Brussel legt 15 hotspots vast om prioritair in te zetten op veiligheid en preventie

De Brusselse Gewestelijke Veiligheidsraad heeft vijftien hotspots geïdentificeerd, waarin prioritair zal worden ingezet op het vlak van veiligheid, preventie en het leven in de wijk. Dat heeft het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS) gemeld na afloop van de bijeenkomst. 

Meer krantenkoppen in België

LEVENSVERHAAL. Op tien dagen verloor hij de strijd tegen kanker: wie was Hubert Hedebouw, de staalarbeider die zoon en PVDA-voorzitter Raoul inspireerde?

“Ik ga je missen, padre. Ik had echt geluk om je zoon te mogen zijn.” Hubert, de vader van PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, is dinsdagochtend op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Vader Hedebouw stond in ons land mee aan de wieg van uiterst links, dat in de laatste peiling flirt met 10% van de stemmen. Het levensverhaal van

Lees meer »

De Lijn en Infrabel onderzoeken incident waarbij bus gesloten spooroverweg oversteekt in Wespelaar

Vervoersmaatschappij De Lijn en spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar een incident waarbij een buschauffeur door een gesloten spooroverweg rijdt in Wespelaar, bij Haacht. Het onderzoek komt er nadat de krant Het Laatste Nieuws een filmpje van het incident op de website had gezet. "We weten intussen wie de chauffeur is en zullen gepast maatregelen nemen", klinkt het bij

Lees meer »

Achilles Deceuninck (7) is de Kinderkrak van Staden: “Voetballen mag niet meer, maar fietsen wel”

Het jonge leventje van Achilles Deceuninck is sedert 25 november vorig jaar serieus overhoop gehaald. De oorzaak van de kniepijn waar de jonge voetballer mee kampte, bleek uiteindelijk een tumor te zijn. Er werd een chemokuur opgestart en Achilles kreeg tijdens een zeven uur durende operatie ook een knieprothese. Hij mag daardoor meteen ook zijn grote droom opbergen om voetballer

Lees meer »

Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of vet, veel gezonder!”

In Lauwe opende Santa Maria Grill Hut zopas de deuren. Als eerste in de regio kun je er terecht voor grillspecialiteiten, via het afhaalsysteem. “Geen van onze klanten hoeft honger te lijden, want hier is meer altijd beter dan minder.”
The post Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of

Lees meer »

Jaarcijfers Limburg.net bekend: Limburgers en Diestenaren sorteren hun afval steeds beter

Afvalintercommunale Limburg.net heeft haar afvalcijfers voor het jaar 2023 bekendgemaakt. Het aantal kilogram afval per inwoner stabiliseert na een piek in de coronaperiode. Limburg.net ziet ook dat mensen steeds beter sorteren. Meer tekst en uitleg over de grootschalige cyberaanval op de afvalintercommunale komt er niet in het jaarverslag van 2023. Dat is pas voor het volgende verslag.

Lees meer »

Ierland wil nieuwe wetgeving om migranten terug te sturen naar VK

Ierland wil bij hoogdringendheid nieuwe wetgeving invoeren zodat het land migranten terug kan sturen naar het Verenigd Koninkrijk. Door de inmiddels goedgekeurde Britse plannen om migranten zonder verblijfsrecht die niet naar hun thuisland kunnen terugkeren naar Rwanda te sturen, trekken meer migranten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Ierland.

Lees meer »

Nederlandse roddelkoningin Yvonne Coldeweijer verliest tienduizenden volgers na aankondiging dat ze stopt met ‘juice channel’

De bekende Nederlandse roddelkoningin Yvonne Coldeweijer stopt met haar zogeheten ‘juice channel’ voor het brede publiek, en zal zich voortaan richten op kleine, betalende club mensen. Dat heeft ze donderdag bekendgemaakt. Dat nieuws valt echter niet goed bij haar fans: tienduizenden mensen zijn al gestopt met het volgen van haar Instagram-account.

Lees meer »