Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’

Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe uit De Haan vieren in 2024 hun veertigste jaar Cinema Rio met een reeks legendarische blockbusters. Na ‘101 Dalmatiërs’, ‘The Bridge on the River Kwai’ en ‘Singin’ in the Rain’, passeert straks ‘American Graffiti’ nog eens op het witte doek.

De laatste echte buurtbioscoop aan zee blaast in juni zeventig kaarsjes uit, maar ook 14 april was voor Ronny Maheur en Mieke Vanheulenberghe een mijlpaal. Dan was het immers exact veertig jaar geleden dat ze de Rio overnamen.

Samen met de bezoekers vieren ze vier decennia filmgeschiedenis, maar willen ze ook vooruit blijven kijken. “Ronny en ik zijn er destijds piepjong ingesprongen: amper 26 en 24 waren we. Ondertussen brengen we al veertig jaar tijdloos vermaak met Cinema Rio”, zegt Mieke, die tot 2009 haar voltijdse job combineerde met het runnen van de bioscoop.

Tot op vandaag neemt zij de administratie en boekhouding voor haar rekening. “Als een van de langstlopende en meest geliefde filmtheaters in de regio zijn we trots en blij om die veertig jaar Cinema Rio te kunnen delen met onze trouwe bezoekers en een hele nieuwe generatie filmliefhebbers. We blijven ons verder inzetten voor een toekomst vol opwinding, verbeelding en magie op het grote scherm”, klinkt het.

Meeslepend verhaal

‘Amercian Graffiti’, geregisseerd door George Lucas, neemt het publiek mee op een nostalgische reis naar het Amerika van de jaren zestig. De legendarische blockbuster uit 1973 staat bekend om zijn meeslepende verhaal, de onvergetelijke karakters en zijn iconische soundtrack. “En dan is er natuurlijk ook nog die absolute sterrencast met onder meer Ron Howard, Richard Dreyfuss en Harrison Ford. We rekenen opnieuw op een mooie opkomst, zodat we de komende maanden de reeks klassiekers nog verder kunnen aanvullen. We betaalden immers hoge rechten om deze oude blockbuster nog eens te mogen vertonen”, besluit Mieke Vanheulenberghe.

‘American Graffiti’ draait op 30 mei om 20 uur en op 1 juni om 17.30 uur. Tickets kosten 9 euro. Meer info via [email protected] of 0477 26 27 68.

The post Cinema Rio 50 jaar terug in de tijd met ‘American Graffiti’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Flora schrijft naar ‘mama en papa’… maar kampbrief toch terecht dankzij meester Wouter (35): “Ik herkende haar handschrift meteen”

Flora stuurde vanop kamp een brief met op de enveloppe enkel ‘mama en papa, Juliaan Claerhoutstraat, 8572 Kaster’. Om de postbode een handje te helpen, werd er in verschillende Facebookgroepen binnen Groot-Anzegem woensdag een oproep gedaan om uit te zoeken voor wie deze brief bestemd was. “Ik herkende de schrijfstijl van Flora en vooral haar verbindingen van de letters“, vertelt

Lees meer »

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Eén, twee en drie! Pogacar heeft zelfs tijd om met de camera te spelen tijdens de tijdrit: de momenten uit de slotetappe

Buitenaards, bovenmenselijk, exceptioneel, weergaloos,… Woorden schieten tekort om de prestatie van Tadej Pogacar te beschrijven. De Sloveen wou ook de laatste kruimels van deze Tour de France voor zich en won de slotetappe op fenomenale wijze. In de laatste rechte lijn deed de winnaar al een teken naar de camera om zijn derde Tourwinst te vieren. De volgorde van het

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem

Sabien Vancoillie (67) en Freddy Dusselier (72) uit de Krekelstraat trokken naar ‘t Cleen Schardouw in Sint-Eloois-Winkel voor de viering van hun 50ste huwelijksverjaardag.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Freddy en Sabien uit Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »