Brugse coverband ARNOveau eert Arno die twee jaar geleden overleed

Op 23 april 2022 verloor de flamboyante zanger Arno Hintjens het leven, hij bezweek aan kanker. Al twee jaar lang eert de Brugse tributeband ARNOveau de Oostendse muzikant.

Initiatiefnemer van ARNOuveau is Bruggeling Gino Claeys (57). Hij is werftoezichter bij sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en in bijberoep drummer, drum restaurateur en drum lesgever . Hij maakte deel uit van de onder andere de Brugse formaties Jazzylipsy en Rhythm Deep, maar begeleidde als ‘invaller’ ook het kruim van de Vlaamse artiesten.

Deugnieterij

Ik speel al veertig jaar drums. Ik heb dat te danken aan mijn vader, die zelf drumde bij dansorkesten, en aan Arno”, bekent Gino Claeys. “Ik groeide op in Zeebrugge en drong op mijn twaalfde, uit deugnieterij, stiekem binnen in de Chiro-localen waar Tjens Couter repeteerde in de jaren ‘70.”

“Dat was de band van Arno Hintjens, Paul Couter en later ook Jean-Marie Aerts. Laatstgenoemde was van Zeebrugge, vandaar dat de groep daar repeteerde. Zelf zat ik in de lokale Chiro en na een bijeenkomst had ik het raam gekipt, zodat ik op gepaste tijde kon binnenglippen en op die drums wat kon tokkelen.”

TC Matic

“Vier jaar later zag ik TC Matic voor het eerst live aan het werk in Bredene. Mijn zus Nancy maakte deel uit van de Brugse band Q-Bic, die het voorprogramma mocht spelen. What the fuck, dacht ik, toen Arno vloekend op scène kwam, omdat zijn kostuum vuil was geworden door de ‘mottige backstage’. Maar ik bewonderde vooral het vuur en de energie waarmee hij op scène stond.”

ARNO. © JONAS ROOSENS BELGA

“Decennia lang heb ik Arno losgelaten. Ik had veel respect voor zijn muzikale verdiensten, maar heb niet al zijn cd’s in mijn platenkast staan. Want ik ben eerder een liefhebber van jazz, funk en soul. Maar op een dag speelde ik samen met Jan De Ruyter, een Brugse immobiliënmakelaar die als hobby zingt. Als bisnummer eindigde hij de set met ‘Oh La La La C’est Magnifique’ van TC Matic.”

Drie Bruggelingen

“Ik was verstomd, Jans hese stem klonk precies als Arno! Nadien hebben we met die vijfkoppige band samengezeten, ik stelde voor dat we allemaal thuis vijf nummers van Arno zouden instuderen om ze eens samen te spelen in een studio. Tot onze grote verbazing klonken die liedjes zeer goed. De groep telt drie Bruggelingen: naast zanger Jan De Ruyter en mezelf heb je bassist Carlo Van Belleghem. Gitarist Dave Wyns is van Gent, toetsenist Jan Samyn komt uit Beert.”

Kras Artists

Twee jaar geleden, kort na de dood van Arno, hebben we voor het eerst opgetreden, als eerbetoon voor deze Oostendse muzikant. We brengen pure covers van TC Matic. We hebben tot nu toe nog maar twaalf concerten gedaan, want de meeste groepsleden spelen nog in andere bands.”

“Maar we hebben ons onlangs bij het bekende boekingskantoor Kras Artists van Jean Tant aangesloten, ik verwacht dat we de komende maanden veel meer zullen optreden, we amuseren ons op scène”, aldus Gino Claeys.

ARNOuveau speelt op 6 juli op festival ’t Plectrum in Ichtegem.

The post Brugse coverband ARNOveau eert Arno die twee jaar geleden overleed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Veel vertraagd verkeer door natte rijomstandigheden

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’

Op dinsdag 14 mei huldigde het stadsbestuur van Menen opnieuw drie struikelstenen in. Op de Grote Markt ter hoogte van het belfort werden Remi Lernout, Jean Marie Monteyne en Edouard Vanhoof herdacht voor hun heldendaden tijdens de tweede wereldoorlog.
The post Stadsbestuur huldigt opnieuw drie struikelstenen tijdens interactief herdenkingsproject ‘Oorlog in Menen’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

Bedrag van Vlaamse transfers neemt nog toe, maar gewicht ervan daalt

In euro’s nemen de transfers vanuit Vlaanderen naar Wallonië de komende jaren nog toe, maar in verhouding tot de economie weegt de financieringsstroom minder zwaar. Dat blijkt uit een update van de transfersstudie van de professoren Willem Sas (KU Leuven/University of Stirling) en Tom Truyts (KU Leuven/UCLouvain Saint-Louis Bruxelles) die zaterdag in De Tijd staat.

Lees meer »

Anderlecht overleeft Genks slotoffensief en komt voorlopig aan de leiding

Anderlecht blijft uitzicht behouden op de landstitel. Paars-wit won de levensbelangrijke wedstrijd tegen Racing Genk en maakt zich op voor een – beslissend? – duel tegen Club Brugge. Als álles meezit, kan het zondag z’n 35ste landstitel vieren. Anderlecht moet maandag hopen op een gelijkspel tussen Club Brugge en Union én Union mag komende zondag niet winnen tegen Cercle Brugge.

Lees meer »

LIVE GAZA. Algemene Vergadering VN keurt met ruime meerderheid Palestijns lidmaatschap goed – Rafah blijft een hel voor kinderen

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met een grote meerderheid een resolutie goedgekeurd waarin wordt opgeroepen tot een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap. Enkele uren voor de stemming hadden de Verenigde Staten wel al duidelijk gemaakt dat ze hun vetorecht zouden gebruiken om de procedure te blokkeren. Rafah blijft intussen een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »