Bedrijven sponsoren Britse soldatenclub: “In ruil voor events in uniek decor”

Bedrijven kunnen voortaan de Britse soldatenclub Talbot House sponsoren, in ruil voor een garden party of ander event met cup of tea in het historisch huis in hartje Poperinge. “Alles is bespreekbaar om ons voortbestaan te verzekeren.”

“Talbot House werkt al ruim honderd jaar op basis van het Robin Hood-principe: geef wat je kan. Heb je een talent of spaarcent over, dan mag je die graag ter beschikking stellen van the Old House”, zegt huismanager Simon Louagie. “We zijn dankbaar voor een jaarlijkse bijdrage van de stad Poperinge en subsidies van Westtoer voor inhoudelijke projecten, maar voor restauraties en onderhoud blijft de onafhankelijke vzw achter dit beschermd monument afhangen van particuliere giften. Intussen hebben we ruim 600 Talbotousians. Met hun jaarlijkse ledenbijdrage steunen ze niet alleen renovaties, maar ook de uitbreiding van de museumcollectie en de organisatie van expo’s en evenementen. Ze doen ook vrijwilligerswerk. Een gewaardeerd lid heeft onlangs het schrijnwerk van de voorgevel geschilderd. In ruil krijgen ze voordelen, zoals gratis toegang, ontbijt en overnachting.”

Lidgeld voor bedrijven

Dat firma’s voortaan ook lidgeld kunnen betalen, is volgens Louagie een idee van buitenlandse touroperators. “Bedrijven en zelfstandigen leverden in het verleden al bijdragen, maar dan ‘in natura’. Of het ging om kortingen, op scones en worsten voor onze Engelse ontbijten en zelfs op IT-toepassingen in het huis. Touroperators deden onlangs het voorstel om een bijdrage te leveren per toerist die ze naar ons huis brengen. Een Australische touroperator belooft vijf Australische dollar per persoon voor onbepaalde duur. In ruil voor niks.”

Tegenprestaties

Toch is Talbot House bereid tot tegenprestaties voor jaarlijkse bedrijfsbijdragen vanaf 1.000 euro. “Ze mogen ons huis gebruiken voor een event en worden vermeld op onze site en sociale media. Alles is bespreekbaar om ons voortbestaan te verzekeren: de tegenprestaties voor de sponsor en de bestemming van het geboden lidgeld. Een Schotse touroperator vraagt bijvoorbeeld om de restauratie te bekostigen van een speciale stoel in onze kapel.”

Uniek decor

Talbot House gelooft ook in een lokale markt voor hun nieuw initiatief van Corporate Membership. “De geschiedenis van deze Britse soldatenclub is doorspekt met tal van Poperingse verhalen. Voor hun event krijgen plaatselijke bedrijven een uniek decor vol leuke beleving in een historisch Brits kader. Tegelijk houden ze uniek erfgoed in stand. Dit is een levend museum dat een impact wil hebben op mensen en de maatschappij. Onze Every Man’s Club werd voor soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog een tweede thuis en toevluchtsoord, weg van de wreedheden aan het front. Die rol blijven we vervullen. We werken aan sociale projecten en namen onlangs vluchtelingen uit Oekraïne in huis. Hier moet iedereen welkom blijven.” (TP)

The post Bedrijven sponsoren Britse soldatenclub: “In ruil voor events in uniek decor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens 27 doden en 130 gewonden bij gevechten in Soedan 

Bij gevechten in het westen van Soedan zijn afgelopen weekend 27 burgers gedood en raakten zeker 130 mensen gewond. Dat heeft het OCHA gemeld, het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de VN. Het geweld tussen het Soedanese leger en de Rapid Support Forces (RSF) in de staat Noord-Darfur is in alle hevigheid opgelaaid. Het conflict tussen beide

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Kwijlend kijkt Tom Van Grieken naar Den Haag

De reactie van Tom Van Grieken op het voorlopig regeerakkoord in Nederland liegt er niet om: “Na een klinkende overwinning van Geert Wilders konden andere partijen er niet meer omheen.” En nog: “Indien de Vlaming het Vlaams Belang de grootste partij maakt, zal het hier anders uitdraaien.” Volgens de peilingen zal de Vlaming het Vlaams Belang effectief de grootste partij

Lees meer »