Groot Debat in Gent: 750 jongeren, politici en Koning Filip gaan in gesprek over politiek 

In de Floraliënhal in Gent hebben 750 jongeren van 23 scholen deelgenomen aan het ‘Groot Debat’. Ze discussiëren met elkaar en politici over 6 thema’s die hen aanbelangen. De deelnemers mogen in juni of oktober voor het eerst naar de stembus. Koning Filip kwam langs en ging mee in gesprek. De dag sluit af met een debat tussen politieke kopstukken en jongeren. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Israëlische Songfestivalkandidate drijft de spot met boegeroep tijdens voorbereiding finale

Het belooft een zeer controversiële songfestivalfinale te worden in het Zweedse Malmö. Tijdens de laatste repetities was het boegeroep duidelijk te horen wanneer de Israëlische Songfestivalkandidaat Eden Golan het podium op kwam om haar nummer ‘Hurricane’ te oefenen. Tijdens haar optreden lijkt ze zich er niets van aan te trekken, maar achter de schermen drijft ze er de spot mee.

Lees meer »

Pierre en Kristien varen in een gouden huwelijksbootje

Op 21 december 1973 gaven Pierre Lioen en Kristien Cardon elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels 50 jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur. Pierre groeide op in Ledegem en was een tiental jaar werkzaam in een klein familiebedrijf in Ledegem dat gespecialiseerd was in technische installaties. Daarna maakte
The post Pierre en

Lees meer »

Verreiker gaat volledig in vlammen op door hoog oliepeil

Een verreiker is op de R32 in Beveren zondagmorgen volledig in vlammen opgegaan als gevolg van een te hoog oliepeil. De bestuurder kon het voertuig op tijd aan de kant zetten, er raakte niemand gewond.
The post Verreiker gaat volledig in vlammen op door hoog oliepeil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Na maanden debat: Iran keurt weekend van twee dagen goed

Het Iraanse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het weekend uit te breiden naar twee dagen, vrijdag en zaterdag. Dat meldt het officiële Iraanse persagentschap Irna. De keuze voor zaterdag en niet donderdag als nieuwe vrije dag is grotendeels economisch.

Lees meer »