“Samenwerking is geweldige kans voor jonge spelers”: Wielsbeke Pitbulls en Oudenaarde Frogs slaan handen in elkaar

Wielsbeke Pitbulls zet een bijzondere stap dit seizoen met een samenwerking met Oudenaarde Frogs voor de jeugdploegen Beeball en Miniemen. De beslissing heeft niets dan voordelen.

“Deze tussenstap biedt niet alleen een geweldige kans voor jonge spelers (5-12 jaar) om in de wereld van baseball te stappen, maar dient ook als voorbereiding om in de toekomst zelfstandig aan competities deel te nemen”, vertelt Tijs Van Canneyt, voorzitter van Wielsbeke Pitbulls. “Het doel is om in de toekomst zelfstandig aan competities deel te nemen. We zijn een groeiende club waarin onze cadetten in competitie komen. Bij de jongere categorieën hebben we te weinig spelertjes, iets wat ze bij Oudenaarde ook ervaren. Dit is een goeie stap om veel speelkansen te bieden. De wedstrijden zullen verdeeld worden tussen Oudenaarde en Wielsbeke. Kinderen in Wielsbeke tussen 5 en 12 jaar worden uitgenodigd om de voordelen van baseball te ontdekken.”

Krachtig middel

“Bij Wielsbeke Pitbulls geloven we dat sport een krachtig middel is voor de ontwikkeling van kinderen. We streven naar één begeleider voor vijf kinderen, waardoor elke speler persoonlijke aandacht krijgt, niet alleen voor de baseballvaardigheden, maar ook voor de groei op persoonlijk en sociaal vlak”, zegt Ines Ghekiere, jeugdcoördinator van Wielsbeke Pitbulls

“Onze gepassioneerde coaches zijn de drijvende kracht achter de club”, gaat Tijs verder. “Wielsbeke Pitbulls streeft naar een optimale leeromgeving waarin kinderen opgroeien met baseball als rode draad. Voor meer details over de speciale programma’s voor Beeball en Miniemen kan je steeds terecht bij jeugdcoördinator Ines Ghekiere.”

Opgericht in 1988 is Wielsbeke Pitbulls een gedreven base- en softballclub in Wielsbeke. Onder voorzitterschap van Tijs Van Canneyt richt de club zich op de ontwikkeling van jong talent en het bevorderen van de sport, waarbij kinderen van alle leeftijden welkom zijn om deel uit te maken van de baseballfamilie. (ELD)

The post “Samenwerking is geweldige kans voor jonge spelers”: Wielsbeke Pitbulls en Oudenaarde Frogs slaan handen in elkaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

BOB-campagne richt zich op sportzomer: “Sporter of supporter? Wie rijdt, drinkt niet”

De BOB-campagne richt zich tijdens de sportzomer van 31 mei tot 1 september op supporters. Met de slogan ‘Sporter of supporter? Wie rijdt, drinkt niet’ verwijst het initiatief naar het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Sporza-commentator Karl Vannieuwkerke en zijn Waalse tegenhanger Rodrigo Beenkens lenen hun stem aan de campagnespot. De campagne gaat gepaard met

Lees meer »

Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.
The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ appeared

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka roepen bedrijven op om plasma te doneren

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka gaan samenwerken om via bedrijven meer plasmadonoren te vinden. Ze roepen bedrijven op om hun werknemers te motiveren plasma te doneren in een donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen. Momenteel komt 3 procent van alle plasmadonaties via bedrijven. Beide organisaties willen dat doen stijgen naar 20 procent.

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni

Honderdvijftig arbeiders leggen momenteel de laatste hand aan de afwerking van het nieuwe stadhuis. Er wordt tot eind juni zes op zeven dagen gewerkt om klaar te zijn voor de grote opening op zondag 30 juni. Dan kan iedereen vrij in en uit het nieuwe stadhuis. “Dat is trouwens de bedoeling van dit project, een verbindingsplaats zijn”, zegt schepen Nathalie

Lees meer »

Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn

De grondige renovatie van het cultuur- en vrijetijdscentrum Zomerloos zit in een laatste rechte lijn. In drie fases wordt hard doorgewerkt aan de oplevering en opening. Een eerste fase daarin is gepland voor 25 juni, de laatste voor begin oktober.
The post Renovatie Zomerloos zit in laatste rechte lijn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »

Vroedvrouw Greet gaat na meer dan 40 jaar én ruim 5.000 geboorten met pensioen… maar dochter Hanne volgt in haar voetsporen

Na meer dan 40 jaar kersverse ouders geholpen te hebben in het AZ Sint-Lucas in Assebroek ging vroedvrouw Greet Verstraete (63) woensdag met pensioen. In een van haar laatste nachtshifts stond ze aan de zijde van Hanne, haar dochter die in haar voetsporen treedt als vroedvrouw.
The post Vroedvrouw Greet gaat na meer dan 40 jaar én ruim 5.000

Lees meer »

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »

Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge

‘Stadion, stadion’. Met die woorden riepen Clubsupporters ‘boe’ op de Markt in Brugge, toen burgemeester Dirk De fauw de spelers feliciteerde met hun negentiende titel. Het was de enige smet tijdens de kampioenenviering maandagavond die door duizenden supporters bijgewoond werd.
The post Clubsupporters eisen een nieuw stadion tijdens kampioenenviering op de Markt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thuiswest vervangt verouderde huurwoningen door 46 nieuwe in Rumbeke en Oekene

Woonmaatschappij Thuiswest vervangt in Rumbeke en Oekene op drie plaatsen verouderde huurwoningen door 46 nieuwe. Ook de openbare ruimte in de David Teniersstraat, de Jan Van Eyckstraat en de Rosmolenstraat krijgt een volledig nieuwe look.
The post Thuiswest vervangt verouderde huurwoningen door 46 nieuwe in Rumbeke en Oekene appeared first on KW.be.

Lees meer »