Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.

De laatste echte buurtbioscoop aan zee blaast in juni zeventig kaarsjes uit, maar ook 14 april was voor Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe een mijlpaal. Dan was het immers exact veertig jaar geleden dat ze de Rio overnamen.

Samen met de bezoekers vieren ze vier decennia filmgeschiedenis, maar willen ze ook vooruit blijven kijken. “Ronny en ik zijn er destijds piepjong ingesprongen: amper 26 en 24 waren we. Ondertussen brengen we al veertig jaar tijdloos vermaak met Cinema Rio”, zegt Mieke, die tot 2009 haar voltijdse job combineerde met het runnen van de bioscoop.

Tot op vandaag neemt zij de administratie en boekhouding voor haar rekening. “Als een van de langstlopende en meest geliefde filmtheaters in de regio zijn we trots en blij om die veertig jaar Cinema Rio te kunnen delen met onze trouwe bezoekers en een hele nieuwe generatie filmliefhebbers. We blijven ons verder inzetten voor een toekomst vol opwinding, verbeelding en magie op het grote scherm”, klinkt het.

Meeslepend verhaal

‘Amercian Graffiti’, geregisseerd door George Lucas, neemt het publiek mee op een nostalgische reis naar het Amerika van de jaren zestig. De legendarische blockbuster uit 1973 staat bekend om zijn meeslepende verhaal, de onvergetelijke karakters en zijn iconische soundtrack. “En dan is er natuurlijk ook nog die absolute sterrencast met onder meer Ron Howard, Richard Dreyfuss en Harrison Ford. We rekenen opnieuw op een mooie opkomst, zodat we de komende maanden de reeks klassiekers nog verder kunnen aanvullen. We betaalden immers hoge rechten om deze oude blockbuster nog eens te mogen vertonen”, besluit Mieke Vanheulenberghe.

‘American Graffiti’ draait op 30 mei om 20 uur en op 1 juni om 17.30 uur. Tickets kosten 9 euro. Meer info via [email protected] of 0477 26 27 68.

The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Leah Thys mist haar overleden man nog elke dag: “De tijd heelt níet alle wonden”

Tijdens de seizoensfinale van ‘Thuis’ zorgde de rechtszaak van Marianne voor heel wat spanning. Zelf maakt actrice Leah Thys (79) straks dankbaar gebruik van de zomerstop om te repeteren voor het theaterstuk ‘Oldtimers’. “Meer dan ooit moet ik m’n energie doseren”, vertelt ze in ‘Primo’ tijdens een open gesprek over ouder worden, het gemis van haar overleden echtgenoot en de

Lees meer »

Toerist riskeert leven voor avontuurlijke foto bij bekende waterval: “Ik word nerveus van hiernaar te kijken”

Volgens de boswachters van Yosemite zijn de watervallen in het Amerikaanse nationale park “ongelooflijk mooi”, maar kunnen ze ook “krachtig en dodelijk” zijn. Bordjes waarschuwen toeristen dan ook om niet te dichtbij te komen en zeker niet over de balustrade te klimmen. Een man sloeg die raad echter in de wind en werd gefilmd terwijl hij vlak bij de afgrond

Lees meer »

DNA-onderzoek naar ‘rusthuismoorden’ in Oostrozebeke levert niets op

Het DNA-onderzoek op enkele insulinepennen die het gerecht in beslag nam in woonzorgcentrum Rozenberg in Oostrozebeke heeft geen uitsluitsel gebracht. Dat schrijft HLN. Wie verantwoordelijk is voor de drie moorden en zes moordpogingen in het rusthuis tussen 2020 en 2021 blijft dus onduidelijk.
The post DNA-onderzoek naar ‘rusthuismoorden’ in Oostrozebeke levert niets op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruzie om openstaande drugsschuld eindigt in zware slagen: drie maanden cel

Een 34-jarige man uit Nieuwpoort heeft een celstraf van drie maanden met uitstel en 720 euro boete gekregen voor zware slagen die hij uitdeelde in café De Ganzenpoot in Nieuwpoort. L.D. gaf een 20-jarige man een flink pak slaag omdat die aan het gokken was terwijl hij bij L.D. nog een drugsschuld had.
The post Ruzie om openstaande drugsschuld

Lees meer »

WEERBERICHT. Eerst wolken en regen, maar meer zon in de namiddag

Vanmorgen zijn er veel wolkenvelden, waaruit soms nog buien kunnen vallen. Het is niet uitgesloten dat er ook enkele donderslagen zijn. In de loop van de namiddag wordt het droger en komen er meer opklaringen. De maxima liggen tussen 13 graden in de hoge Ardennen en 19 graden in het westen van het land, zo meldt het KMI.

Lees meer »

Kledingwinkels geraken zomeroutfits niet kwijt: “Al direct solden tot -70%”

De hemel huilt, en de boekhouding van de kledingwinkels huilt mee. Jurken en shorts blijven onaangeroerd in de rekken: winkels verkopen tot een derde minder kleren. Slecht nieuws voor de winkeliers, maar als consument kan je flink je slag slaan. “Ik verwacht agressieve solden”, klinkt het bij verschillende kledingwinkels. “Meteen met stevige kortingen, ja.”

Lees meer »

Doorbraak in onderzoek naar frontotemporale dementie, waar onder andere acteur Bruce Willis aan lijdt

Belgische wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in het onderzoek naar frontotemporale dementie, een vorm van dementie die vooral jongere mensen treft. Een bekende patiënt is de Amerikaanse acteur Bruce Willis (69). De wetenschappers konden een eiwit identificeren dat bij een bepaalde variant van frontotemporale dementie problemen veroorzaakt. "Hoe meer inzicht we in deze mechanismen krijgen, hoe meer mogelijkheden dat opent

Lees meer »

Koekelaars koppel krijgt trouwcadeau van 16.500 lege bierflesjes: “Dit initiatief getuigt van oprechte vriendschap”

In een ongekend staaltje vriendschap en humor hebben Thimen Rogiers en Frauke Struelens uit Koekelare een trouwcadeau gekregen dat de aandacht trekt van de hele buurt en de pers. In plaats van de gebruikelijke geschenken, besloten hun vrienden het groots aan te pakken met een ongebruikelijk en indrukwekkend cadeau. In de Catstraat 85 stapelden ze 700 lege kratten bier tegen

Lees meer »

9 jaar cel voor de ‘Bling bishop’ voor oplichten parochiaan: flamboyante priester zelf ook bestolen voor 1 miljoen dollar aan juwelen tijdens mis

Lamor Whitehead (45) is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor oplichting van, onder anderen, een van zijn parochianen. De flamboyante priester van Brooklyn is een opvallend figuur. Hij zat in het verleden al eens in de cel en werd zelf twee jaar geleden overvallen tijdens een mis, die live werd gestreamd. Dieven gingen toen aan de haal met juwelen van

Lees meer »

Niemand wil aan Steven (38) en Melissa (37) en hun twaalf kinderen een huis verhuren: “We voelen ons gediscrimineerd”

Ze zijn met veertien, maar staan op 1 augustus mogelijk op straat. Steven (38) en Melissa (37) Van Gansbeke en hun twaalf kinderen slagen er niet in om een nieuwe woning te vinden. Want niemand ziet het zitten om aan hun kroostrijk gezin te verhuren. “Tientallen pogingen haalden niets uit. Op één plaats verdubbelde de huur zelfs voor ons”, zucht

Lees meer »

Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond

Bij Westouter gebeurde dinsdagmiddag een ernstig ongeval. De bestuurderszijde van een auto werd opengereten door een vrachtwagen. De 39-jarige autobestuurder raakte zwaar gewond.
The post Auto opengereten door oplegger, man (39) raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »