Hasselt opent moderne camperparking met 20 plaatsen naast Japanse Tuin

De camperparking naast het Kapermolenpark in Hasselt is officieel geopend. Er is plaats voor 20 campers en de locatie beschikt over stromend water, wifi, elektriciteit en een toestel om je chemisch toilet te ledigen. De stad hoopt met de goede ligging veel mensen aan te trekken. 

Meer krantenkoppen in België

Koninklijke Wielrijdersbond Flandria organiseert jeugddag in Lichtervelde: hoogdag voor 250 rennertjes

Voor het eerst in haar geschiedenis staat de Koninklijke Wielrijdersbond Flandria in Lichtervelde in voor de organisatie van een jeugddag. Bijna 250 jonge rennertjes zakken op zondag 28 april af naar de Ketelbuiserstraat.
The post Koninklijke Wielrijdersbond Flandria organiseert jeugddag in Lichtervelde: hoogdag voor 250 rennertjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoonster terecht voor brandstichting in eigen appartement: “Voelde me leeg en slecht”

De brand die op 7 november 2023 in een appartement in de Hendrik Consciencestraat in Roeselare woedde, was veroorzaakt door de 56-jarige bewoonster zelf. De vrouw stond geboeid voor de rechter in Kortrijk omdat ze op 6 plaatsen brand had gesticht. “Ik had nooit gedacht hier ooit te staan”, klonk het berouwvol.
The post Bewoonster terecht voor brandstichting in eigen

Lees meer »

Bestuurder tegengehouden voor openstaande boete van 6,2 miljoen euro

Een autobestuurder die een openstaande boete van 6,2 miljoen euro had openstaan, is gisteren bij een verkeerscontrole in Zuid-Limburg uit het verkeer gehaald. De FOD Financiën bevestigt dat het niet om een fout gaat. “Het gaat om een penale boete uitgesproken door een rechtbank. De persoon heeft nu 30 dagen de tijd om te betalen, of hij is z’n voertuig

Lees meer »

Recordaantal klachten over federale overheid, vooral over energiepremies: “Overheid moet beloftes nakomen”

Nooit eerder waren er zoveel klachten over de federale overheid als vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de federale Ombudsman. Zowat een vierde van alle klachten ging over energiepremies. In 5 jaar tijd is het totale aantal klachten met 45 procent gestegen. "Veel burgers dreigen het vertrouwen in de overheid, en op termijn in de democratie, te verliezen",

Lees meer »

Amerikaanse regionale bank gaat over de kop

De regionale Amerikaanse bank Republic First Bank is opgedoekt door de toezichthouder. Het overheidsagentschap dat banktegoeden garandeert sloot de bank, waarna sector- en regiogenoot Fulton Bank de meeste deposito’s en activa opkocht.

Lees meer »

Onze reporter sprak met onze (en háár) man in Wallonië, Christophe Deborsu: “Mijn beste vriend stemt Vlaams Belang en ik zie hem graag”

Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten

Lees meer »

Little Ball Village van Roger Fuchs stevig gegroeid: “We laten de kleuters zo al proeven van sport”

De toekomst van Little Ball Village oogt mooi, tien jaar na de start. Roger Fuchs (44) is stukje bij beetje de markt van de kleutersport naar zich toe aan het trekken. De kleuterbelevingskampen in de zomervakantie zijn met 16.500 inschrijvingen in Vlaanderen zo goed als volzet en voor West- en Oost-Vlaanderen is er zelfs een lange wachtlijst. “Ik knijp me

Lees meer »

Harvey Weinstein in het ziekenhuis: “Ernstige gezondheidsproblemen door overplaatsing naar andere gevangenis”

De voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is in het ziekenhuis opgenomen met "ernstige gezondheidsproblemen". Weinstein werd in 2020 in de staat New York veroordeeld voor seksuele intimidatie en misbruik. Enkele dagen geleden werd dat vonnis verrassend nietig verklaard, waarop hij werd overgeplaatst naar een andere gevangenis. Dat zou tot zijn gezondheidsproblemen hebben geleid, volgens zijn advocaat.

Lees meer »

Groen wil meer groen voor jonge gezinnen

Drie bomen zichtbaar vanuit je woning, dertig procent groen per wijk en een buurtpark binnen driehonderd meter afstand. Deze 3-30-300-regel is een van de vijf voorstellen waarmee de Groen-lijsttrekkers Bright Adiyia en Dirk Opsteyn het leven van jonge gezinnen in Limburg willen verbeteren.

Lees meer »