Brugse coverband ARNOveau eert Arno die twee jaar geleden overleed

Op 23 april 2022 verloor de flamboyante zanger Arno Hintjens het leven, hij bezweek aan kanker. Al twee jaar lang eert de Brugse tributeband ARNOveau de Oostendse muzikant.

Initiatiefnemer van ARNOuveau is Bruggeling Gino Claeys (57). Hij is werftoezichter bij sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo en in bijberoep drummer, drum restaurateur en drum lesgever . Hij maakte deel uit van de onder andere de Brugse formaties Jazzylipsy en Rhythm Deep, maar begeleidde als ‘invaller’ ook het kruim van de Vlaamse artiesten.

Deugnieterij

Ik speel al veertig jaar drums. Ik heb dat te danken aan mijn vader, die zelf drumde bij dansorkesten, en aan Arno”, bekent Gino Claeys. “Ik groeide op in Zeebrugge en drong op mijn twaalfde, uit deugnieterij, stiekem binnen in de Chiro-localen waar Tjens Couter repeteerde in de jaren ‘70.”

“Dat was de band van Arno Hintjens, Paul Couter en later ook Jean-Marie Aerts. Laatstgenoemde was van Zeebrugge, vandaar dat de groep daar repeteerde. Zelf zat ik in de lokale Chiro en na een bijeenkomst had ik het raam gekipt, zodat ik op gepaste tijde kon binnenglippen en op die drums wat kon tokkelen.”

TC Matic

“Vier jaar later zag ik TC Matic voor het eerst live aan het werk in Bredene. Mijn zus Nancy maakte deel uit van de Brugse band Q-Bic, die het voorprogramma mocht spelen. What the fuck, dacht ik, toen Arno vloekend op scène kwam, omdat zijn kostuum vuil was geworden door de ‘mottige backstage’. Maar ik bewonderde vooral het vuur en de energie waarmee hij op scène stond.”

ARNO. © JONAS ROOSENS BELGA

“Decennia lang heb ik Arno losgelaten. Ik had veel respect voor zijn muzikale verdiensten, maar heb niet al zijn cd’s in mijn platenkast staan. Want ik ben eerder een liefhebber van jazz, funk en soul. Maar op een dag speelde ik samen met Jan De Ruyter, een Brugse immobiliënmakelaar die als hobby zingt. Als bisnummer eindigde hij de set met ‘Oh La La La C’est Magnifique’ van TC Matic.”

Drie Bruggelingen

“Ik was verstomd, Jans hese stem klonk precies als Arno! Nadien hebben we met die vijfkoppige band samengezeten, ik stelde voor dat we allemaal thuis vijf nummers van Arno zouden instuderen om ze eens samen te spelen in een studio. Tot onze grote verbazing klonken die liedjes zeer goed. De groep telt drie Bruggelingen: naast zanger Jan De Ruyter en mezelf heb je bassist Carlo Van Belleghem. Gitarist Dave Wyns is van Gent, toetsenist Jan Samyn komt uit Beert.”

Kras Artists

Twee jaar geleden, kort na de dood van Arno, hebben we voor het eerst opgetreden, als eerbetoon voor deze Oostendse muzikant. We brengen pure covers van TC Matic. We hebben tot nu toe nog maar twaalf concerten gedaan, want de meeste groepsleden spelen nog in andere bands.”

“Maar we hebben ons onlangs bij het bekende boekingskantoor Kras Artists van Jean Tant aangesloten, ik verwacht dat we de komende maanden veel meer zullen optreden, we amuseren ons op scène”, aldus Gino Claeys.

ARNOuveau speelt op 6 juli op festival ’t Plectrum in Ichtegem.

The post Brugse coverband ARNOveau eert Arno die twee jaar geleden overleed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen

In een stampvolle Stamina en na een wedstrijd vol emoties en reclame voor het basketbal pakte Avanti Brugge de titel in TDM2. De ploeg was sinds vorige week al zeker van promotie.
The post Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

PORTRET: Olivia Rodrigo schrikt van eigen succes: “Ik datete mensen die ik beter zou mijden, om te ontsnappen”

Net 22, en toch twee keer het Sportpaleis inpalmen, weinigen deden het Olivia Rodrigo voor. Met haar diepgravende autobiografische nummers kan de Amerikaanse dan ook zowel het jonge volk als de ernstige muziekpers verleiden. Al komt dat succes niet zonder een dosis controverse en hartenpijn. Van een vete met Taylor Swift tot een veelbesproken driehoeksverhouding: een portret van dé Gen

Lees meer »