Little Ball Village van Roger Fuchs stevig gegroeid: “We laten de kleuters zo al proeven van sport”

De toekomst van Little Ball Village oogt mooi, tien jaar na de start. Roger Fuchs (44) is stukje bij beetje de markt van de kleutersport naar zich toe aan het trekken. De kleuterbelevingskampen in de zomervakantie zijn met 16.500 inschrijvingen in Vlaanderen zo goed als volzet en voor West- en Oost-Vlaanderen is er zelfs een lange wachtlijst. “Ik knijp me nog elke dag in de arm, omdat ik amper kan geloven dat we dit tot stand hebben kunnen brengen.”

Enigszins weggestopt in de Opstalstraat 32 in Desselgem laat Little Ball Village zich niet zo makkelijk vinden, maar dat is van geen belang voor Fuchs, die samen met een medebestuurder en zijn team vooral via mond-tot-mondreclame groeit. De Waregemnaar werkte jarenlang als manager bij hr-dienstengroep SD Worx in Antwerpen, tot hij besliste om die goedbetaalde job in te ruilen voor een onzeker avontuur als beginnend ondernemer. Een decennium later kan hij tevreden terugblikken op het afgelegde parcours. In Vlaanderen speelt hij mee op het hoogste echelon in de sector en nu richt hij zijn visier op Wallonië, maar lonkt hij ook voorzichtig over de landsgrenzen.

Kleuters staan centraal bij Little Ball Village, al beperken jullie zich niet tot kleuterbelevingskampen.

“Ons DNA schuilt in onze kleutersporttrajecten op zaterdagvoormiddag, maar er zijn ook onze skivakanties voor jonge gezinnen met kinderen. Daarmee brengen we in totaal 1.200 mensen naar de bergen. We zijn nu al volop bezig om alles vast te leggen voor het voorjaar van 2025 en eerstdaags zullen alle plaatsen weer ingenomen zijn.”

Is het voor drie- tot zesjarigen al nodig om hen te laten sporten?

“Neen, maar we laten duizenden kleuters wel al proeven van sport zonder te technisch te worden in de beginfase. Bij de kindjes van de eerste en tweede kleuterklas ligt het accent op het plezier van bewegen, op een manier die aansluit bij hun wereld. De kindjes van de derde kleuterklas laten we voorzichtig kennismaken met onder meer tennis, voetbal, hockey, dans en turnen. Ons doel is om de zin in sporten aan te wakkeren. We creëren als het ware een sportspeeltuin, zodat ze vanaf het eerste leerjaar een echte sportclub kunnen kiezen.”

Met alles wat jullie doen bereiken jullie inmiddels meer dan 20.000 kleuters. Is er een soort van masterplan voor de volgende tien jaar?

“In de eerste plaats willen we de komende jaren nog meer op het inhoudelijke inzetten wat betreft onze belevingskampen en sporttrajecten. Groei is met andere woorden niet ons hoofddoel, al zijn we nu ook ons concept van de kleuterbelevingskampen aan het uitrollen in enkele Waalse gemeenten. Ik knijp me nog elke dag in de arm, omdat ik amper kan geloven dat we dit tot stand hebben kunnen brengen.”

Je hebt een mooi parcours afgelegd, al kon je dat niet weten toen je je job bij SD Worx opzegde. Was je toen zeker van jezelf?

“Helemaal niet, maar ik wilde dit doen. Die hele ommekeer heeft in eerste instantie te maken met wat mijn zoon overkwam toen hij 2,5 jaar was. Hij kreeg toen een herseninfarct en dat brengt je wereld aan het wankelen. Na veel nadenken kwam ik op zeker ogenblik tot het besluit om hiermee te starten, zodat ik ook mijn zoontje mogelijkheden kon aanbieden. Dit sluit eveneens aan bij mijn passie voor mensen en voor sport.”

Naast Little Ball Village ben je ook de grote man achter een padelfestival in Waregem. Was je altijd al zo’n gedreven organisator?

“Ik ben al ondernemend van toen ik klein was. In mijn jonge jaren was ik een goede tennisser en een goede voetballer, maar ik begon ook al snel tennis- en voetbaltornooien te organiseren, onder meer bij Waregem Happy. Daarna heb ik Tennisschool Puurt Sport vzw opgericht, die nog steeds zeer actief is in de regio. Vanaf mijn vijftiende begon ik ook bij Waregem Gaver Tennisclub vrijwilligerswerk te doen. Ook daar leidde dat er al snel toe dat ik tennistornooien ging opzetten. Daarbij kreeg ik de nodige hulp van Chris Dewitte, de moeder van Dick Norman. Die vereniging zie ik trouwens als mijn veilige thuishaven van waaruit ik kan creëren. Iedereen heeft zoiets nodig. Dat is ook de basis van mijn huidige organisatie, waar we een veilige plaats aanbieden waar kleuters kunnen groeien.”

Is er tot slot een horecazaak in Waregem waar je graag binnen springt?

“Lange tijd was mijn favoriet op dat vlak Escabeche in de Stationsstraat, waar je heerlijke tapas kon eten. Jammer genoeg doen ze dat nu niet meer, al blijf ik er klant. Ik wil evenwel ook Hotel T vermelden, eveneens in de Stationsstraat, dat vorige zomer geopend is. We hebben er een teambuilding gedaan met vijftig van onze coördinatoren en ik was onder de indruk van de manier waarop zo’n fantastisch project werd ingebed in onze stad. Bovendien was ik weg van hun binnentuin, die me zowaar het gevoel gaf in een grootstad als Brussel te vertoeven.”

Privé: Roger Fuchs (44) heeft twee kinderen: Basil (14) en Julia (11). Ze wonen in de Rooseveltlaan in Waregem.

Studies/loopbaan: Roger behaalde een master in lichamelijke opvoeding. Hij werkte dertien jaar als manager voor SD Worx toen hij zijn beslissing maakte om Little Ball Village op te richten. Daarmee organiseert hij kleuterbelevingskampen en -sporttrajecten, maar ook skireizen voor jonge gezinnen. Fuchs runt Little Ball Village met een medebestuurder en heeft vier medewerkers. De jaarlijkse omzet bedraagt 3 miljoen euro, de jaarlijkse groei is 15 tot 20 procent. (vfb)

The post Little Ball Village van Roger Fuchs stevig gegroeid: “We laten de kleuters zo al proeven van sport” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van Napoleon tot koning Albert I en Queen Elizabeth: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Bewoners van Kortrijkse wijk aan bos waar twee dames misbruikt werden, zagen het rond hen verloederen: “Ik zal blij zijn als ik hier weg ben”

Kortrijk is nog altijd in de ban van twee verkrachtingszaken. Yandro Vandemaele en Kaste Dene groeiden op in de Scheutistenlaan op de Sionwijk, palend aan het Kabouterbos waar een van de verkrachtingen gebeurde. Hun wijk is sinds enkele jaren negatief veranderd, zeggen de twee. “We zien het met lede ogen aan, vooral de afgelopen jaren is het erger geworden.”

Lees meer »

“Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag

Op 27 april 1974 werd de serviceclub SIB Veurne-Westhoek boven de doopvont gehouden en kreeg ze als zeventiende club in België het officiële erkenningscharter. Dit jaar viert de Soroptimistenclub Veurne-Westhoek dus haar vijftigste verjaardag.
The post “Zusters die het beste nastreven”: Soroptimisten Veurne-Westhoek vieren vijftigste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de draaischijf leerde werken”

Stefans Pottery in Roesbrugge bestaat tien jaar en gaat voluit voor het doorgeven van de liefde voor het ambacht door het organiseren van driedaagse en tweedaagse workshops met mogelijkheid tot overnachten in Stefans Pottery B&B of bevriende B&B in de nabijheid.
The post Stefans Pottery bestaat tien jaar: “Mijn vader werd begeleid voor zijn alcoholverslaving terwijl ik met de

Lees meer »

Bestuurster komt om bij aanrijding met mug

Een vrouw uit Tongeren is dinsdagavond verongelukt op de Bilzersteenweg in Tongeren. De vrouw reed met haar auto de steenweg op en botste daar tegen een mug met zwaailichten. De mugarts raakte lichtgewond bij de klap.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval

Een 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen omdat hij twee keer betrapt werd terwijl hij afval verbrandde op zijn domein. De man zei zelf dat hij het te duur vond om naar het containerpark te gaan.
The post 79-jarige gepensioneerde landbouwer uit Izegem moet 6.000 euro boete betalen voor het verbranden van afval appeared first

Lees meer »

Winkel, takeaway, delivery en catering op één locatie: Brugse ondernemers lanceren nieuw foodconcept Yumsters

Koen Lagrou (49) van Foodbazar en Brecht Van Cleven (33) van Los Pollos slaan de handen in elkaar voor het nieuwe foodconcept: Yumsters , gevestigd in de Gistelsesteenweg 527 in Sint-Andries. “We zijn een unieke combinatie shop, takeaway, delivery en catering”, zegt Koen, die bij Yumsters met nog heel wat andere lokale partners samenwerkt.
The post Winkel, takeaway, delivery

Lees meer »