Einde van een tijdperk: AA Gent en Hein Vanhaezebrouck gaan na dit seizoen uit elkaar

AA Gent kondigt eind dit seizoen aan dat het contract van Hein Vanhaezebrouck niet verlengd wordt. Die beslissing lag al enkele maanden vast, zoals deze krant eerder al schreef. Het einde van een tijdperk dus. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse Pegida-voorman steekt koran in brand in Arnhem

De voorman van de Nederlandse tak van antimoslimorganisatie Pegida heeft zaterdagmiddag in de stad Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging van Edwin Wagensveld in januari dit jaar om het Heilige Schrift van de islam in brand te steken mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag waren er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.

Lees meer »

Minstens 30 huurwoningen Streuvelswijk moeten tegen de vlakte: bewoners in shock

Er heerst grote ongerustheid in de Streuvelswijk in Vlamertinge nu de sociale woonmaatschappij Ons Onderdak liet weten dat er huurhuizen tegen de vlakte moeten. Dat gebeurt omdat tegen 2050 alle woningen ‘klimaatneutraal’ moeten zijn. Bij de getroffen bewoners kwam het nieuws binnen als een bom. “Ik begrijp dat er renovaties moeten gebeuren, maar moet dit nu echt op zo’n drastische

Lees meer »

Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58

In het GC Gilwe in de Wervikstraat in Geluwe organiseert het Agentschap Wegen en Verkeer vandaag, donderdag, van 17 tot 20 uur een infomarkt over de ontdubbeling van een deel van de drukke expresweg N58 in Geluwe. Aannemer wordt de NV Stadsbader uit Harelbeke. De werken zouden volgend jaar starten.
The post Infomarkt over ontdubbeling drukke expresweg N58 appeared

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Ter Vichten wint provinciale award ‘Inkleding en Verhalend Kader’: “Decors maken kamp speciaal”

Tot aan het einde van vorige zomer hadden jeugdbewegingen de tijd om het verhaal en bijhorende foto’s en filmpjes van de decorruimte van de voorbije kampen door te sturen naar KSA Noordzeegouw. Zij organiseerden als provinciale koepel een wedstrijd. KSA Ter Vichten kreeg met grote onderscheiding de award ‘Inkleding en Verhalend Kader’.
The post KSA Ter Vichten wint provinciale

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

Vilvoorde lanceert opnieuw campagne tegen hondenpoep

Vilvoorde lanceert opnieuw een campagne om aan baasjes van honden te vragen om hondenpoep altijd op te ruimen. Net als vorig jaar doet de stad dat met posters die inwoners van Vilvoorde aan hun raam kunnen hangen. Baasjes die toch betrapt worden op het achterlaten van hondenpoep, kunnen een GAS-boete krijgen.

Lees meer »