Persoon op luchthaven van Schiphol komt in draaiende vliegtuigmotor terecht en overlijdt

Woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur is op Schiphol een persoon omgekomen die in een draaiende motor van een passagiersvliegtuig belandde. Dat bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR). Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of een medewerker gaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische federale politie stuurt agenten, explosievenhonden en antidroneteam naar Olympische Spelen in Parijs

De federale politie stuurt een verbindingsofficier, maar ook explosievenhonden en een antidroneteam naar de Olympische Spelen in Parijs. Bovenop de 45.000 Franse gendarmes die instaan voor de veiligheid, krijgt Frankrijk versterking van 1.800 buitenlandse agenten, onder wie enkele tientallen uit ons land. Dat is dinsdag vernomen van de federale politie.

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We praten over het weer, niks gewichtigs”: Filip en Mathilde graag gezien op Île d’Yeu, hun vakantie-oase aan Franse westkust

Nu de nationale feestdag achter de rug is, kunnen koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) beginnen aan hun zomervakantie. Die speelt zich grotendeels af op hun favoriete vakantie-eiland: Île d’Yeu, aan de westkust van Frankrijk. Filip en Mathilde zijn al jarenlang verknocht aan de idyllische plek. En de liefde is wederzijds: de eilandbewoners zien het koninklijk gezin maar al

Lees meer »

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

“We moeten ophouden mensen te koeioneren”: Gezond Verstand stelt vijf kandidaten voor lijst gemeenteraadsverkiezingen in Kortrijk voor

Gezond Verstand is de jongste partij in Kortrijk en pleit voor onder meer veiligheid, sociale rechtvaardigheid, een financieel gezond beleid en het algemeen belang, ook voor de deelgemeenten. “Met Gezond Verstand moet het mogelijk zijn om de Kortrijkse burger te geven waar hij recht op heeft, dus ook minder uitgaven en minder belastingen. De stad heeft al 185 miljoen euro

Lees meer »