Dan toch geen lage-emissiezone in heel Wallonië, parlement stemt unaniem voor intrekking verbod

Wallonië trekt de plannen in om vanaf 2025 van het hele gewest een lage-emissiezone (LEZ) te maken. Het Waals Parlement stemde er unaniem mee in om het decreet terug te schroeven. 

Meer krantenkoppen in België

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

SCHATTIG! Fidel (14 maanden) is jongste deelnemer aan de iconische Kattenstoet: “Hij sliep ‘s nachts als een roosje”

Duizenden mensen uit alle hoeken van België en ver daarbuiten kwamen op zondag 12 mei samen in Ieper om deel te nemen aan de iconische Kattenstoet. Er waren maar liefst 55.000 toeschouwers die de straten vulden om het unieke eerbetoon aan de katachtige te vieren. De jongste deelnemer aan de Kattenstoet was de 14 maanden oude Ieperling Fidel Vandenberghe.

Lees meer »

Woordvoerder van Bpost reageert nadat postzakken onbeheerd langs straat staan

In Bissegem stonden enkele potzakken van Bpost onbeheerd langs de straatkant. Een opmerkzame burger vroeg zich af of dit wel kon. Enkele dagen later gebeurde dit opnieuw op een andere plaats. “Dit kan leiden tot diefstal”, luidde het in de buurt. Wij staken ons licht op bij Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost.
The post Woordvoerder van Bpost reageert

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joost Klein mag voorlopig niet repeteren voor finale Songfestival na ‘incident’: Zweedse omroep spreekt over “fysieke confrontatie”

Joost Klein is vrijdagmiddag de grote afwezige bij de generale repetitie voor de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdag. De EBU liet weten in een statement dat er zich een incident met de Nederlander heeft voorgedaan. “Hij zal daarom tot nader order niet repeteren.” Alle partijen houden voorlopig de lippen stijf op elkaar, enkel AvoTros gaf een korte mededeling aan de

Lees meer »