Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of vet, veel gezonder!”

In Lauwe opende Santa Maria Grill Hut zopas de deuren. Als eerste in de regio kun je er terecht voor grillspecialiteiten, via het afhaalsysteem. “Geen van onze klanten hoeft honger te lijden, want hier is meer altijd beter dan minder.”

Van een rundersteak tot kipdrumsticks? Of wat dacht je van een stevige portie merguez? Santa Maria Grill Hut, de gloednieuwe afhaalzaak in de Goevrouwestraat, heeft het allemaal op de kaart staan. “En dan heb je onze côte à l’os van minimum 500 gram nog niet gezien! Met natuurlijk de oerklassieker, zijnde de spareribs!” Maged Soliman (44) en zijn echtgenote Nancy (44) besloten hun zaak in het hartje van Lauwe te installeren. “We zijn eigenlijk afkomstig van Kortrijk maar met drie kinderen begon het huis wat klein te worden. Zo zijn we aan onze zoektocht gestart naar een nieuwe stek, waar we zowel konden wonen als werken. Het werd Lauwe, waar we na wat renovatiewerken van start konden met Santa Maria Grill Hut.”

Ervaring

De keuze voor grillspecialiteiten was er eentje dat het koppel erg bewust nam. “Ik heb ondertussen bijna 30 jaar ervaring als kok en wist me ook te verfijnen in verschillende stijlen. Van de Franse specialiteiten tot meer wereldse gerechten? Ik heb in die jaren allemaal zien passeren. Zo merkte ik ook dat grill-restaurants, vooral waar je kunt afhalen, niet in overvloed aanwezig zijn. Het is wel een keuken die steeds maar meer aan populariteit wint. We grillen immers ons vlees zonder olie of vet en dat is heel wat gezonder. We staan er ook op dat alles zelfgemaakt is. De standaardschotels zoals een spaghetti of vol-au-vent? We maken het hier zelf in de keuken.”

“In al die jaren heb ik geleerd dat ik aan klanten geen dingen moet beloven die ik niet voor de volle 100% kan waarmaken”

Op dit moment kun je bij Santa Maria Grill Hut enkel afhalen. “We hebben hier dan misschien wel plaats om mensen te laten zitten, we moeten ook realistisch blijven. Op dit moment runnen mijn echtgenote en ik de zaak en we willen ons vooral focussen op kwaliteit en service. In al die jaren heb ik geleerd dat ik aan de klanten geen dingen moet beloven, die ik niet voor de volle 100% kan waarmaken. We gaan eerst onze zaak zoals die nu is, stevig op poten zetten en dan zien we wel. Onverwachte situaties zijn er altijd, zoals we hadden met onze telefoonverbinding. We zijn een afhaalrestaurant en plots konden klanten, van dag op dag, ons niet meer bereiken. Na heel wat verhitte contacten met onze provider, bleek een technisch probleem aan de basis van alles te liggen. Dat is nu allemaal verholpen, net omdat we ons daarop konden concentreren.”

The post Maged en Nancy baten Santa Maria Grill Hut uit in Lauwe: “We grillen ons vlees zonder olie of vet, veel gezonder!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongeman krijgt volledig voorwaardelijke celstraf na stalking ex-vriendin: “Ik was fout maar heb haar losgelaten”

“Ik ben fout geweest maar het was niet de bedoeling haar bang te maken. Ik zag haar graag.” Een 22-jarige jongeman uit Kortrijk leek op de rechtbank te beseffen dat hij enkele maanden serieus over de schreef ging toen hij zijn ex-vriendin stalkte. De rechter gaf hem een volledig voorwaardelijke celstraf van 15 maanden.
The post Jongeman krijgt volledig

Lees meer »

“Niet terecht, maar publiek heeft beslist”: ‘The party is over’ voor Mustii, die finale Songfestival niet haalt

Hij heeft er alles aan gedaan, maar helaas: het feestje zit erop voor België. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) heeft met ‘Before The Party’s Over’ de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival namelijk niet overleefd. Onze Belgische hoop werd te licht bevonden door het publiek. Nadat Gustaph zich vorig jaar wel wist te kwalificeren, opnieuw een bittere pil. Ook in 2018

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Werken aan kunstgrasterrein en mobiele kleedkamers gaan van start in Pittem

In Pittem gaan de werken aan het kunstgrasveld van start. In opdracht van het gemeentebestuur vormt Farys – die de sporthal beheert – het hoofdterrein om tot een kunstgrasterrein. De werken duren een achttal weken en moeten afgerond zijn tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen in augustus 2024. Twee nieuwe, mobiele kleedkamercontainers vangen er binnenkort het tekort aan kleedkamers

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL (13u30). Beide coaches schuiven ploegen door elkaar: Kums opnieuw op het Gentse middenveld

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Incident op donderdag zou niet eerste confrontatie met cameravrouw zijn geweest: wat er gebeurde áchter de schermen van het Songfestival

Hoe kon het zo misgaan met Joost Klein (26)? De held van alle kinderen in Nederland en België leek op weg om te gaan scoren op het Songfestival, maar mocht uiteindelijk zelfs niet meedoen in de finale. Gediskwalificeerd na een ‘incident’ met een cameravrouw. Maar eerder deze week was er al een voorval, zo blijkt nu uit deze reconstructie. De

Lees meer »