Bewoonster terecht voor brandstichting in eigen appartement: “Voelde me leeg en slecht”

De brand die op 7 november 2023 in een appartement in de Hendrik Consciencestraat in Roeselare woedde, was veroorzaakt door de 56-jarige bewoonster zelf. De vrouw stond geboeid voor de rechter in Kortrijk omdat ze op 6 plaatsen brand had gesticht. “Ik had nooit gedacht hier ooit te staan”, klonk het berouwvol.

Op 7 november 2023 iets over 22u ’s avonds belde Conny B. zelf de brandweer op dat er brand was in haar fraaie appartement op de derde verdieping. Ter plaatse moesten de spuitgasten de deur inbeuken en stelden ze vast dat er maar liefst 6 brandhaarden waren. Twee, aan de zitkussens en aan een keukenstoel, moesten geblust worden. Bewoonster Conny B. was over haar toeren en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Daarna ging het naar de cel want ze bleek zelf verantwoordelijk te zijn voor de brandhaarden. “Vanuit een soort woede dat ze niet voldoende was geholpen voor haar medische problemen”, aldus de openbare aanklager. “En in combinatie met medicatie en alcohol. Begeleiding is nodig.” Het vorderde een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft effectief en de rest met voorwaarden.

Conny B. verblijft nog altijd in de cel. “Ik heb er heel veel spijt van en herken mezelf niet in de feiten”, klonk het voor de rechter. “Ik had pijn, was moe, moest na een opname op de psychiatrische afdeling naar mijn gevoel te snel naar huis, mijn hondje was gestorven,… Ik voelde me heel leeg en slecht. Maar het zal me niet meer overkomen. De gevangenis is een harde leerschool voor iemand die nog nooit met gerecht of politie in aanraking is gekomen. Een echte cultuurshock maar ik pas me snel aan. Na mijn vrijlating verhuis ik naar de kust, naar de zuivere lucht.” Vonnis op 28 mei. (LSi)

The post Bewoonster terecht voor brandstichting in eigen appartement: “Voelde me leeg en slecht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD. Net als een koninklijk bezoek: prins Harry en Meghan Markle gestart met rondreis in Nigeria

Prins Harry (39) en Meghan Markle (42) zijn vrijdag begonnen aan hun driedaagse rondreis door Nigeria. Het koppel werd uitgenodigd door het hoofd van het Nigeriaanse leger, generaal Christopher Musa. Het is hun eerste internationale tournee sinds ze in 2020 afstand namen van hun koninklijke rol en de eerste keer dat ze Nigeria bezoeken. “Maar dit bezoek is niet in

Lees meer »