Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.

De laatste echte buurtbioscoop aan zee blaast in juni zeventig kaarsjes uit, maar ook 14 april was voor Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe een mijlpaal. Dan was het immers exact veertig jaar geleden dat ze de Rio overnamen.

Samen met de bezoekers vieren ze vier decennia filmgeschiedenis, maar willen ze ook vooruit blijven kijken. “Ronny en ik zijn er destijds piepjong ingesprongen: amper 26 en 24 waren we. Ondertussen brengen we al veertig jaar tijdloos vermaak met Cinema Rio”, zegt Mieke, die tot 2009 haar voltijdse job combineerde met het runnen van de bioscoop.

Tot op vandaag neemt zij de administratie en boekhouding voor haar rekening. “Als een van de langstlopende en meest geliefde filmtheaters in de regio zijn we trots en blij om die veertig jaar Cinema Rio te kunnen delen met onze trouwe bezoekers en een hele nieuwe generatie filmliefhebbers. We blijven ons verder inzetten voor een toekomst vol opwinding, verbeelding en magie op het grote scherm”, klinkt het.

Meeslepend verhaal

‘Amercian Graffiti’, geregisseerd door George Lucas, neemt het publiek mee op een nostalgische reis naar het Amerika van de jaren zestig. De legendarische blockbuster uit 1973 staat bekend om zijn meeslepende verhaal, de onvergetelijke karakters en zijn iconische soundtrack. “En dan is er natuurlijk ook nog die absolute sterrencast met onder meer Ron Howard, Richard Dreyfuss en Harrison Ford. We rekenen opnieuw op een mooie opkomst, zodat we de komende maanden de reeks klassiekers nog verder kunnen aanvullen. We betaalden immers hoge rechten om deze oude blockbuster nog eens te mogen vertonen”, besluit Mieke Vanheulenberghe.

‘American Graffiti’ draait op 30 mei om 20 uur en op 1 juni om 17.30 uur. Tickets kosten 9 euro. Meer info via [email protected] of 0477 26 27 68.

The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste Belgische titel wenkt voor Niels Reynvoet en Reningenaar Kris D’alleine

Met meer dan een handvol titelkandidaten kondigde het Kroon-Oil BRC zich dit jaar opnieuw veelbelovend aan. De wedstrijden ontgoochelen in elk geval niet, want bijna elke keer kregen we een secondestrijd. Niels Reynvoet, de Oost-Vlaming met Kris D’alleine uit Reninge aan zijn zijde, heeft halfweg het kampioenschap de beste kaarten in handen.
The post Eerste Belgische titel wenkt voor

Lees meer »

INTERVIEW. Hoe ‘Het conclaaf’ van Eric Goens de verkiezingen heeft beïnvloed: “Het ging over inhoud, meer dan in politieke debatten”

Zelden, misschien wel nooit, is in analyses na verkiezingen in Vlaanderen zo vaak de naam van een televisieprogramma gevallen als dit jaar. ‘Het conclaaf’ op VTM heeft volgens alle waarnemers een stempel gedrukt op de campagne en op de uitslag. “Het debat is zelden zo inhoudelijk geweest”, zegt programmamaker Eric Goens. Wij blikken samen met hem terug op de succesformule,

Lees meer »

LIVE. Ontploffing Hoboken: dak volledig weggehaald door kraan – Nog minstens vier personen vermist

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar minstens vier vermisten onder

Lees meer »

Campus VTI-VIBSO valt in de prijzen

Secundaire houtscholen uit West- en Oost-Vlaanderen konden de voorbije maanden deelnemen aan Wood Skills, een nieuw en innovatief houtproject dat gesteund wordt vanuit het Excellentiefonds van Onderwijs Vlaanderen.
The post Campus VTI-VIBSO valt in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar

Op het jeugdcomplex van SK Roeselare sloot een delegatie van het Roeselaarse jeugdbestuur een overeenkomst af met het hoofdbestuur van Eendracht Hooglede om een samenwerking aan te gaan.
The post SK Roeselare en Eendracht Hooglede slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure camera’s, ‘UK Border Force’ en mogelijke omkoping: waarom gerecht binnenviel bij politiezone Westkust en gemeentehuis De Panne

De huiszoekingen in het gemeentehuis van De Panne en het politiekantoor van Koksijde draaien om een conflict over peperdure camera’s om onze kustlijn in de gaten te houden. Dat verneemt onze redactie uit goeie bron. Maandagochtend namen speurders tijdens huiszoekingen de computers en gsm’s mee van De Panne-burgemeester Bram Degrieck en korpschef Nicholas Paelinck. Vooral een conflict tussen Paelinck en

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir dinsdag.

Lees meer »

Diamant voor Rafaël en Cecilia

Rafaël Uyttenhove en Cecilia Van Parijs hebben samen met hun kinderen, kleinkinderen en familie hun diamanten huwelijksjubileum gevierd. Zij werden door de burgemeester en schepenen ontvangen in Ter Borcht.
The post Diamant voor Rafaël en Cecilia appeared first on KW.be.

Lees meer »