Bedrijven sponsoren Britse soldatenclub: “In ruil voor events in uniek decor”

Bedrijven kunnen voortaan de Britse soldatenclub Talbot House sponsoren, in ruil voor een garden party of ander event met cup of tea in het historisch huis in hartje Poperinge. “Alles is bespreekbaar om ons voortbestaan te verzekeren.”

“Talbot House werkt al ruim honderd jaar op basis van het Robin Hood-principe: geef wat je kan. Heb je een talent of spaarcent over, dan mag je die graag ter beschikking stellen van the Old House”, zegt huismanager Simon Louagie. “We zijn dankbaar voor een jaarlijkse bijdrage van de stad Poperinge en subsidies van Westtoer voor inhoudelijke projecten, maar voor restauraties en onderhoud blijft de onafhankelijke vzw achter dit beschermd monument afhangen van particuliere giften. Intussen hebben we ruim 600 Talbotousians. Met hun jaarlijkse ledenbijdrage steunen ze niet alleen renovaties, maar ook de uitbreiding van de museumcollectie en de organisatie van expo’s en evenementen. Ze doen ook vrijwilligerswerk. Een gewaardeerd lid heeft onlangs het schrijnwerk van de voorgevel geschilderd. In ruil krijgen ze voordelen, zoals gratis toegang, ontbijt en overnachting.”

Lidgeld voor bedrijven

Dat firma’s voortaan ook lidgeld kunnen betalen, is volgens Louagie een idee van buitenlandse touroperators. “Bedrijven en zelfstandigen leverden in het verleden al bijdragen, maar dan ‘in natura’. Of het ging om kortingen, op scones en worsten voor onze Engelse ontbijten en zelfs op IT-toepassingen in het huis. Touroperators deden onlangs het voorstel om een bijdrage te leveren per toerist die ze naar ons huis brengen. Een Australische touroperator belooft vijf Australische dollar per persoon voor onbepaalde duur. In ruil voor niks.”

Tegenprestaties

Toch is Talbot House bereid tot tegenprestaties voor jaarlijkse bedrijfsbijdragen vanaf 1.000 euro. “Ze mogen ons huis gebruiken voor een event en worden vermeld op onze site en sociale media. Alles is bespreekbaar om ons voortbestaan te verzekeren: de tegenprestaties voor de sponsor en de bestemming van het geboden lidgeld. Een Schotse touroperator vraagt bijvoorbeeld om de restauratie te bekostigen van een speciale stoel in onze kapel.”

Uniek decor

Talbot House gelooft ook in een lokale markt voor hun nieuw initiatief van Corporate Membership. “De geschiedenis van deze Britse soldatenclub is doorspekt met tal van Poperingse verhalen. Voor hun event krijgen plaatselijke bedrijven een uniek decor vol leuke beleving in een historisch Brits kader. Tegelijk houden ze uniek erfgoed in stand. Dit is een levend museum dat een impact wil hebben op mensen en de maatschappij. Onze Every Man’s Club werd voor soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog een tweede thuis en toevluchtsoord, weg van de wreedheden aan het front. Die rol blijven we vervullen. We werken aan sociale projecten en namen onlangs vluchtelingen uit Oekraïne in huis. Hier moet iedereen welkom blijven.” (TP)

The post Bedrijven sponsoren Britse soldatenclub: “In ruil voor events in uniek decor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op de Spelen

De Belgische delegatie, door 37 atleten vertegenwoordigd, heeft vrijdag als twintigste land zijn intrede op de Zomerspelen in Parijs gemaakt. Dat gebeurde op een boot op de Seine. Emma Meesseman kon er als vlaggendraagster al een eerste keer pronken met de nationale driekleur.
The post Vlaggendraagster Emma Meesseman maakt met Belgische delegatie in boot op de Seine intrede op

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »

Gigantische explosie in Bulgaarse vuurwerkfabriek: één dode, twee vermisten

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »