Na Mustii is nu ook publiekslieveling Joost Klein onderweg naar het Songfestival: “Ik heb wel 20 koffers bij”

Mustii is al vertrokken, maar het Songfestivalavontuur is ook voor Joost Klein (26) maandag echt begonnen. De Nederlandse inzending arriveerde vroeg in de ochtend op luchthaven van Schiphol met maar liefst 20 koffers. Dat Klein een echte fashionista is, werd hier nogmaals bevestigd. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen

VVW-Westhoek Nieuwpoort vierde een dubbel feest, met de feestelijke opening van de nieuwe pontons F en G – samen goed voor 106 nieuwe ligplaatsen – en de officiële start van het nieuwe vaarseizoen 2024.
The post Nieuwe pontons zijn goedvoor 106 nieuwe ligplaatsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom de Russen het front in Oekraïne uitrekken

Rusland heeft een nieuw front geopend in het noorden van Oekraïne. In slechts twee dagen tijd veroverden de Russen negen dorpen. Al 6.000 burgers werden geëvacueerd. De opmars gaat ongezien snel, de weg naar miljoenenstad Charkiv ligt helemaal open. Zag Oekraïne dit aankomen? En hoe kon dit gebeuren? “Ik vrees dat dit de eerste fase is van een groot Russisch

Lees meer »

Stadsbestuur zet licht op groen voor zeer grondige buitenrestauratie Broelkaai 6

Het stadsbestuur van Kortrijk heeft de grondige restauratie van de buitenschil van Broelkaai 6, de historische 18de-eeuwse patriciërswoning, goedgekeurd. Een belangrijke stap voor de herwaardering van het beschermde monument dat een grote icoonwaarde heeft in de stad. De kostprijs wordt geraamd op 1,4 miljoen euro waarvan 580.000 euro subsidie. Het einde van de werken is voorzien voor mei 26.

Lees meer »

Bibliotheek organiseert Boekstartweken

Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest, dat (groot)ouders wil aanmoedigen om hun (klein)kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Dat is niet alleen leuk, maar het bevordert ook de taalontwikkeling. “Wij doen ieder jaar mee aan de Boekstartdag, maar dit jaar gaan we nog een stapje verder”, vertelt schepen van
The post Bibliotheek organiseert

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

Netanyahu zegt dat hij ook zonder Amerikaanse steun oorlog kan winnen. Maar klopt dat ook?

Israëlisch premier Benjamin Netanyahu is vastberaden om zijn offensief op miljoenenstad Rafah verder te zetten. Ook zonder de VS. “We kunnen het ook alleen, desnoods vechten we verder met onze vingernagels.” 3 Amerikaans president Joe Biden houdt in een ongezien sterke reactie namelijk de levering aan Israël van 3.500 bommen tegen. Maar kan Netanyahu wel verder zonder de steun van

Lees meer »

Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Wat maakt je een goede ondernemer? Wat zijn de do’s en de don’ts? Wie anders dan de bekendste ‘bedrijvendokter’ van het land kan ons daar een antwoord op geven? Kamal Kharmach redde in zijn VRT-reeks ‘Andermans zaken’ al tal van bedrijven, waaronder enkele West-Vlaamse ondernemingen.
The post Kamal Kharmach over ondernemen in West-Vlaanderen: “Roddel eens over je eigen bedrijf”

Lees meer »

20 procent minder kans op hartaanval dankzij Ozempic, Pedro Brugada legt uit waarom

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »