Covergroep Arnouveau eert Arno die op 23 april twee jaar geleden overleed

Op 23 april 2022 verloor zanger Arno Hintjens het leven. Hij bezweek aan kanker. Al twee jaar lang eert de Brugse tributeband ARNOuveau de Oostendse muzikant.

Initiatiefnemer van ARNOuveau is Bruggeling Gino Claeys (57). Deze werftoezichter bij Vivendo is in bijberoep drummer, lesgever en restaurateur van drums. Hij maakte deel uit van de Brugse formaties Jazzylipsy en Rhythm Deep, maar begeleidde als invaller ook vele Vlaamse artiesten.

TC Matic

“Ik speel al veertig jaar drums, dankzij mijn vader, die drumde bij dansorkesten, en dankzij Arno”, bekent Gino Claeys. “Ik groeide op in Zeebrugge en drong op mijn twaalfde, uit deugnieterij, stiekem binnen in de Chiro-lokalen waar Tjens Couter repeteerde in de jaren 70. Dat was de band van Arno Hintjens, Paul Couter en Jean-Marie Aerts, die van Zeebrugge was. Na een Chiro-bijeenkomst had ik het raam gekipt, zodat ik kon binnenglippen en op hun drums kon tokkelen.”

“Vier jaar later zag ik TC Matic voor het eerst live aan het werk in Bredene. Mijn zus Nancy maakte deel uit van de Brugse band Q-Bic, die het voorprogramma mocht spelen. What the fuck, dacht ik, toen Arno vloekend op scène kwam, omdat zijn kostuum vuil was geworden door de mottige backstage. Ik bewonderde vooral het vuur en de energie waarmee hij op scène stond.”

Respect

“Decennialang heb ik Arno losgelaten. Ik had veel respect voor zijn muzikale verdiensten, maar heb niet al zijn cd’s in mijn platenkast staan. Ik ben eerder een liefhebber van jazz, funk en soul. Maar op een dag speelde ik samen met Jan De Ruyter, een Brugse immobiliënmakelaar die als hobby ook zingt. Als bisnummer eindigde hij de set met Oh La La La C’est Magnifique.”

“Ik was verstomd, Jans hese stem klonk precies als Arno! Nadien hebben we met die vijfkoppige band samengezeten, ik stelde voor dat we allemaal thuis vijf nummers van Arno zouden instuderen om ze eens samen te spelen in een studio. Tot onze grote verbazing klonken die liedjes zeer goed.”

Eerbetoon

De groep telt drie Bruggelingen: naast zanger Jan De Ruyter en mezelf heb je bassist Carlo Van Belleghem. Gitarist Dave Wyns is van Gent, toetsenist Jan Samyn komt uit Beerst. Twee jaar geleden, kort na de dood van Arno, hebben we voor het eerst opgetreden, als eerbetoon aan deze Oostendse muzikant. We brengen covers van TC Matic.”

“Tot nu toe hebben we nog maar twaalf concerten gedaan, de groepsleden spelen nog in andere bands. Maar we hebben ons nu bij het bekende boekingskantoor Kras Artists van Jean Tant aangesloten. Ik verwacht dat we de komende maanden veel meer zullen optreden. We amuseren ons op scène”, aldus Gino Claeys.

ARNOuveau speelt op 6 juli op festival ’t Plectrum in Ichtegem.

The post Covergroep Arnouveau eert Arno die op 23 april twee jaar geleden overleed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Open Vld wil dat Belgen ‘recht op vergissing’ krijgen: “Onbewuste fout in belastingaangifte niet langer straffen”

Burgers moeten het recht hebben om zich te vergissen, zo staat in het Nederlandse regeerakkoord dat gisteren is goedgekeurd. Mensen die per ongeluk een foutje maken als ze informatie aan de overheid doorgeven, mogen daar met andere woorden niet langer voor gestraft worden. Ook in ons land moet zoiets mogelijk zijn, vindt Open Vld. “Want vergissen is menselijk.”

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE (17u). Basisspelers De Bruyne én Doku moeten City aan de titel helpen – Ook Trossard in de basiself

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steph Goossens heeft geen contact meer met ‘Fata Morgana’-collega’s: “Als tv-maker ben je een soort nomade”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Geoffrey (73) overlijdt na zware turbulentie op vlucht naar Singapore, zeven inzittenden kritiek

Tijdens een vlucht van Londen naar Singapore is zware turbulentie ontstaan. Daarbij is een 73-jarige Britse theatermaker om het leven gekomen. Mogelijk werd een hartaanval hem fataal, stelt de directeur van de luchthaven van Bangkok. Dertig anderen raakten gewond, zeven onder hen zouden in kritieke toestand verkeren. Heel wat slachtoffers liepen hoofdletsels op. “Wie geen gordel droeg, vloog met zijn

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract nu geveild voor bijna miljoen euro: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Europapa verovert hitlijsten in heel Europa

Het nummer ‘Europapa’ van Joost Klein is in de week na het Eurovisiesongfestival door een groot deel van Europa omarmd. Hoewel de Nederlandse inzending werd gediskwalificeerd, is het liedje in een week tijd ongeveer 25 miljoen keer gestreamd op Spotify en maakt het deze week zijn entree in diverse officiële hitlijsten in Europa. Opvallend is dat Klein het in veel

Lees meer »

Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je moet op het terrein je vrienden kunnen verliezen”

Na de voorzichtige eerste editie van vorig jaar, breidt het Contrast Festival stevig uit. Zo zullen er op 26 en 27 juli meer dan dertig deejays afzakken naar de Leopold I Esplanade, verspreid over drie podia. “We willen de feestvierders een echt festivalgevoel bezorgen”, zegt organisator Aron Sirjacobs.
The post Aron organiseert tweede Contrast Festival op 26-27 juli: “Je

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Iconische website van Belgisch Staatsblad krijgt na 27 jaar make-over

De iconische lay-out met de blauwe achtergrond en de wolkjes uit de jaren 1990, is niet meer. Na 27 jaar is de website van het Belgisch Staatsblad gemoderniseerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. "Voor sommigen was het pure nostalgie, maar voor de meesten is het een herinnering aan pure kafka", zegt minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD).

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »