkenner Wim Dehandschutter, die er momenteel op vakantie is. “De deelname van

Lees meer »

Vapedampen bevatten giftige stoffen: AI-onderzoek analyseert 180 vapesmaken

Uit een Brits onderzoek, gepubliceerd op de website van ‘Scientific Reports’, is gebleken dat chemicaliën in vapedampen acuut giftig kunnen zijn bij verhitting en inademing. Met behulp van een AI-analyse van 180 vape-smaken concludeerden de onderzoekers dat de producten 127 acuut giftige chemicaliën, 153 gezondheidsrisico’s en 225 irriterende stoffen bevatten.

Lees meer »

Cocaïnedealer reed in handen van politie tijdens huiszoeking: “Domste crimineel ooit”

Terwijl er een huiszoeking bij één van zijn klanten bezig was, reed een 28-jarige cocaïnedealer uit Kortrijk het smalle weggetje naar die woning op. Meer was er niet nodig om de aandacht van de speurders te trekken. “De domste crimineel ooit”, aldus zijn eigen advocaat Thomas Vandemeulebroucke.
The post Cocaïnedealer reed in handen van politie tijdens huiszoeking: “Domste crimineel

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de vangst van Flammy vindt Massimo nu ‘primeurei’ tussen flamingo’s in Bellewaerde: “Het eerste ei in twintig jaar”

Dierenverzorger Massimo Snoeck heeft het eerste ei in twintig jaar gevonden binnen het flamingoverblijf van Bellewaerde. Om het primeurei alle kansen te geven, werd het gewisseld met een fopei. Mogelijk is de mama Flammy, de ontsnapte flamingo die Massimo kon vangen in een Ieperse vijver.
The post Na de vangst van Flammy vindt Massimo nu ‘primeurei’ tussen flamingo’s in

Lees meer »

Songfestival-deelname veranderde Gustaph ingrijpend, maar … “Eén scherp kantje zal ik altijd behouden”

Nog één nachtje slapen, en dan mag Mustii z’n kans wagen tijdens de tweede halve finale van het Songfestival. Als iemand weet hoe onze landgenoot zich voelt, is het Gustaph, wiens echte naam Stef Caers (43) is, wel. Vorig jaar behaalde hij met z’n ‘Because of You’ een knappe zevende plaats, ondanks initiële weerstand. “Nog vóór het Songfestival had ik

Lees meer »