LIVEBLOG RWDM-KV KORTRIJK. Thuisploeg komt sterk uit de kleedkamer, gelijkmaker Carlos afgekeurd

KV Kortrijk gaat met het mes op de keel op bezoek bij RWDM. Bij een nederlaag in Molenbeek zijn de Kortrijkzanen definitief veroordeeld tot degradatie naar de Challenger Pro League. Grijpt Kortrijk zijn laatste strohalm of valt het doek? Volg het op de voet in onze liveblog! 

Meer krantenkoppen in België

Wildgroei aan West-Vlaamse stunts

Club is er woensdag niet in geslaagd om zich voorbij Fiorentina te worstelen. Geen historische finale, geen historische stunt. Of mag het bereiken van de halve finales van de Conference League na tal van kwakkelmaanden voor Club ook een stunt worden genoemd? Of wordt de grootste stunt nog het behalen van een nieuwe titel, na
The post Wildgroei aan

Lees meer »

Koen Wauters gaat donderdag live in gesprek met Alexander De Croo: “Zijn woordvoerder vroeg me om mijn vragen door te sturen. Dat heb ik geweigerd”

Gaat Koen Wauters de politieke toer op? Op Hemelvaartsdag gaat het VTM-gezicht live op Instagram in gesprek met premier Alexander De Croo (Open Vld). De zanger-presentator mag en kan de premier alles vragen en is dat ook van plan. Laat hij zich voor de kar van de politicus spannen en maakt Koen zo voor het eerst zijn politieke voorkeur kenbaar?

Lees meer »

Serviceclub haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Belang-kopman: “Maar dit is gewoon satire…”

Serviceclub Spectrum uit Ronse heeft vlak voor de opening van hun kunstenexpo een werk van Karel Thienpont uit de collectie verwijderd. Niet uit vrije wil, wel omdat voormalig Vlaams Belang-kopstuk dokter Erik Tack dreigde met juridische stappen. Het werk draagt dan ook zijn naam, maar ook een verwijzing waar hij allerminst gelukkig mee is. “Vrijheid van meningsuiting is er dus

Lees meer »

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw speelterrein aan Duin en Zee geopend

Stad Oostende kondigt met trots de opening aan van een compleet nieuw speelterrein op Duin en Zee. Het nieuwe speelplein werd ontworpen met oog voor natuurlijke integratie en inclusief speelplezier.
The post Nieuw speelterrein aan Duin en Zee geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Een bloedrode lijn in Gaza

20:16 De VS trekken een rode lijn in de Gaza-oorlog: als Israël de aanval op Rafah inzet, valt de wapentoevoer stil. Maar is er al niet langer een rode lijn overschreden?

Lees meer »

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Leerlingen van ‘De mol’-winnaar Bernard vieren zijn overwinning: “Jij bent de rest van het schooljaar de held”

Bernard is niet alleen een meester in het ‘mollenjagen’, maar nu ook een held in de ogen van zijn leerlingen. Het dak ging eraf toen duidelijk werd dat hun favoriete meester de overwinning had behaald. Deze onvergetelijke avond werd nogmaals herbeleefd in ‘De tafel van Gert’, waar de euforische reacties van zijn leerlingen werden getoond.

Lees meer »

Open Vld wil dat regering 10 procent van ambtenaren vervangt door AI

Open Vld wil dat de volgende regeringen ambtenaren vervangen door Artificiële Intelligentie (AI). Dat schrijft ‘De Tijd’. Volgens de partij moeten er tegen 2030 meer bepaald 10 procent minder ambtenaren zijn. “Alles wat administratief, repetitief of procedureel is, kan perfect vervangen worden door artificiële intelligentie en automatisering”, zegt partijvoorzitter Tom Ongena.

Lees meer »

De nare val van Laporte en twee keer schrikken voor Merlier: bekijk hier de opvallendste momenten van rit 5

Een voorspelde sprintersetappe in de Giro, maar een gezondheidswandeling was het zeker niet voor de snelle mannen. Voor Fabio Jakobsen en Tim Merlier ging het bergop op een bepaald moment zelfs te snel – beide sprinters konden nadien wel terugkeren in het peloton. Verder kwam het ook tot meerdere valpartijen. Onder meer Christophe Laporte ging stevig tegen de vlakte.

Lees meer »